X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bangi
    Moderator
    • 2010
    • 5117

Odp: [recenzja] Canon 6D2

Miałem 7d przez jakieś 2 miesiące jako drugie body obok 6d mk I. 7d był piekielnie szybki, ale ISO powyżej 400 było dla mnie nieużywalne.
    Aktualnie mam 6d mk II i jako drugie body planuje bezlustro
    SAMOLOTY CB
    SAMOLOTY lotnictwo.net
    SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial

Komentarz

• tomfoot
      Pełne uzależnienie
      • 2010
      • 2277

Gdzie jest Canon RP o 1.300 zł tańszy od nowego 6d2??? Nowy 6d2 to 5.600,00. Czyli nowy RP jest po 4.300,00??? Poproszę o link, to być może kupię.

Komentarz

• p0m
        Uzależniony
        • 2010
        • 698

Zamieszczone przez candar
        z zaletami ML
        i wadami ML.
        ebe ebe

Komentarz

• candar
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 3366

Co do obecnej ceny 6D2 to faktycznie zgłupiałem i nie wiem ile faktycznie wynosi po tych wszystkich rabatach, upustach i cashbackach https://www.cyfrowe.pl/aparaty/lustr...k-ii-body.html

Inna sprawa, że na oficjalnej stronie canona 6D2 jest w szacie R https://www.canon.pl/lens-promo/ R-kę też zamienili z M-ką Grafik jakiś mało rozeznany w temacie

Ostatnio edytowany przez candar; 18138.
          Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Komentarz

• nurkov
            Dopiero zaczyna
            • 2019
            • 29

ten RP to wogóle mi nie leży, ciekaw jestem czy to jest ostatnia generacja lustrzanek a co za tym idzie EOS systemu i szkieł czy jeszcze jedna generacja będzie, ale podejrzewam że w przyszłości zrezygnują z lustra co mi nie przeszkadza natomaist nie podoba mi się nowy system szkieł, mam już kilka obiektywów i nie chcę tego zmieniać
            --
            Canon R6, 24-70 F2.8, 85mm F2.0, 100 F2.8 Macro, 150-600, lampy, osprzęty i inne drobiazgi

Komentarz

• jinks
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 2178

Są przecież adaptery.
              Miłego dnia
              moja www

Komentarz

• candar
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 3366

Zamieszczone przez nurkov
                ten RP to wogóle mi nie leży, ciekaw jestem czy to jest ostatnia generacja lustrzanek a co za tym idzie EOS systemu i szkieł czy jeszcze jedna generacja będzie, ale podejrzewam że w przyszłości zrezygnują z lustra co mi nie przeszkadza natomaist nie podoba mi się nowy system szkieł, mam już kilka obiektywów i nie chcę tego zmieniać
                Dokładnie tak samo pisali użytkownicy aparatów canona w 1985 roku, gdy canon zmienił mocowanie z analogowego FD na EF Pozostaje dokupić adapter Niektóre rzeczy nigdy się nie zmienią... a niektóre tak
                Ostatnio edytowany przez candar; 18138.
                Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Komentarz

• mirror
                  Pełne uzależnienie
                  • 2018
                  • 1446

ja osobiście stawiam że jeszcze jakaś generacja lustrzanek będzie coś w serii 5D, może jeszcze jakieś 20000D nie ma pomyłki w liczbie zer - oczywiście z 18 mepikselowym sensorem
                  EOS 3, 5D, R5

Komentarz

• nurkov
                    Dopiero zaczyna
                    • 2019
                    • 29

Zamieszczone przez jinks
                    Są przecież adaptery.
                    nie dla mnie, i co przy 6 szkłach będziesz miał 6 adapterów? które dodają wagę i co najgorsze powiększają rozmiar obiektywu, af nigdy nie jest taki jak na szkłach systemowych, ja nie będę używać adapterów, szkoda systemu tyle lat tyle szkieł
                    --
                    Canon R6, 24-70 F2.8, 85mm F2.0, 100 F2.8 Macro, 150-600, lampy, osprzęty i inne drobiazgi

Komentarz

• mirror
                      Pełne uzależnienie
                      • 2018
                      • 1446

Zamieszczone przez candar
                      Dokładnie tak samo pisali użytkownicy aparatów canona w 1985 roku, gdy canon zmienił mocowanie z analogowego FD na EF Pozostaje dokupić adapter Niektóre rzeczy nigdy się nie zmienią... a niektóre tak
                      to porównanie nie ma sensu (znaczy zmiany FD na EF do zmiany EF na RF opisz jedną rzecz która nie działa po podłączeniu obiektywu EF do korpusu R - jedną rzecz ba nawet uzyskujesz ekstra funkcjonalności dzieki przejściówce - dla mnie nawet ciekawe) - a skoro EFy działaja z sony to będą działaż i z R - coś nie tak jest z EF przecież nawet nasza ulubiona firma sprzedaje obiektyw EF w kicie z RP czyżby to połączenie nie działało bo rejestr był za krótki i projektant nie wiedział, a cajs coś gdzieś - a wiadomo że cajs ma zawszę rację

ja osobiście obiektywów nie zmienię z kilku powodów używam z analogiem i nawet jak kupię R to nadal będę używał również lustrzankę cyfrową bo mam taką porzebę
                      Ostatnio edytowany przez mirror; 58955.
                      EOS 3, 5D, R5

Komentarz

• mirror
                        Pełne uzależnienie
                        • 2018
                        • 1446

nie dla mnie, i co przy 6 szkłach będziesz miał 6 adapterów? które dodają wagę i co najgorsze powiększają rozmiar obiektywu, af nigdy nie jest taki jak na szkłach systemowych, ja nie będę używać adapterów, szkoda systemu tyle lat tyle szkieł
                        tak z niezdrowej ciekawości spytam - a po co ci 6 adapterów?
                        EOS 3, 5D, R5

Komentarz

• nurkov
                          Dopiero zaczyna
                          • 2019
                          • 29

Zamieszczone przez mirror
                          tak z niezdrowej ciekawości spytam - a po co ci 6 adapterów?
                          a po to żeby nie zmieniać adeptera z każdym szkłem, na prawdę ci to by nie przeszkadzało? Mi bardzo ale może mam dziwne wymagania
                          --

Komentarz

• tmielcarz
                            Bywalec
                            • 2018
                            • 215

a po to żeby nie zmieniać adeptera z każdym szkłem, na prawdę ci to by nie przeszkadzało? Mi bardzo ale może mam dziwne wymagania
                            Adapter wpinasz na stałe w body i zmieniasz tylko obiektywy.
                            Canon EOS RP + 50/1.8 RF

Komentarz

• zdebik
                              Pełne uzależnienie
                              • 2013
                              • 4065

Na M50 mam adapter i z EF'ami działa bardzo dobrze. Nie ma śladów FF/BF szkła celne - prawie mi kapcie spadły.
                              https://500px.com/Rafal_S

Komentarz

• mirror
                                Pełne uzależnienie
                                • 2018
                                • 1446

genialne po prostu - kreatywne użycie adapterów
                                EOS 3, 5D, R5

Komentarz

Pracuję...