o super. I to nie jest wazne czy wersja US czy EU? Bo za tydzien mam zamiar kupic 3 Flexy i Mini ale wersje US
X
-
-
nie, nie ma znaczenia, jednak pamietaj ze wersja US jest nielegalna w Europie (oczywiscie ze Cie ktos sprawdzi szansa jest prawie zadna)
no i druga sprawa, sprawnosc i zasieg wersji EU jest lepsza, do wersji US dostajesz teraz w komplecie miekki pokrowiec na lampe, ktory ma to poprawiacKomentarz
-
no tak tak ale.... na Gulf Photo Plus w Dubaju moge kupic 3 flexy i 1 mini za 760 dolarow!!
dla mnie sprawa prosta nawet jesli bede ciut nielegalny w EU 
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
aha i sorry za pytanie - musze zrobic upgrade i flexa i mini tak? Dzieki za pomocKomentarz
-
jeszcze jedno - czy na tt1 moge zalozyc wyzwalacz lamp manualnych ?? np. chce miec 2 lampy w ttl'u a do tego jeszcze kilka manualnych wyzwalanych przez inne radiowki.. probowal ktos ??Komentarz
-
w sumie ciekawe pytanie, powinno to przejsc, jednym problemem moze byc synchronizacja lamp, chociaz teoretycznie powinno smigacKomentarz
-
Jak tak czytam o problemach, tandetnym wykonaniu etc. to ciągle się zastanawiam czy warto za to wybulić tyle kasy?
Czy ktoś widzi jakieś bardziej konkretne zalety przewyższające PW nad innymi wyzwalaczami dobrej klasy jak choćby Elinchromami?Komentarz
-
ja problemow nie mam zadnych a wykonanie jest bardzo dobre, oprocz stopki,
Elinchromy czy Bowensy Pulsar calkiwicie starcza jak nie potrzeba E-TTLKomentarz
-
moze po prostu je zamow i przetestuj a jak Ci nie spasuja to je zwrocisz
pytam bo wprawdzie mam komplet yangnuo ale sa pożyczone.. wroca do mnie za ok tydzien a nie daje mi to spokoju :-)Komentarz
-
flex i i mini tez dzialaja na M. wiec jak cie sie ttl nie bedize widzial to wylaczysz go. Wiem ze powiesz ze lepiej zaplacic mniej ale wtedy na 100% nie wlaczysz ttl...R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 MaxKomentarz
-
pytanko mam: czy inne systemy poza flexem i mini (również inne niż pocketwizard) działają w trybie hi-speed synch? Może być nawet na M, byle było odpalanie hi-speed?Komentarz
-
Jeżeli HSS, to musi być ettl. Radiopoppery i jeszcze jakieś 2 inne firmy, w tym jedna nowa, co zrobiła do Nikona i chyba do Canona jeszcze nie ma.Komentarz
-
Komentarz
-
Radiopropper. troszke dzialaja na innej zasadzei na hss maja
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A to czemu. ttl to pomiar hss to blysk wielokrotny. w sumie mozna to rozlaczyc....R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 MaxKomentarz
-
Komentarz
-
Można, ale robiąc platformę do HSSa wprowadzenie E-TTLu to tylko kilka dodatkowych linijek w kodzie firmware'u, więc...
Chodziło mi o to, że HSS jest aktualnie ściśle związany z komunikacją ETTLową i nie będzie działać na chińczykach/starych PW/kablach pc-pc itp...Komentarz
Komentarz