chyba sobie jaja robisz? formułujesz opinię na temat aparatu na podstawie 4 zdjęć jakiegoś neptyka, który nie potrafił ustawić ostrości, albo zapomniał wyłączyć ai servo? prawdopodobnie za kilka dni powiesi podobne zdjęcia z 1ds mk II. Myślę, że ten facet powinien sobie jakiś kompakt kupić, wtedy na 100% będzie miał wszystko ostre :-)
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Ja tam się - jak zwykle - nie znam, ale o tych problemach z ostrością na różnych zachodnich forach to aż huczy i sampli nieostrych zdjęć jest od groma. Można założyć, że faktycznie wszyscy kanonierzy zgłupieli i nagle nikt (poza wybrańcami) nie umie zrobić ostrego zdjęcia, ale jakoś mi się nie chce w to wierzyć.
JKomentarz
-
Ja tam się - jak zwykle - nie znam, ale o tych problemach z ostrością na różnych zachodnich forach to aż huczy i sampli nieostrych zdjęć jest od groma. Można założyć, że faktycznie wszyscy kanonierzy zgłupieli i nagle nikt (poza wybrańcami) nie umie zrobić ostrego zdjęcia, ale jakoś mi się nie chce w to wierzyć.
J
no wiesz, dosyć łatwo powiesić spieprzoną fotkę i pomarudzić na sprzęt, trudniej poszukać błędu u siebieKomentarz
-
Zgadzam się. Tyle, że ilość tych żali jest zastanawiająco wysoka. Zmówili się? Dla sporej części tych marudzących MarkIII nie jest pierwszą lustrzanką. Przecież przesiadka z MII na MIII nie wymaga jakiegoś szkolenia w temacie fokusa... Czy może wymaga? Bo nie wiem...
JKomentarz
-
ja sobie jakoś radze bez szkolenia, a za innych nie będę się wypowiadał.
ilość nieostrych fotek mam mniej więcej taką samą jaką mam w d200 czy 5d :-)
w sieci jest sporo informacji na temat problemów z ai servo. zrobiłem trochę fotek i nie miałem problemów, ale to za mało, żeby się wypowiadać jednoznacznie.
nie chcę tutaj występować w roli jakiegoś obrońcy canona. jeżeli znajdę coś co mi nie pasuje, to na pewno się pochwalę :-)Komentarz
-
Problem polega też na tym, że większość oczekuje aparatu, który zrobi za nich wszystko, wystarczy nacisnąć migawkę, a już posypią się nagrodyA ja mam wrażenie, że coponiektórzy oczekuja od puszki co najmnniej obrazu z hassela H3D ... a tu chodzi o poprawę jakości obrazu, świetne uszczelnienia, bardzo wytrzymały korpus, zajafajny AF, szybkostrzelność itp.... w/g mnie jakośc obrazu z tego aparatu jest dużo większa niż potrzeby niejednego z nas.... no ale pewnie dużo mniejsza niż oczekiwania większości
. Niespodzianka polega na tym, że po wydaniu dużych pieniędzy trzeba jednak umieć robić zdjęcia.
Pozdrowienia swnw.Komentarz
-
-
Jester, a ilu ludzi ma tę puszkę? To poważne pytanie, bo z tego co wiem, to poza naprawdę ciągle skąpą grupką właścicieli prywatnych główne dostawy idą do pracy i agencji. A ci ludzie chyba nie mają czasu na publikowanie żenującej jakości niby testów zrobionych w windzie lub piwnicy.Komentarz
-
Ja widziałem jednego na Le Bourget :-D
Swoją drogą, wydawało mi się że to ja jestem onanista/seryjny strzelec, a prawdziwi ahtyści (ten konkretnie był z AirTeamImages - jedna z bardziej znanych "firm" w tym sporcie) robią tylko te zdjęcia ;-) No cóż... facet rypał seriami tak, że mi opadła szczęka
i to niezależnie czy miało to sens czy nie
"Gorące powietrze, czy szaro-bura chmurka, seriami wali moja 600-rurka"
Hihi
Komentarz
-
noo sporo to tu zlych zdan o mk III i zeby utzrymac rownowage
Regulamin pkt 8.Komentarz
-
Ale to normalne zawsze się znajdą krzykacze. Forum depreview "trzyma" poziom pod tym względem. Może facet ma zwyczajnie walniętą puszkę - to się zdarza - i robi z tego aferę. W końcu każdy chce mieć swoje pięć minut. Ja tam nie wiem. Marka III w rękach nie miałem więc o jakości jego "działania" się nie wypowiadam. Praktyka uczy że informacje z for gdzie można bezkarnie pisać wszystko są funta kłaków nie warte. Na pewno jakiś problem z kontrolą jakości Canon ma ale to wynika pewnie głównie z faktu, że nawet ich zaskoczyła popularność tego aparatu.chyba sobie jaja robisz? formułujesz opinię na temat aparatu na podstawie 4 zdjęć jakiegoś neptyka, który nie potrafił ustawić ostrości, albo zapomniał wyłączyć ai servo? prawdopodobnie za kilka dni powiesi podobne zdjęcia z 1ds mk II. Myślę, że ten facet powinien sobie jakiś kompakt kupić, wtedy na 100% będzie miał wszystko ostre :-)
Jeśli jakość zdjęć wychodzących z 1D mkIII jest tak "marna"
jak zaprezentował kolega sven to mnie to wystarcza w zupełności i może być mój
.
Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
widziałem mark III, pstrykałem nim, widziałem pliki z tego aparatu, słowa złego nie powiem.... a wy skąd wiecie cokolwiek na temat tego aparatu? przeczytaliście? gratuluję umiejętności czytania.....Oko plus aparat - dobrana para.
Komentarz
-
Komentarz
-
Ja znalazłem nawet post gościa, który po miesiącu sprzedał dwa markiIII bo nie ostrzyły. Oba.Jester, a ilu ludzi ma tę puszkę? To poważne pytanie, bo z tego co wiem, to poza naprawdę ciągle skąpą grupką właścicieli prywatnych główne dostawy idą do pracy i agencji. A ci ludzie chyba nie mają czasu na publikowanie żenującej jakości niby testów zrobionych w windzie lub piwnicy.
Odnoszę wrażenie, że na zachodzie one są jednak łatwiej dostępne, niż u nas. Różni weselni beta testerzy (bez obrazy - nie zazdroszczę roboty) mają je już wystarczająco długo, żeby sobie przetestować w boju i wyrobić zdanie.
I wieszają psy.
Sam jestem ciekaw, czy to jakiś falstart Canona, czy dorwało się do lustrzanek nowe pokolenie fotografów, których sprzęt przerasta?
JKomentarz
-
a, co mi tam. powiesze se jeszcze pare fotek z tego złoma, skoro go już kupiłem:-)
łąbędzie marnie wyszły, ale co tam, powiesze se i tak, jako dowód, że mam pierwszego paprocha na matrycy;
i żeby nie było, że mam jakiś walnięty egzemplarz; mój 1d mk iii też robi nieostre fotki;
i jeszcze jedna fotka specjalnie dla Chomsky'ego:
iso 1250, fragment powiększony do 100%
czy możesz to powtórzyć twoim olkiem e1? albo olkiem4000? przy iso 1250?Ostatnio edytowany przez Gość; 827.Komentarz

Komentarz