X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Cichy
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 7443

Zamieszczone przez mistasz
    Warto tam porównać testy rozdzielczości z Canonem EF 70-200mm F2.8 L IS USM,
    Dobrze widze, ze na 200mm na FF wypada duzo lepiej (przynajmniej na wykresie) ?
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• Tanto
      Coś już napisał
      • 2007
      • 94

Rzeczywiście jest tak tragicznie że na 8 klatek połowa jest do wyrzucenia ze względu na błędy autofocusa czy tylko DPReview trafiło na trefny egzemplarz?

Komentarz

• BeatX
        PLUS member
        PLUS member
        • 2007
        • 1733

50% pomylek autofocus'a? to jakis absurd.
        50% pomylek to mozna zaliczyc ostrzac recznie ;]
        5% pomylek w pracy AF Tamrona 70-200/2.8 to i tak bylby zawyzony wynik imho.
        Po ponad miesiacu uzytkowania, po dwoch sesjach portretowych w plenerze, dwoch koncertach, paru reportazach moge smialo stwierdzic, ze AF jest bardzo celny.
        Zadnych problemow z celnoscia AF nie mialem (a wiadomo koncerty sa pod tym wzgledem wymagajace).
        Nie jest tak szybki jak USM, ale jest b. celny
        Moje zdjęcia: https://www.flickr.com/photos/193816559@N05/

Komentarz

• Cichy
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 7443

Potwierdzam, bardzo dobra celność u mnie na 5d, koncerty, reporterka, sport - nie
          O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

Zamieszczone przez Cichy
            Nie zgodzę się z Vitezem, i to już nie jako sprzedawca ale jako zadowolony użytkownik. Zdjęcia z koncertu już wrzucałem, AF ani razu się nie zgubił.
            Bardziej mi chodziło o szybkość, nie celność.
            Stwierdzenie że USM się nie liczy uważam po prostu za demagogiczne nadużycie.

Oczywiście nie uzywam go cały czas, w moim przypadku sprawdza się przy życzeniach oraz na plenerze.
            No to nie ta liga odnośnie wymagań .

Komentarz

• crazy
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 1554

Witam Szanownych kolegów. Coraz bardziej sie przekonuje do tego obiektywu. Fotografuję architekturę i martwą naturę, zdjatka reporterskie do gazety i ludzie ogólnie. Mógłby ktos mi podesłac takie zdjecia jeśli nie będzie kłopotu ??

Bawiłem się nim w sklepie i powiem że podpasował mi bardzo, wiadomo nie ma USM'a i troszkę głośny ale można się do tego przyzwyczaić
              Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Komentarz

• radioel
                Bywalec
                • 2006
                • 114

dostaniesz niedługo... zamówiłem u Nowarta i jutro ma mi go przywieść w sobotę mam ślub więc będzie wielki TEST!!! iiiihaaaa
                5D mk2 + od 17 przez 24 do 70 a następnie dalej do 200 wszystko L klasie. W atelier lampy 300-1000Ws.

Komentarz

• radioel
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 114

Obiektyw doszedł... i nie wiem co powiedzieć... na bank jest ostry najostrzejszy jaki mam... ale ten af to nie jest to co tygryski lubia najbardziej... odezwe się jeszcze w sobotę i dam pełną opinię. (aha, woli ścisłości to rezygnowałem z 70-200 2.8 L dla tamiego)
                  5D mk2 + od 17 przez 24 do 70 a następnie dalej do 200 wszystko L klasie. W atelier lampy 300-1000Ws.

Komentarz

• micles
                    Zablokowany
                    • 2006
                    • 4359

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                    Dlatego napisałem po angielsku, bo nie wymyśliłem polskiego odpowiednika

(is said to be = ludzie mówią o nim że jest (ale nie ja tak uważam, tylko ludzie (inni)))

Komentarz

• Mariusz_C
                      Uzależniony
                      • 2007
                      • 577

Ja też miałem okazję przestrzelić to szkiełko dzięki bardzo miłemu panu ze sklepu na warszawskim Targówku (pzdr). Co do wrażeń, to po pierwsze jest bardzo ostre już od 2,8, jest stosunkowo lekkie jak na tak jasną rurkę, w ręku trzyma się w miarę dobrze, ale to nie L, af niestety wolniejszy niż mojej, L4 ale w miarę dokładny, aczkolwiek głośny, co do reszty się nie wypowiem bo za krótko miałem z nim do czynienia.
                      5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58

Komentarz

• Kolekcjoner
                        Obertroll
                        • 2006
                        • 18766

Zamieszczone przez micles
                        Dlatego napisałem po angielsku, bo nie wymyśliłem polskiego odpowiednika

(is said to be = ludzie mówią o nim że jest (ale nie ja tak uważam, tylko ludzie (inni)))
                        Wiesz lepiej pisać w jednym języku byle konsekwentnie 8).
                        A ludzie mówią..... hmmm... różne rzeczy .
                        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                        Kapitan Wagner

Komentarz

• piro-chan

bierz L (pomimo że nie miałem tamrona, to ośmielę się rzec, że nic optycznie lepszego nie istnieje
                          Słodka nieświadomości...

Komentarz

• vasco5
                            Bywalec
                            • 2008
                            • 178

a czy ktoś próbował jakiś sport tym obiektywem robić??
                            można by jakoś pooglądać zdjęcia...

Komentarz

• Wats0n
                              Uzależniony
                              • 2006
                              • 996

Zamieszczone przez vasco5
                              a czy ktoś próbował jakiś sport tym obiektywem robić??
                              można by jakoś pooglądać zdjęcia...
                              Podeślę coś, jak tylko uda mi się wbić na jakiś turniej szachowy.
                              Tako rzecze Watson.

/// //Galeria przejściowa

Komentarz

• tomcy
                                • 2008
                                • 13

Wats0n - grales kiedys w szachy w blitza - tam duzo sie dzieje mozesz za duzo nie uchwycic

Komentarz

Pracuję...