X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sebcio80
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 2655

Zamieszczone przez Canion
    ciemno teraz sie szybko robi i stad pytanie. czy da sie na flexach włączyć wspomaganie AF?
    nie, ale bylo by to zupelnie nieuzywalne,

dziala za to blysk modelujacy, i jak jest ciemno, mozna ostrzyc podczas tego blyskania, dziala jak wspomaganie AF wbudowanej lampy ;-)

oczywiscie zbyt czesto tego uzywac nie mozna, szkoda lampy
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• rediconn
      Coś już napisał
      • 2008
      • 56

Zamieszczone przez arturs
      ale.. zerknijcie na to:

gość ma 2 lampy na tt5 a na aparacie nie ma sterownika ani lampy.. widać że są mniej więcej tyle samo od modelki ale nie na pewno..
      Na aparacie ma TT1, zresztą nawet o tym mówi na początku.

A wracając do Twojego pytania - wydaje mi się, że lampy błyskają z identyczną mocą i nie ma możliwości takiego ustawienia w ETTL, aby jedna błyskała mocniej a druga słabiej, tzn. jeśli robię korekty w aparacie to te korekty wpływają na obie lampy jednakowo ... ale mogę się mylić, ponieważ testy zacząłem niedawno i jeszcze do końca nie rozgryzłem wszystkiego
      Ostatnio edytowany przez rediconn; 19477.
      Finally I've found that I belong here

Komentarz

• gbh
        Dopiero zaczyna
        • 2007
        • 33

Czy flex TT5 mieści się na uchwycie softboxów reporterskich ? Stopka do mocowania jest dość krótka a TT5 nie jest mały. Jeśli ktoś uzytkuje taki zestaw może wstawiłby foto jak to wygląda zmontowane

Komentarz

• dancio
          Bywalec
          • 2008
          • 104

Ja uzywam ezyboxa i trzeba zrobic tak zeby lampa byla przekrecona o 90 stopni wtedy tez tt5 jest odwrocony bokiem (krotsza strona od stoplki jest przysunieta wtedy jest oki..) moge wyslac zdjecie na priv jak cos ale to po pracy..pzdr...

dzie bede przerabial beauty disha na uchwyt ezyboxa to pochwale sie jak to wyglada.. ogolnie w plenerze pockety rzadza...
          2x 5D Mark III : 15mm fish, 14 2.8 II,; 24L 1.4 II ; 35 1.4 ; 85 1.2 II ; 100 2.8 Macro IS ; 135L 2.0 70-200 2.8 IS II 2x600EX ST-E3 www.fotoroko.pl

Komentarz

• sebcio80
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 2655

no i stało się dość szybko, trzeci raz w plenerze i już połamana stopka Flexa, tandeta straszna

coz, bede kleil zeby jakos sie trzymalo chociaz ale niedosty pozostaje, zdecydowanie wolalbym aby polamal mi sie uchwyt niz Flex
            | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• micles
              Zablokowany
              • 2006
              • 4359

Sama się połamała, co nie?

Komentarz

• sebcio80
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 2655

Zamieszczone przez micles
                Sama się połamała, co nie?
                mocne dokrecenie + troche sil bocznych przy noszeniu statywu i stopka polamana, tandeta za ponad 800 zł

dobrze ze tylko Flex, bo lampa spadajac zatrzymala sie w softboxie

Komentarz

• micles
                  Zablokowany
                  • 2006
                  • 4359

No jak się nosi za statyw a nie za najcięższe/najsłabsze elementy konstrukcji, to później tak wychodzi

Komentarz

• dancio
                    Bywalec
                    • 2008
                    • 104

Wgrywal juz ktos nowe firmware do pocketow w wersji beta oznaczone chyba 5.009.. .jakies widoczne zmiany ??

warto ??
                    2x 5D Mark III : 15mm fish, 14 2.8 II,; 24L 1.4 II ; 35 1.4 ; 85 1.2 II ; 100 2.8 Macro IS ; 135L 2.0 70-200 2.8 IS II 2x600EX ST-E3 www.fotoroko.pl

Komentarz

• Kubak82
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 2348

jakie macie menu przy uzyciu pocketow w roznych aparatach?? u mnie kiedy sa zalozone na 1d3, gdy wchodze do menu to po prostu wybieram nastawy zewnetrznej lampy i od razu moge zmieniac sile blysku..

w 40d wyglada tak - wchodze do ustawien lampy zewnetrznej i najpierw aparat kaze wciasnac przycisk "info".. potem pyta sie czy skasowac nastawy lampy.. dopiero kiedy zatwierdze lub wybiore "przerwij" - mam mozliwosc zmiany sily blysku.. jak dla mnie to zdecydowanie za bardzo upierdliwe.. czemu nie jest to tak rozwiazane jak w 1d3?? jak to wyglada u was??

Komentarz

• sebcio80
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 2655

no ja nie wiem, bo ja nie wchodze do menu zeby wybierac sile blysku bo to troche bez sensu, sile blsku reguluje przez tak jak powinno sie robic, czyli skrotami

Komentarz

• Kubak82
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 2348

nie no - to jest jasne :-) .. ale chodzi mi o fakt samego menu.. tam jest tez wybor pomiaru blysku a do tego juz przycisku nie ma :neutral:

Komentarz

• Hiv
                            Początki nałogu
                            • 2005
                            • 321

Zamieszczone przez micles
                            A miało być tak pewnie i powtarzalnie. Odechciało mi się myśli, że kiedyś je sobie kupię... Kabel to kabel :P
                            Czym więcej czytam o nowych PW coraz bardziej zastanawiam się czy jest sens zmieniać 100% niezawodne Skyporty które kosztują 1/3 ceny PW...

Komentarz

• tatlpz
                              Coś już napisał
                              • 2009
                              • 94

czy ktos probowal uzywac Metz 48 z PW Flex? Wszystko dziala w TTL i HyperSync czy nie?
                              prosze o pilna odpowiedz

Komentarz

• sebcio80
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 2655

Zamieszczone przez tatlpz
                                czy ktos probowal uzywac Metz 48 z PW Flex? Wszystko dziala w TTL i HyperSync czy nie?
                                prosze o pilna odpowiedz
                                Najnowszy oficjalny Firmware 5.0 dodał obsługę lampa Metza, czyli Metz 48 AF-1 i Metz 58 AF-1

Komentarz

Pracuję...