bierzesz 3 sztuki pykasz lade kazdym na roznych ogniskowych i bierzesz najlpeszy
X
-
-
A jak przetestowac w sklepie cos dluzszego? (100-300mm na 400D na koncu bedzie to prawie pol metra)Komentarz
-
Komentarz
-
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Przeczytałem już bardzo wiele stron na temat tego szkiełka i już wiem, że demonem ostrości, to ono nie jest (choć ma wiele innych różnych zalet).
I tak Amerykanie piszą o tym, że "light" wykazuje "fall off".
Recenzenci i badacze podkreślają bardzo małą aberrację chromatyczną, ale to nie całkiem prawda.
Zapomniałem założyć filter UV i patrzę, a tu na fotce, wokół gałęzi jodły coś się paskudnie "niebieszczy", że aż miło. A była to owa aberracja. :-D
Mam nadzieję, że też w końcu stwierdzę, że szkiełko jest przyzwoite, mimo wszystko.
:-D :-D
Pozdrówkam_o_b_y
--------------------------------------------------------
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Widzę, że nabyłeś 17-40 i czy naprawdę jesteś zadowolony?
Bo demonem ostrości to ten obiektyw raczej nie jest.
Wrzuć zdjęcia na duży ekran tv i zobaczysz to, co ja zobaczyłem, czyli mydełko.
Jak na swoją cenę, to to szkło wypada raczej średnio.
Pozdrówkam_o_b_y
Komentarz
-
Ja polecam Medfoto z allegro. Nawet topmmy_j czasami u niego kupuje szkiełka i potem drożej sprzedaje. Więc po co przepłacać? Lepszego źródła nie znam.FOTOINKWIZYTORKomentarz
-
Mam obawy przed kupowaniem w końcu nie najtańszych obiektywów w firmach, które nie podają w Allegro ani adresu, ani numeru konta bankowego, ani nawet telefonu, czy SMS bo co gwarancja sprzedającego jest warta w takim przypadku?
Chyba mniej, niż papier, na którym jest spisana.:-P
PozdrówkaOstatnio edytowany przez m_o_b_y; 11536.m_o_b_y
Komentarz
-
mam wrazenie ze miales farta, jesli jestes zadowolony ze swojej 17-40.
Ja dwa razy jechalem z lublina do warszawy celem wymiany na inny egzemplarz. Mydlo takie, ze szkoda slow.
pozdro
jkKomentarz
-
-
ja mam 17-40 pierwszy z polki bez cyrkow testowych i jest bardzo dobrze , a przegladanie zdjec na tv w poszukianiu ostroci... nie ponioslo cie odrobine? a jaka tv ma rozdzielczosc?
Ostatnio edytowany przez Skipper; 6441.
EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; ; IS; Speedlite 580EX + AppleKomentarz
-
Komentarz
-
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
Komentarz