X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sławek
    Uzależniony
    • 2008
    • 968

No tak , jak Cichy nic nie zamieści to na zdjęcia ,,ludzi,, od kogoś innego nie można liczyć
    a ja typowym ślubokrętem jestem i cielistość, plastyka twarzy jest dla mnie podstawą.
    www.fotokrajs.pl

Komentarz

• MARANTZ
      Uzależniony
      • 2005
      • 928

Chłopaki z optycznych się postarali i możecie pooglądać kilkanaście moich wypocin w pełnym rozmiarze.
      Minął już ponad rok, odkąd Tamron zaprezentował projektowany pod pełną klatkę obiektyw SP AF 70-200mm f/2.8. Od tamtego czasu dzień pojawienia się go w sklepach był ciągle odkładany, ale w końcu doczekaliśmy się i niedawno pojawił się on w sprzedaży w Polsce. A skoro jest już w kraju, to oczywiście wpadł w nasze ręce, dzięki czemu możemy zaprezentować galerię przykładowych zdjęć autorstwa Mariusza Małeckiego. ...
      FOTOINKWIZYTOR

Komentarz

• roger-krk
        • 2008
        • 10

Mozliwe ze takie pytanie juz gdzies padlo, ale te 29 stron to droche duzo do czytania, wiec sam je zadam

Czy ten nowy Tamron nada sie do zdjec sportowych? Chodzi mi glownie o sporty halowe typu koszykowka lub siatkowka. Czy moze lepszy wyjsciem jest Sigma 70-200, lub L-ka f/4 bo na 2.8 to mnie niestety raczej stac nie bedzie
        C7D+C400D|C24-70 f/2.8 |C70-200 f/2.8| inne drobiazgi
        Moja (pseudo) galeria
        Blog sportowy: www.leszeks-photography.blogspot.com

Komentarz

• tdrozd
          Dopiero zaczyna
          • 2008
          • 38

roger-krk>>>
          mam podobny problem -choc u mnie priorytet to zuzel
          nada sie tamron z jego wiertarka ??
          !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
          dodam ze sigma 70-300 apo nie dawala rady
          aktualnie uzywam 70-210 3,5-4,5 usm
          Ostatnio edytowany przez tdrozd; 15809. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Kolekcjoner
            Obertroll
            • 2006
            • 18766

Zamieszczone przez roger-krk
            Mozliwe ze takie pytanie juz gdzies padlo, ale te 29 stron to droche duzo do czytania, wiec sam je zadam

Czy ten nowy Tamron nada sie do zdjec sportowych? Chodzi mi glownie o sporty halowe typu koszykowka lub siatkowka. Czy moze lepszy wyjsciem jest Sigma 70-200, lub L-ka f/4 bo na 2.8 to mnie niestety raczej stac nie bedzie
            Na sporty halowe to bym jednak brał coś ze światełkiem 2.8 .
            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
            Kapitan Wagner

Komentarz

• MARANTZ
              Uzależniony
              • 2005
              • 928

Jak już napisałem na optycznych, moim zdaniem fotoreporterzy raczej muszą wybrac coś innego a już na pewno coś z innym AF-em muszą kupić robiący zdjęcia "sportowe".
              FOTOINKWIZYTOR

Komentarz

• Kyo
                • 2007
                • 10

mam jedno pytanie jedno jedno!
                Ktos kto mial w rece tego tamrona i sigme 70-200 hsm?
                Bardzo duzo szybsza jest sigma?
                "jedynymi ludzmi ktorych poznasz,sa ci ktorych sfotografujesz" - Annie Leibovitz

Komentarz

• Sławek
                  Uzależniony
                  • 2008
                  • 968

Ale do ślubnych plenerów się chyba nada ?
                  www.fotokrajs.pl

Komentarz

• MARANTZ
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 928

Zamieszczone przez Sławek
                    Ale do ślubnych plenerów się chyba nada ?
                    W 80% tak, choć niektórzy mogą bardzo dynamiczne te plenery robić
                    FOTOINKWIZYTOR

Komentarz

• jeklaskaMM
                      Coś już napisał
                      • 2008
                      • 91

i tu kolejne fotki:
                      Minął już ponad rok, odkąd Tamron zaprezentował projektowany pod pełną klatkę obiektyw SP AF 70-200mm f/2.8. Od tamtego czasu dzień pojawienia się go w sklepach był ciągle odkładany, ale w końcu doczekaliśmy się i niedawno pojawił się on w sprzedaży w Polsce. A skoro jest już w kraju, to oczywiście wpadł w nasze ręce, dzięki czemu możemy zaprezentować galerię przykładowych zdjęć autorstwa Mariusza Małeckiego. ...

Komentarz

• Sławek
                        Uzależniony
                        • 2008
                        • 968

Zastanawiam się jak to możliwe że niezależna firma wypuszcza obiektyw
                        który nie ustępuje firmowym. Przynajmniej optycznie.
                        Taki Nikon opracowuje w swoich hutach specjalne gatunki szkła, Canon ,,hoduje,,szkła fluorytowe, oprócz tego cały czas producenci puszek wmontowują w soft elementy które mają tylko jedno zadanie, uniemożliwić poprawną pracę niezależnych szkieł. I nagle pojawiają się takie perełki jak Tamron SP 70-200/2,8 czy 90/2,8 SP macro.
                        Większość firm niezależnych już dawno przeszła do historii.
                        Kto dziś pamięta Soligora Vivitara czy Cosine a Tamron? proszę bardzo.
                        Tokina taż właściwie nieźle sobie poczyna.
                        www.fotokrajs.pl

Komentarz

• jotes25
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 3608

Zamieszczone przez Sławek
                          Zastanawiam się jak to możliwe że niezależna firma wypuszcza obiektyw
                          który nie ustępuje firmowym. Przynajmniej optycznie.
                          Bardzo proste. Canon 70-200/2.8 był projektowany z myślą o błonach, a nie fotografii cyfrowej. Prawda jest taka, że Canon będzie musiał wymienić dość szybko część zoomów. A że idzie nowe, to najlepiej świadczy 70-200/4 IS.

Komentarz

• fret
                            Pełne uzależnienie
                            • 2007
                            • 1503

Soligor, Vivitar, to były marki handlowe, a nie producenci, nie wiem jak z Cosiną. Tamron, to nie cienki bolek, czy to przypadkiem nie Mamiya? A co do Canona, to na przykładzie 55-250IS pokazał ,że potrafi nawet zrobić budżetowe ostre szkło jak go konkurencja przyciśnie. No i ostrość, to nie wszystko, to tylko jeden z parametrów. To tak, jak byś oceniał samochody tylko po prędkości maksymalnej.

Komentarz

• Sławek
                              Uzależniony
                              • 2008
                              • 968

Pamiętam że kiedyś widziałem małoobrazkową Mamiye i oznaczenia markowe miała ,,Mamiya,,
                              Tak sobie myślę że o sukcesie rynkowym decyduje również potencjalna ilość sprzedanych szkieł, bo obiektywy Canona pasują tylko do Canona, a Tamron ten sam obietyw może wyprodukować do wszystkich systemów zwielokrotniając ilość sprzedawanych szkieł a tym samym wszystkie koszty związane z opracowaniem danej konstrukcji są dużo mniejsze. Może również
                              hurtowo,a więc kupować szkło.
                              www.fotokrajs.pl

Komentarz

• radmro
                                Bywalec
                                • 2007
                                • 196

Tamron produkuje jeszcze średni format pod marką Bronica (choć ogłosili już wycofanie się z tego segmentu). Poza tym to gigant w produkcji wszelakiej optyki - obiektywy do lustrzanek to tylko jedna część ich produkcji:
                                TAMRONはカメラの交換レンズを製造している光学機器メーカーです。株式会社タムロンのコーポレートサイトでは、企業情報、製品情報(写真レンズ・CCTV・IPレンズ、他)、採用情報、IR情報、CSR、海外販売拠点等をご覧いただけます。
                                5d2 + 6D + 24-70 2.8 + 70-200 2.8 IS II + 24 1.4 + 50 1.4
                                flickr

Komentarz

Pracuję...