Poszło, sęk w tym, że kraj - UK musiałem wpisać. Bo Poland, nie było....
X
-
-
-
jak kupiłem 30D to mialem kupon na karte 512 wypelniłem papiery karta miała przyjsc do miesiąca dostałem ją chyba po 6 dniach, dzis zrobilem papiery na 100 e za C 17-40 L wiec chyba równiez dostane
jak nie to lece w styczniu na tydzien do Dublina wiec jak cos to dajcie kopie a ich zwindykuje tradycyjnymi metodami
15 minut temu to wypelniałem i było Poland nie na początku gdzie ustawiasz jezyk w jakim chcesz wypelniac ale w samym formularzu juz było Poland, choc ja akurat mieszkam w niemczech i tu kazałem sobie przelew wysłac
EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; ; IS; Speedlite 580EX + AppleKomentarz
-
Cichy to raczej pytał o kasę tj. te 590 zł, bo już ponad miesiąc minął od rozpoczęcie promocji i nikt się jakoś nie pochwalił.jak kupiłem 30D to mialem kupon na karte 512 wypelniłem papiery karta miała przyjsc do miesiąca dostałem ją chyba po 6 dniach, dzis zrobilem papiery na 100 e za C 17-40 L wiec chyba równiez dostane
jak nie to lece w styczniu na tydzien do Dublina wiec jak cos to dajcie kopie a ich zwindykuje tradycyjnymi metodami
Komentarz
-
Witam ..
To może ja z innej beczki
ale podobnie ...
Pamiętacie taka promocje (jeszcze obowiązuje), jak kupiłeś np. 400D to dostałeś książeczkę gdzie to przy zakupie jakieś pozycji z niej zwracano ci ileś tam Euro .
Tak wiec ja kupiłem sobie 17-40 (pochodzenia niemieckiego), bo Polski to nie obowiązywało, wyciąłem kod kreskowy, załączyłem kopie rachunku, dodałem bon ,, wydruk ze strony i poleciało priorytetem ….
Minęły 2 tygodnie i ……….. Kasę zwrócili !
Wiec podobnie powinno być w waszym przypadku.40D + 17-40 + 50 f/1.4 + 28-135 + 190XProBKomentarz
-
ja nie mówiłem o cahsback - tam jest Poland, mówiłem o promocji na kartę z logowaniem przez net. Ta nie ma. Ja wpisałem UK.jak kupiłem 30D to mialem kupon na karte 512 wypelniłem papiery karta miała przyjsc do miesiąca dostałem ją chyba po 6 dniach, dzis zrobilem papiery na 100 e za C 17-40 L wiec chyba równiez dostane
15 minut temu to wypelniałem i było Poland nie na początku gdzie ustawiasz jezyk w jakim chcesz wypelniac ale w samym formularzu juz było Poland, choc ja akurat mieszkam w niemczech i tu kazałem sobie przelew wysłacKomentarz
-
Witam
No to widzę że chyba ja jako jeden z pierwszych otrzymałem zwrot.
Aparat kupiłem 6.11 (na Allegro z fakturą VAT - imienną, nie na firmę) i nawet o tej promocji nie wiedziałem, dopiero po transakcji sprzedający powiadomił mnie o takim możliwym zwrocie.
Długo nie mogłem wypełnić formularza ponieważ nie było naszego państwa.
Dzwoniłem do Pani z Canon PL która była bardzo zdziwiona tym że nie ma naszego Państwa do wyboru w formularzu chociaż zgodnie z regulaminem łapiemy się do niej.
Wypełniłem poprawiony formularz po mękach 23.11 i dzisiaj właśnie (15.12) pieniądze wpłynęły na mój rachunek w mBanku :
Tytuł operacji:
CANON EOS30D PROMOTION CREF xxxxxxxxxxxxxxx
DEDUCTED CHARGES PLN20,
W sumie wpłynęło - 570 zł
Dodam tylko że aparat był w wersji DE - instrukcja itp i na 100% tam był zakupiony, czyli wszelkie mity o tym że musi pochodzić tylko z dystrybucji CANON PL obalam.
Pozdrawiam i życzę szybkich przelewów
Komentarz
-
Też się dopisuję do zadowolonych uczestników promocji Canona.
15 grudnia wpłynęła kasa - 570 zł.
Aparat kupiony w Polsce na firmę, faktura vat, aparat z Niemiec lub Austrii (na pewno nie z Canon Polska). Miły prezent na święta...
Ciekawe, czy dojdzie karta 512MB.
W formularzu nie było Polski, więc wybrałem Niemcy, ale w adresie po miejscowości wpisałem Poland...
Dziwne jest to, że po ponownym zalogowaniu i zmianie kraju na other już nie mogę się zalogować na cig - canon - cały czas mam nieprawidłowe hasło. Gdy wpisuję nowe hasło przysłane na email też nie mogę się zalogować. Czyżby ta usługa była dostępna tylko dla mieszkańców wybranych krajów ?Komentarz
-
W końcu i ja dostałem...
Wpłynęło 535 zł, bo mBank uznał prawie 14 euro kosztów zachodniego banku, czyli 5 dych w plecy...
Ale i tak super!Komentarz
-
-
Witam,
mam pytanko odnośnie promocji na 30D. Czy komuś udało się w pełni wykorzystać odliczenie vatu oraz zwrot 590PLN od Canona??
pzdr
PS. teraz na allegro można znaleźć 30D za około 3800 tylko nie wiem czy to już nie jest po uwzglednieniu promocji bo mocno atrakcyjna wydaje się ta cena..Komentarz
-
Ja dostałem zwrot VAT, cena body 4250 (netto 3500 - nie wlicza się do środków trwałych) i cashback. Teraz body za te pieniądze na FV kupisz bez problemów.
Co do cen z allegro, to są cwaniacy, którzy sprzedają taniej, ale zapomnij, że dadzą ci FV./ Spotkałem się nawet z takim, który podawał niską cenę, ale faktycznia aprat sprzedawał o 590 drożej, wyjaśniał dopiero w opisie auckji.Komentarz
-
-
No to nie wiem na co czekasz, wysyłasz kopię korespondencji do Allegro i niech się gość już żegna z kontem.
Takich to ja tępię od razu, poza tym w regulaminie jest napisane wyraźnie, że cena sprzedaży jest ceną brutto.Komentarz

Komentarz