tele bedzie zawsze ostrzejsze.. do tego rowniej robi na calej dlugosci kadru - logiczne..
X
-
-
-
U mnie wyglada to tak ze szkla o jasnosci 2.8 i lepiej dzialaja odrobinke skuteczniej i szybciej na 20D niz 10D. 17-40 4L dziala na obu body bardzo porownywalnie.Zamieszczone przez PolacoTzn. ze nawet AF nie dzialal szybciej albo sprawniej ??Komentarz
-
Co jest zresztą (surprise) zgodne z marketingowym bełkotem Canona o sensorze z 1-kiZamieszczone przez VitezU mnie wyglada to tak ze szkla o jasnosci 2.8 i lepiej dzialaja odrobinke skuteczniej i szybciej na 20D niz 10D.
(szkoda tylko, że bełkot zapomina wspomnieć o sztucznym ograniczeniu czułości tego sensora do f/5.6)Komentarz
-
Moje 3 grosze po obejrzeniu i obrobce pierwszych paruset zdjec z mojego 17-40 (dopiero teraz - ponad miesiac od kupna, znalazlem czas na obejrzenie i obrobke pierwszych zdjec z tego szkla) - dzwonie do Tommiego
.
Mydelko nawet przy 5.6 czy 8, aberracje widoczne nawet na miniaturkach (moj Tamron na przyklad ani razu nie wykazal aberracji - nawet na powiekszeniach).
Mam nadzieje ze uda mi sie wymienic na lepszy egzemplarz
.
Komentarz
-
-
-
Ale sie tym wcale nie przejmuje 8)Zamieszczone przez Tomasz GolinskiW końcu i Ty przegrałeś na loterii :>
Czas po ktorym "to" odkrylem wyraznie wskazuje jak bardzo potrzebne mi i jak czesto uzywane jest to szklo
. Wazne ze 70-200 (z tego samego zrodla) jest super
Komentarz
-
Witam,
(pierwszy post) wreszczcie znalazłem to forum !!! uff :grin:
Szukałem testów i opini o 17-40 - głównie do zdjęć kościół, ślub ... i widzę że zdania są podzielone (cięzko czytać to, że mydli i ma aberacje...
) !!
Muszę jednak zakupić jak najszybcie szkło szybkie i dobrze rysujące - w rozsądnej cenie! Czy korzystaliście z niego w takich warunkach jak ciemne pomieszczenia?D3, D700, 24-70/2.8 (N), 70-200 VRII(N), SB-900(N), 50/1.8 (N)Komentarz
-
Do zastosowań, o których mówisz i wrozsądnej cenie, to raczej Sigma 20/1.8. Jak masz więcej kasy i nie ptrzebujesz aż tak szeroko to Canon 24/1.4L.Zamieszczone przez K2_vertiWitam,
(pierwszy post) wreszczcie znalazłem to forum !!! uff :grin:
Szukałem testów i opini o 17-40 - głównie do zdjęć kościół, ślub ... i widzę że zdania są podzielone (cięzko czytać to, że mydli i ma aberacje...
) !!
Muszę jednak zakupić jak najszybcie szkło szybkie i dobrze rysujące - w rozsądnej cenie! Czy korzystaliście z niego w takich warunkach jak ciemne pomieszczenia?Pentax K-5 II, Leica M9Komentarz
-
no i to wlasnie jest to - kupowanie od polskich tipów, szczególnie tego obiektywu nigdy bym bez przetestowania u tipa nie kupił. Vitez odda szkło, a Tommy znów go puści w obieg na allegro lub inną drogą i pojawi się kolejny (słusznie zresztą) malkontent, który to szkło nabędzie.Zamieszczone przez Vitez- dzwonie do Tommiego
.
Znam człowieka, co równie dobrze jak Vitez kupił od jednego tipa 17-40, potem nie zawodolony oddał po miesiącu i obiektyw wrócił w obieg i jestem przekonany, że sprzeda sie bez problemu.
Dlatego ten akurat model szkła wolałem kupić za oceanem i nie mam mu nic do zarzucenia, a tip choć reklamacje uzna, to jednak nie może być stratny i coś ze szkłem musi przecież zrobić
Sam jestem ciekaw ile to już nabywców miały allegrowe Lki
Komentarz
-
Szkoda że takie rzeczy się dzieją - ale taki jest nasz rynek !!
D3, D700, 24-70/2.8 (N), 70-200 VRII(N), SB-900(N), 50/1.8 (N)Komentarz
-
Zamieszczone przez dziDlatego ten akurat model szkła wolałem kupić za oceanem i nie mam mu nic do zarzucenia
A gdybys swojemu egzemplarzowi z USA mial cos do zarzucenia to co bys zrobil?
Watpie ze bys odsylal do USA...
Podejrzewam ze rowniez puscil bys w obieg
... wiec nie bawmy sie w hipokrytow - zalezy od wymagan. Jednym wystarczy dowolny 17-40 4L i ci nie beda narzekac... inni zauwaza ze egzemplarz jest cos nie ten tego i poszukaja lepszego.
Komentarz
-
-
których?Zamieszczone przez KuchateKPozatym te w USA tez za sprawa niektorych sklepow pieknie wracaja w obieg...

Komentarz
Komentarz