X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sebcio80
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 2655

Zamieszczone przez merger
    przeciez w takim kablu jest jedna linia i ekran. w momencie zwarcia nastepuje wyzwolenie blysku/migawki. przetnijcie sobie przy koncowce, kupcie inna koncowke i dolutujcie. to proste jak konstrukcja cepa..
    moze i proste, tylko skad wiesz jaki przewod gdzie ma isc? metoda prob i bledow?

oczywiscie ja to teraz moge sprawdzic bo takowy przewod mam,

ekranu w tym kablu nie ma, sa trzy przewody http://www.camerahacker.com/Canon/Ca...%20Pin-Out.php

aby wyzwalacz dzialal Flex musi byc w dodatku na sankach aparatu

wczesniej podlaczenie niewlasciwego przewodu skonczylo sie przegrzaniem Flexa i spalenizna wydobywajaca sie z jego wnetrza

mimo tandety wykonania polecam jako wyzwalacz aparatu kupic mimo wszystko jakies chinskie badziewie, dziala wtedy wszystko, mamy spust dwustopniowy, mamy zdjecia w serii, mamy mozliwosc robienia w servo
    Ostatnio edytowany przez sebcio80; 3099.
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• merger
      Uzależniony
      • 2006
      • 619

przeciez masz na forum schemat jak zrobic taki przewod samemu. pockety chyba nie obsluguja trzech linii (tam wchodzi chyba tylko jack mono, nie stereo), wiec sa wtedy tylko dwa przewody (jeden w srodku i ekran). Ale jesli wchodzi w to gniazdo jack stereo, to tym lepiej. Wtedy robisz taki przewod wedlug schematu na forum. Najciezej jest z dostepnoscia koncowki N3, ale tez jest na forum opisane jak ja zrobic samemu. polecam poszukac, bo ideologia pocket wizardow nie lezy w kablu (tutaj jest proste zwieranie drutow), ale w antenie i sofcie tranceiverow. no chyba, ze te nowe pw sa jakos badziewnie zrobione..
      5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
      430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Komentarz

• sebcio80
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 2655

zadje sobie sprawe ze to tylko kabel, jednak cenie sobie niezawodnosc, funkjonalnosc a przede wszystkim wyglad, nie bede przy kliencie wyjmowal sztukowanego przewodu

czy warto było wydac ta kase? napisalem ze nie, ale nie ze wzgledu na sam przewod ale na funkjonalnosc wyzwalania aparatu tymi nowymi PW

przy podlaczeniu przewodu z mono jackiem, ktory funkcjonowal w poprzednich PW, robilo sie zwarcie i Flex sie smażył
        | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• merger
          Uzależniony
          • 2006
          • 619

nie wiem czy kiedykolwiek cokolwiek lutowales i sztukowales, ale raczej nie, bo dziwne rzeczy piszesz. Kabel zrobiony recznie w domu przewaznie jest lepszej jakosci i wygladu od normalnego kupowanego w sklepie za gruba kase, bo taniej jestes w stanie kupic dobrej jakosci materialy (w tym porzadne jacki i lepszej jakosci kabel). sztukowania nie widac, bo koncowki lutujesz tylko, a one maja dodatkowe oslonki. no chyba, ze ktos ma totalnie dwie lewe rece i wtedy moze to ciezko wygladac

co do smazenia, to pewnie jest odpowiednia specyfikacja nowych pw, ktora wypadaloby przeczytac przed robieniem wlasnych czesci.
          5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
          430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

Komentarz

• sebcio80
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 2655

Zamieszczone przez merger
            nie wiem czy kiedykolwiek cokolwiek lutowales i sztukowales, ale raczej nie, bo dziwne rzeczy piszesz. Kabel zrobiony recznie w domu przewaznie jest lepszej jakosci i wygladu od normalnego kupowanego w sklepie za gruba kase,
            pewnie w przypadku chinszczyzny tak jest jednak oryginalne kable PW to jednak jakosc sama w sobie

lutowalem, sztukowalem setki razy, nie tylko przewody, pochwal sie zdjeciem swojego przewodu, profesjonalnie wygladajacego, bo moze faktycznie masz racje i da sie to zrobic

tak wyglada przewod PW: http://www.bhphotovideo.com/images/i...345/576657.jpg

Komentarz

• Tom Fry
              • 2009
              • 6

merger: chcesz mi zrobić kabel?
              www.frytki.digart.pl
              www.tomfryfoto.daportfolio.com
              www.tomfry.maxmodels.pl

Komentarz

• merger
                Uzależniony
                • 2006
                • 619

Zamieszczone przez Tom Fry
                merger: chcesz mi zrobić kabel?
                jasne

Komentarz

• dancio
                  Bywalec
                  • 2008
                  • 104

Mam do was pytanie probowal ktos juz przez kabel na pocketach tt5 wyzwalac lampy studyjne etc.. elfo ?? czy dzialaja wtedy szybkie czasy synchronizacji.. u mnie normalnie wyzwalajac przez fotocele spokonie mozna kozystac z czasow rzedy 1/1000.. czy przez kabelek tez zarejestruje blysk .. czy bedzie spozniony..??

i drugie pytanie co myslicie o nowym firmwarze 4.376 jakies zmiany?/ ustawiacie cos nowego ??
                  2x 5D Mark III : 15mm fish, 14 2.8 II,; 24L 1.4 II ; 35 1.4 ; 85 1.2 II ; 100 2.8 Macro IS ; 135L 2.0 70-200 2.8 IS II 2x600EX ST-E3 www.fotoroko.pl

Komentarz

• sebcio80
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 2655

przez kabel blysk zawsze bedzie spozniony, niezaleznie od odbiornikow, powod jest oczywiscie prosty, blysk jest wyzwalany jak pierwsza lamelka odkryje cala matryce, szkoda ze w aparatach nie robia oprocz blysku na druga kurtyne tez blysku na "zerowa kurtyne", czyli blysk w momencie kiedy pierwsza lamalke zaczyna ruch,

krotkie czasu uzyskasz z lampami studyjnymi tylko przez fotocele,

ale mozemy to zrobic tez droga radiowa w taki sposob: http://www.canon-board.info/showpost...&postcount=245

Komentarz

• kjoanna
                      Początki nałogu
                      • 2006
                      • 494

Wczoraj sprawdzilam moje 3 flexy w akcji poza domem... Mysle ze kilka siwych wlosow mi przybylo
                      Czesto nie odpalaly lamp, raz jeden za chwile drugi i to tak po kilka razy z rzedu.
                      Wymiana baterii nie pomogla.
                      Zauwazylam ze gorzej bylo z postawionymi antenkami.
                      Za sciana byla scena muzyczna. Myslicie, ze to ma jakis wplyw na dzialanie PW?

Zapomnialam napisac ze stalam jakies 3-4 metry od PW.
                      Ostatnio edytowany przez kjoanna; 7606.

CB

Komentarz

• sebcio80
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 2655

watpie aby to mialo jakies znaczenie, mojego flexa stawiam na weselach na kolumnach, przy sprzecie muzycznym i zawsze blyska

masz wersje europejskie, prawda?

Komentarz

• kjoanna
                          Początki nałogu
                          • 2006
                          • 494

Europejska, ktora podobno jest bardziej niezawodna

CB

Komentarz

• Paweł
                            Bywalec
                            • 2004
                            • 209

Tez mi sie zdarza postawic na kolumnie i blyska wiec to chyba nie ma znaczenia...
                            Przyznaje, ze czasami tez nie wiedziec czemu jeden przestaje blyskac -kilka razy tak mi sie stalo:/
                            Miewaja humory niestety...
                            http://pawelkupczak.pl/

Komentarz

• micles
                              Zablokowany
                              • 2006
                              • 4359

A miało być tak pewnie i powtarzalnie. Odechciało mi się myśli, że kiedyś je sobie kupię... Kabel to kabel :P

Komentarz

• sebcio80
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 2655

ja mam pewnie i powtarzalnie, chce w jakis ladniejszy dzien zrobic test zasiegu

Komentarz

Pracuję...