X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mad_Mac
    Pełne uzależnienie
    • 2009
    • 1458

Zamieszczone przez arrow
    niektórzy twierdza ze niby ta winieta i ta miękkość rogów dodaje tej niby magii obrazka dla 35 L
    Kazdy twierdzi i widzi co tam chce.
    Ja marudzic nie bede. Obrazek 35L+5d zawsze mial w sobie to cos co tak mi sie podoba.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Komentarz

• Maćko_Pń
      Bywalec
      • 2006
      • 110

A ktoś może mi podpowiedzieć jak 35L śmiga ze starym 5D , bo słyszałem że są siupy z AFem
      5 D + 350 D + 17-40 f4 + 70-200 f4 + 50 f1,4 + 100 macro f2,8 + 430EX

Komentarz

• astroadamo
        Coś już napisał
        • 2009
        • 87

Świetnie działa ze starą piątką . Af działa normalnie. Czasami nie trafiał przy 1.4 ale to raczej normalne, to samo dzieje się w nowej piątce. Jak masz kasę to kupuj .
        Canon 5D, Canon 40D, C 17-40 , C 85/1,8, C 50/1.8, Soligor 100/3.5, Raynox DCR 250, Hitech Cokin i inne

Komentarz

• Bingant
          Uzależniony
          • 2006
          • 507

moja 5ka śmiga z 35L że aż miło
          6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Komentarz

• Mad_Mac
            Pełne uzależnienie
            • 2009
            • 1458

Zamieszczone przez Maćko_Pń
            A ktoś może mi podpowiedzieć jak 35L śmiga ze starym 5D , bo słyszałem że są siupy z AFem
            Nowa, stara nie widze roznicy.
            !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
            Zapomnialem dodac ze z bliska najlepiej jednak uzywac centralnego na 1.4 bo bardzo latwo mozna nie trafic na piatce.
            Ostatnio edytowany przez Mad_Mac; 23262. Powód: Automerged Doublepost

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
            Google: Precious-moment photography UK

Komentarz

• arrow
              Uzależniony
              • 2009
              • 637

do wad 35 mm f/2 należy z pewnością zaliczyć delikatna konstrukcje, ostatnio pokrowiec ze wspomnianym szklem zaliczył glebe i AF w obiektywie nie działa najlepiej, objawia sie to tym ze pierścień nastawu ostrości ciezko sie obraca ... do tego stopnia ze piątka ma problem z jego kręceniem
              zastanawiam sie ile sobie wezmą za naprawę ... czy ktos z was mial cos podobnego ?? mozna to samemu naprawić ??
              Canon FF

Komentarz

• TomS
                Uzależniony
                • 2006
                • 880

Miałem podobnie tylko że w 35L niefortunnie spadł mi uderzając o kant ławki i na chodnik. Na żytniej naprawa wyniosła mnie jakoś 200 zł z przesyłką

Komentarz

• hyzop
                  Początki nałogu
                  • 2006
                  • 413

Zamieszczone przez Maćko_Pń
                  Nie zanotowałem żadnych problemów, wręcz wydaje mi się że jest stworzny do tej puszki ale dwójką nie robiłem, może jest jeszcze lepiej.

Komentarz

• enter
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1201

Zamieszczone przez arrow
                    do wad 35 mm f/2 należy z pewnością zaliczyć delikatna konstrukcje, ostatnio pokrowiec ze wspomnianym szklem zaliczył glebe i AF w obiektywie nie działa najlepiej, objawia sie to tym ze pierścień nastawu ostrości ciezko sie obraca ... do tego stopnia ze piątka ma problem z jego kręceniem
                    zastanawiam sie ile sobie wezmą za naprawę ... czy ktos z was mial cos podobnego ?? mozna to samemu naprawić ??
                    warszawa, jerozolimskie, bieniek, 200zł,

Komentarz

• arrow
                      Uzależniony
                      • 2009
                      • 637

dzięki za wskazówkę ... 200 zl to jeszcze nie tragedia
                      Canon FF

Komentarz

• enter
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 1201

Zamieszczone przez arrow
                        dzięki za wskazówkę ... 200 zl to jeszcze nie tragedia
                        ja zrobiłem, przy okazji ładnie go wyjustował i ostrzy lepiej niż przed serwisem

Komentarz

• arrow
                          Uzależniony
                          • 2009
                          • 637

właśnie dzwoniłem, miła i rzeczowa obsługa ... koszt 150 zł plus przesyłka
                          Canon FF

Komentarz

• roshuu
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 1107

Ze tak sie wtrace - wczoraj robilem wesele 24-70L i 35/2 i paroma innymi sloikami... Ale do rzeczy - w w/w warunkach 35/2 pokonal 24-70L pod kazdym wzgledem. Szybszy, AF celniejszy (nawet w kiepskim swietle z pomoca wspomagania AF przez lampke), a o jakosci i ostrosci nie wspomne.. No i co? A uwaga - 24-70L mam ostra od pelnej dziory
                            6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Komentarz

• szuler
                              Uzależniony
                              • 2007
                              • 829

ostrość 24-70 znam, więc wcale mnie to nie dziwi
                              A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Komentarz

• luc_october
                                Początki nałogu
                                • 2009
                                • 447

Zamieszczone przez roshuu
                                Ze tak sie wtrace - wczoraj robilem wesele 24-70L i 35/2 i paroma innymi sloikami... Ale do rzeczy - w w/w warunkach 35/2 pokonal 24-70L pod kazdym wzgledem. Szybszy, AF celniejszy (nawet w kiepskim swietle z pomoca wspomagania AF przez lampke), a o jakosci i ostrosci nie wspomne.. No i co? A uwaga - 24-70L mam ostra od pelnej dziory
                                Mogę potwierdzić, że 35 2.0 świetnie sprawdza się w reporterce i tam gdzie używa się małej GO. Minusem są maślane rogi, które mogą przeszkadzać przy widoczkach.
                                http://500px.com/luc_october

Komentarz

Pracuję...