X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • swallow77
    Początki nałogu
    • 2010
    • 322

Odp: [recenzja] Canon 6D2

Zamieszczone przez nurkov
    a po to żeby nie zmieniać adeptera z każdym szkłem, na prawdę ci to by nie przeszkadzało? Mi bardzo ale może mam dziwne wymagania
    Napisz, że na sesji zamierzasz (właściwie: zamierzałbyś) używać przynajmniej jednego rf i dwóch ef - wtedy - ewentualnie - przepinanie adaptera może stać się niewygodne.

Pozdrawiam!
    wysłano z FRD-L19 przy użyciu Tapatalka

Komentarz

• nurkov
      Dopiero zaczyna
      • 2019
      • 29

dokładnie z czasem ma się szkła systemowe jak i poza systemowe, ja tam nie lubię przejściówek, pozdrawiam
      --
      Canon R6, 24-70 F2.8, 85mm F2.0, 100 F2.8 Macro, 150-600, lampy, osprzęty i inne drobiazgi

Komentarz

• Radetzky
        Dopiero zaczyna
        • 2013
        • 29

Zamieszczone przez candar
        Dokładnie tak samo pisali użytkownicy aparatów canona w 1985 roku, gdy canon zmienił mocowanie z analogowego FD na EF Pozostaje dokupić adapter Niektóre rzeczy nigdy się nie zmienią... a niektóre tak
        Ale gdzie pisali? Do Bravo?

Komentarz

• mirror
          Pełne uzależnienie
          • 2018
          • 1446

Zamieszczone przez mirror
          ja osobiście stawiam że jeszcze jakaś generacja lustrzanek będzie coś w serii 5D, może jeszcze jakieś 20000D nie ma pomyłki w liczbie zer - oczywiście z 18 mepikselowym sensorem
          i jak widać 1D tez bedzie miał swoja kolejna generację

We're told that the follow-up to the Canon EOS-1D X Mark II has begun field testing with a very small number of photographers and/or engineers. The Canon EOS-1D X Mark II was announced on February 1, 2016. This makes an imminent announcement seem highly unlikely. 2020 is an Olympic year and it just so happens […]
          EOS 3, 5D, R5

Komentarz

• candar
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 3366

Zamieszczone przez Radetzky
            Ale gdzie pisali? Do Bravo?
            Domyślam się inni ludzie tak długo nie żyją Cud, że co poniektórzy w ogóle wiedzą co to było BRAVO, tyle że w Polsce pojawiło się dopiero w 1991 (kanałami oczywiście sprowadzane było już wcześniej

Odpowiadając na pytanie - w 1979 roku pojawiły się grupy dyskusyjne http://www.usenet.info.pl/grupy-dyskusyjne/ na których wymieniano się informacjami na wszystkie tematy. W Polsce najbardziej znaną grupą foto była pl.rec.foto (funkcjonuje do dziś) https://groups.google.com/forum/#!forum/pl.rec.foto

Dziś to faktycznie mało kto wie, że taka grupa fotograficzna w ogóle istniała https://www.fotopolis.pl/inspiracje/...-r-e-c-f-o-t-o

Nawet na plenery się jeździło http://www.plener.wizja.net/

Ale pewne rzeczy pozostają niezmienne: "Zarówno czytelnicy {ITLFoto], jak i uczestnicy dyskusji na pl.rec.foto są przekonani, że nie ważny jest sprzęt i techniczne parametry, ale to, jak zdjęcie jest skadrowane, co przekazuje."
            Ostatnio edytowany przez candar; 18138.
            Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Komentarz

• tmielcarz
              Bywalec
              • 2018
              • 215

Zamieszczone przez candar

Odpowiadając na pytanie to w 1979 roku pojawiły się grupy dyskusyjne
              Chyba Cię trochę poniosło . W Polsce (pl.rec.foto) ?
              Ostatnio edytowany przez tmielcarz; 58607.
              Canon EOS RP + 50/1.8 RF

Komentarz

• Radetzky
                Dopiero zaczyna
                • 2013
                • 29

Zwracam honor, rzeczywiście nie wziąłem pod uwagę USENETu

Germańskie BRAVO oczywiście docierało do Polski przed 1991 i często bywało twardą podwórkową walutą (przynajmniej za moich czasów)

Komentarz

• candar
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 3366

Zamieszczone przez Radetzky
                  Zwracam honor, rzeczywiście nie wziąłem pod uwagę USENETu

Germańskie BRAVO oczywiście docierało do Polski przed 1991 i często bywało twardą podwórkową walutą (przynajmniej za moich czasów)
                  Ano
                  No i trochę inaczej się logowało
                  Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Komentarz

• Kolekcjoner
                    Obertroll
                    • 2006
                    • 18766

nie dla mnie, i co przy 6 szkłach będziesz miał 6 adapterów? które dodają wagę i co najgorsze powiększają rozmiar obiektywu, af nigdy nie jest taki jak na szkłach systemowych, ja nie będę używać adapterów, szkoda systemu tyle lat tyle szkieł
                    Wymyślasz. AF z adapterem śmiga znakomicie, szkła lustrzankowe działają znakomicie. To jest takie zaklinanie rzeczywistości a nie realny problem.
                    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                    Kapitan Wagner

Komentarz

• nurkov
                      Dopiero zaczyna
                      • 2019
                      • 29

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                      Wymyślasz. AF z adapterem śmiga znakomicie, szkła lustrzankowe działają znakomicie. To jest takie zaklinanie rzeczywistości a nie realny problem.
                      spoko ten eos R mi nie pasował a zwłaszcza touch bar czy jak to się nazywa
                      --
                      Canon R6, 24-70 F2.8, 85mm F2.0, 100 F2.8 Macro, 150-600, lampy, osprzęty i inne drobiazgi

Komentarz

• michalwlodarczyk
                        • 2019
                        • 4

Jak Canon 6D II wypada z matryca na tle EOS R?

Pozdr.
                        Ostatnio edytowany przez Jacek_Z; 4025. Powód: Bez reklamy proszę.
                        Pozdrawiam Michał

Komentarz

• maik30d
                          Coś już napisał
                          • 2007
                          • 95

Michał 6d2 wypada bardzo blado przy Rce. W 6d2 Dr jest na poziomie puszek sprzed 10 lat, natomiast w Rce już jest zupełnie inaczej. Najlepiej sobie porównaj testy na optycznych oraz posciagaj jakieś Rawy z sieci.

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka

Komentarz

• nurkov
                            Dopiero zaczyna
                            • 2019
                            • 29

nie wiem czego ludzie oczekują i wymagają i wiem że nikon czy fuji ma dużo lepszy DR ale ja mam teraz 6dm2 a wcześniej miałem 7d i jestem bardzo zadowolony, nigdy nie robię zdjęć gdzie bym się pomylił albo musiał robić korekcję na więcej niż jedną działkę EV a zdjęcia robię na manualu ewentualnie w AV, na prawdę w codziennym życiu jest super a rzeczy jak odchylany ekran czy LV któe na prawdę działa i jest przydatne z ekranem który sobie można ustawić jak się podoba robi robotę. Ja tam nie żałuję zwłaszcza że 6dm2 jest dużo tańszy od R, dużo tańszy
                            --

Komentarz

• candar
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 3366

Re: Odp: [recenzja] Canon 6D2

nie wiem czego ludzie oczekują i wymagają i wiem że nikon czy fuji ma dużo lepszy DR ale ja mam teraz 6dm2 a wcześniej miałem 7d i jestem bardzo zadowolony, nigdy nie robię zdjęć gdzie bym się pomylił albo musiał robić korekcję na więcej niż jedną działkę EV a zdjęcia robię na manualu ewentualnie w AV, na prawdę w codziennym życiu jest super a rzeczy jak odchylany ekran czy LV któe na prawdę działa i jest przydatne z ekranem który sobie można ustawić jak się podoba robi robotę. Ja tam nie żałuję zwłaszcza że 6dm2 jest dużo tańszy od R, dużo tańszy
                              Również "nie wiem czego ludzie oczekują i wymagają " Mam leciwego i kieszonkowego IXUSA 850 IS i też "jestem bardzo zadowolony" No i też jest "dużo tańszy od R, dużo tańszy", wart jest obecnie 50 zł DR ma zapewne porównywalny z 6D II
                              Ostatnio edytowany przez candar; 18138.

Komentarz

• Bangi
                                Moderator
                                • 2010
                                • 5117

Zamieszczone przez michalwlodarczyk
                                Jak Canon 6D II wypada z matryca na tle EOS R?

Pozdr.
                                Napiszę co czuje w tej materii, bo mam oba.
                                Moja opinia jest oparta tylko i wyłączanie na moich odczuciach przy obróbce RAW,a nie żadnych naukowych wywodach popartych skomplikowanym wzorem matematycznym
                                RAW-y z R-ki porównałbym do tych z 6d mk I, które uważam za bardzo dobre i pozwalające na dość duża elastyczność. Co do 6d mk II to jakby miał je określić jednym zdaniem to są takie jakby plastikowe.
                                Nie oznacza to absolutnie jakichś dramatów, ale zdecydowanie wolę RAW-y z R-ki, czynawet 6d mk I niż z 6d mk II.
                                SAMOLOTY CB
                                SAMOLOTY lotnictwo.net
                                SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial

Komentarz

Pracuję...