X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • milinet
    Bywalec
    • 2006
    • 215

Zamieszczone przez radioel
    dobra koniec żartów(...) oczywiście potwierdzam wolny AF ale nie jest to jakaś masakra...
    Może być wolny tylko żeby trafiał Cichy i jeszcze parę osób twierdzi że z celnością nie ma problemów, dpreview pokazało jakieś masakryczne wyniki, chyba że znowu tak jest, że to istna loteria na jaki trafisz a kolega Cichy je selekcjonuje i od niego wychodzą tylko te ostre i celne.

Ja tak i tak czekam na kolejne obiektywy Tamrona ze stablizacją, może wypuszczą coś sensownego.

Komentarz

• czarek691
      • 2008
      • 3

Niestety to prawda, ostre są tylko wyselekcjonowane sztuki.Oddałem swój po trzech miesiącach do serwisu, pojechał do Niemiec i już go nie mam ponad miesiąc.Rozkalibrował się po trzech miesiącach od 70mm do 135mm na FF, trzymał poprawnie AF tylko od 135mm do 200mm.

Komentarz

• ely13
        Coś już napisał
        • 2007
        • 85

Zamieszczone przez czarek691
        Niestety to prawda, ostre są tylko wyselekcjonowane sztuki.Oddałem swój po trzech miesiącach do serwisu, pojechał do Niemiec i już go nie mam ponad miesiąc.Rozkalibrował się po trzech miesiącach od 70mm do 135mm na FF, trzymał poprawnie AF tylko od 135mm do 200mm.
        To jeszcze trochę poczekasz. Ja na swojego 18-50 czekam już 10ty tydzień...

Apropos Tamrona 70-200. Dostałem info od znajomego właściciela sklepu internetowego, że za mniej więcej 2 miesiące będzie miał te obiektywy w cenie ok 2000pln (w tej chwili ma po 2350pln). Nie chciał powiedzieć, czemu cena tak spadnie. Czyżby miało wyjść coś nowszego - nic nie wiecie?
        Bo jestem na etapie zbierania opinii i zaczynam się zastanawiać, czy nie poczekać (w końcu 300 piechotą nie śmiga).
        Puszki dwie i kilka szkieł, światełka i parę innych gratów

Komentarz

• Kubak82
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 2348

Zamieszczone przez ely13
          Nie chciał powiedzieć, czemu cena tak spadnie. Czyżby miało wyjść coś nowszego - nic nie wiecie?
          a co nowszego mialoby wyjsc?? tamron dopiero co sie pojawil, podobnie odnowiona sigma 70-200..canon w tym segmencie ma szkiel az nadto, u nikona nie wiem bo sie tym nie interesuje..

a ze cena spada - normalna rzecz.. przeciez nie bedzie rosnac ;-)

Komentarz

• micles
            Zablokowany
            • 2006
            • 4359

Tokina 70-200 2.2 IS USM

Komentarz

• Kolekcjoner
              Obertroll
              • 2006
              • 18766

Albo Sigma z OS 8).
              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
              Kapitan Wagner

Komentarz

• Grisha
                Początki nałogu
                • 2007
                • 353

Z przyjemnością oznajmiam iż pojawił się test na optyczne.pl. Idę do lektury

Po przeczytaniu mogę powiedzieć, że potwierdziły się wszystkie dotychczasowe opinie - genialna optyka, AF - tutaj różowo nie jest. Słuszne jest natomiast podsumowanie całego testu

Od siebie dodam, że bolączką tego obiektywu nie jest moim zdaniem AF.. mnie odrzuca przede wszystkim serwis, a raczej jego właściwie brak...
                Ostatnio edytowany przez Grisha; 11502.

Komentarz

• czarek691
                  • 2008
                  • 3

Wreszcie

Dostałem dzisiaj swojego Tamiego z serwisu z Niemiec, śmiga teraz oki w całym zakresie, testy wyszły pozytywnie teraz jutro go wezmę w plener na testy.

Komentarz

• Bonku5
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 280

Ile był w tym serwisie?

Komentarz

• jeklaskaMM
                      Coś już napisał
                      • 2008
                      • 91

Zamieszczone przez czarek691
                      ponad miesiąc z tego wynika

Komentarz

• Cichy
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 7443

Wart odnotowania jest fakt, że wersja do Nikona ma cichszy silnik AF w tymże obiektywie. Dziwaczne :/

Troszkę fotek jest tutaj:

O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• fmagik
                          Początki nałogu
                          • 2006
                          • 334

ciekawe jak dlugo przyjdzie poczekac na wersje ze stabilizacja?
                          Canon EOS, Tokina, Tamron, SpeedLite, Quantuum, Yongnuo

Komentarz

• krzysiek29
                            Bywalec
                            • 2007
                            • 189

Zamieszczone przez Cichy
                            Wart odnotowania jest fakt, że wersja do Nikona ma cichszy silnik AF w tymże obiektywie. Dziwaczne :/
                            a może AF jest z D80 przez "śrubokręt" przenoszone i przez to ciszej?
                            pozdrawiam Krzysiek

Komentarz

• Cichy
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 7443

Zamieszczone przez krzysiek29
                              a może AF jest z D80 przez "śrubokręt" przenoszone i przez to ciszej?
                              A może by tak czytać uważniej ? Napisałem wyraźnie "ma cichszy silnik AF".
                              O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• czarek691
                                • 2008
                                • 3

Fotki z testów po naprawie:
                                Host your images online with an easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

70mm , f/2,8 , 1/2500s , ISO-400

Host your images online with an easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

200mm, f/2.8, 1/2000s, ISO-400

Jak znajdę chwilkę czasu to coś jeszcze wstawię, pogoda marna, pada i pada a góry czekają.
                                Pozdrawiam wszystkich.

Komentarz

Pracuję...