X
-
Na aparacie ma TT1, zresztą nawet o tym mówi na początku.ale.. zerknijcie na to:
gość ma 2 lampy na tt5 a na aparacie nie ma sterownika ani lampy.. widać że są mniej więcej tyle samo od modelki ale nie na pewno..
A wracając do Twojego pytania - wydaje mi się, że lampy błyskają z identyczną mocą i nie ma możliwości takiego ustawienia w ETTL, aby jedna błyskała mocniej a druga słabiej, tzn. jeśli robię korekty w aparacie to te korekty wpływają na obie lampy jednakowo ... ale mogę się mylić, ponieważ testy zacząłem niedawno i jeszcze do końca nie rozgryzłem wszystkiego
Ostatnio edytowany przez rediconn; 19477.Finally I've found that I belong hereKomentarz
-
Czy flex TT5 mieści się na uchwycie softboxów reporterskich ? Stopka do mocowania jest dość krótka a TT5 nie jest mały. Jeśli ktoś uzytkuje taki zestaw może wstawiłby foto jak to wygląda zmontowaneKomentarz
-
Ja uzywam ezyboxa i trzeba zrobic tak zeby lampa byla przekrecona o 90 stopni wtedy tez tt5 jest odwrocony bokiem (krotsza strona od stoplki jest przysunieta wtedy jest oki..) moge wyslac zdjecie na priv jak cos ale to po pracy..pzdr...
dzie bede przerabial beauty disha na uchwyt ezyboxa to pochwale sie jak to wyglada.. ogolnie w plenerze pockety rzadza...2x 5D Mark III : 15mm fish, 14 2.8 II,; 24L 1.4 II ; 35 1.4 ; 85 1.2 II ; 100 2.8 Macro IS ; 135L 2.0 70-200 2.8 IS II 2x600EX ST-E3 www.fotoroko.plKomentarz
-
no i stało się dość szybko, trzeci raz w plenerze i już połamana stopka Flexa, tandeta straszna
coz, bede kleil zeby jakos sie trzymalo chociaz ale niedosty pozostaje, zdecydowanie wolalbym aby polamal mi sie uchwyt niz FlexKomentarz
-
-
Komentarz
-
No jak się nosi za statyw a nie za najcięższe/najsłabsze elementy konstrukcji, to później tak wychodzi
Komentarz
-
Wgrywal juz ktos nowe firmware do pocketow w wersji beta oznaczone chyba 5.009.. .jakies widoczne zmiany ??
warto ??2x 5D Mark III : 15mm fish, 14 2.8 II,; 24L 1.4 II ; 35 1.4 ; 85 1.2 II ; 100 2.8 Macro IS ; 135L 2.0 70-200 2.8 IS II 2x600EX ST-E3 www.fotoroko.plKomentarz
-
jakie macie menu przy uzyciu pocketow w roznych aparatach?? u mnie kiedy sa zalozone na 1d3, gdy wchodze do menu to po prostu wybieram nastawy zewnetrznej lampy i od razu moge zmieniac sile blysku..
w 40d wyglada tak - wchodze do ustawien lampy zewnetrznej i najpierw aparat kaze wciasnac przycisk "info".. potem pyta sie czy skasowac nastawy lampy.. dopiero kiedy zatwierdze lub wybiore "przerwij" - mam mozliwosc zmiany sily blysku.. jak dla mnie to zdecydowanie za bardzo upierdliwe.. czemu nie jest to tak rozwiazane jak w 1d3?? jak to wyglada u was??Komentarz
-
Komentarz
-
nie no - to jest jasne :-) .. ale chodzi mi o fakt samego menu.. tam jest tez wybor pomiaru blysku a do tego juz przycisku nie ma :neutral:Komentarz
-
Komentarz
-
czy ktos probowal uzywac Metz 48 z PW Flex? Wszystko dziala w TTL i HyperSync czy nie?
prosze o pilna odpowiedzKomentarz
-
Komentarz
Komentarz