Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomek1906
    Bywalec
    • 2007
    • 217

no w szoku jestem ... wpłynęło mi już! 360 plnów za 70-200 f4, miesiąc minął, ekspresowo

Komentarz

• Filip fistudio

Zamieszczone przez mario.w
      Fotokonsorcjum ?... No właśnie w kwestii cash back ja bym ich nie posądzał o uczciwość. Kupiłem u nich parę dni temu (działają w internecie jako sklep fotoklik.pl) 2 obiektywy (10-22 i 24-105 L), specjalnie się upewniałem, czy są kody do c.b. na pudełku (odbierałem osobiście na Głębockiej, kody były zaklejone jakimiś nalepkami) - no i oczywiście zamiast kodów były dziury powycinane nożyczkami. W sklepie - ściemnianie opisywane wyżej ("tylko specjalnie oznaczone pudełka" itp). Na szczęście mam 10 dni na zwrot :-) i poszukanie czegoś innego.
      Ja brałem od nich 5D na firme z F-v przez fotoklik.pl, i przez telefon pytalem jak jest z cashback'iem przy takiej opcji. pani powiedziala ze na firme nie ma promocji, ale do faktury wystawiają paragon którego kserokopie dostane razem z F-v. wszystko przyszlo, pudelko cale, bez zadnych śladów majstrowania przy kodach wiec nie wiem z czego wynikają takie różnice w jakości obsługi. jutro wysylam list do canon ireland z nadzieją ze wszystko bedzie ok .

PS. nie wiem czy kto to w ogole przeczyta, ale chcialem sie serdecznie ze wszystkimi przywitac, bo to moj pierwszy post tutaj napisany (a od czasu do czasu wpadalem poczytac)

pzdr
      Filip

Komentarz

• schabu
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1352

ja po dwóch tygodniach dostałem mejla a kilka dni potem zwrot. zaskoczony jestem, bo ja akurat mam takie szczęście, że spodziewałem się zwrotu po kilku miesiącach. jeżeli już miałbym go dostać
        Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Komentarz

• k4cper
          Bywalec
          • 2007
          • 142

po prostu priorytetem wysyłać?

Komentarz

• kogut
            Bywalec
            • 2007
            • 132

Tak, poleconym. Ewentualnie kurier (droższa, pewniejsza wersja) albo zwykły list (tanio, czyli wiadomo jak )
            Front Side Studio

www.fs-studio.pl

Komentarz

• merger
              Uzależniony
              • 2006
              • 619

no to ja powiem, ze na fakture tez jest cashback. dostalem jakos pare dni temu. miesiac trwalo od momentu wyslania listu i kasa jest na koncie. zero problemow. wyslalem wszystkie kody, nawet ich nie analizowalem, zgloszenie i ksero faktury vat.
              5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
              430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Komentarz

• schabu
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1352

przecież w warunkach promocji nigdzie nie jest napisane że na firmę nie można.
                Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Komentarz

• spuki
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 136

Dalej nie wiem jakie kody należy wysłać. Kupiłem 24-70 oraz 580exII. Mam je na jednym rachunku. Teraz pojawia się pytanie, które kody z obiektywu i lampy należy wysłać. Czy ktoś może udzielić mi konkretnej rady? Najlepiej taka osoba co miała lub ma taki zestaw i ubiega się o cash back.
                  Dzięki
                  zdjęcia

Komentarz

• ErnestPierwszy
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 734

Zamieszczone przez spuki
                    Dalej nie wiem jakie kody należy wysłać. Kupiłem 24-70 oraz 580exII. Mam je na jednym rachunku. Teraz pojawia się pytanie, które kody z obiektywu i lampy należy wysłać. Czy ktoś może udzielić mi konkretnej rady? Najlepiej taka osoba co miała lub ma taki zestaw i ubiega się o cash back.
                    Dzięki

Wsio masz opisane po polsku z obrazkami i filmem...

Komentarz

• Anna12_03
                      Coś już napisał
                      • 2007
                      • 68

Mam pytanie co trzeba wpisać w rubryce:
                      - Nazwa Banku jeśli się ma konto w PKO BP ,jak to przetlumaczyć to calość się nie zmieści ?
                      - Siedziba (miasto) banku to ma być tam gdzie się mieszka czy tam gdzie się zakladalo konto ?
                      I ostatnie na stronie Canon polska jest zwrot w języku polskim ,wyslać w tym języku i wydrukować czy w języku angielskim .Wydaje mi się że można w języku polskim ,jak wy drodzy koledzy to wysylaliście wersja angielska czy formularz w języku polskim ?
                      Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam

Komentarz

• k4cper
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 142

ja będę wysyłał na dniach , bo nie mogę sie wybrać na pocztę z powodu lenistwa wydrukowałem formularz po polsku (taki po prostu mi się ukazał jak wchodziłem z polskiej strony canona) to raczej nie ma różnicy :P co do banku .. nazwa PKO BP , siedziba to miasto które widnieje na Twoim rachunku bankowym jesli masz mozliwosc obslugi konta przez internet to po prostu zaloguj się i sprawdz a jesli nie , no to pisze na tym co Ci wysyłają co miesiąc ze stanem konta.. ja na przykład mieszkam w Mielcu, a bank musiałem wpisać- Tarnobrzeg ..

Komentarz

• pkalamajski
                          Coś już napisał
                          • 2007
                          • 64

Zamieszczone przez schabu
                          ja po dwóch tygodniach dostałem mejla a kilka dni potem zwrot. zaskoczony jestem, bo ja akurat mam takie szczęście, że spodziewałem się zwrotu po kilku miesiącach. jeżeli już miałbym go dostać
                          U mnie jeszcze lepiej - mail po 7 dniach od wysłania zgłoszenia, kaska na koncie po... 3 dniach od maila. Najciekawsze, że cały czas moje zgłoszenie ma status: "Otrzymalismy Twoje zgloszenie. Jest ono w trakcie rozpatrywania".
                          PK

Komentarz

• Nicram
                            Bywalec
                            • 2005
                            • 232

Ja swoja 40 kupiłem na początku października (wycinałem z pudełka ten kod ktory znajdował się pośrodku), kopertę do Canona wysłałem 10.10, informacje od Canona dostałem 30.10 a kasę na konto mi wpłacili 16.11 oczywiście z cash backu bank zabrał mi 20 PLN
                            jakieś D + sporo zapału

Komentarz

• pkalamajski
                              Coś już napisał
                              • 2007
                              • 64

Zamieszczone przez Nicram
                              oczywiście z cash backu bank zabrał mi 20 PLN
                              Ciekawe, bo wszyscy piszą, że bank pobiera prowizję, a u mnie nie - mam konto w Multibanku.

Rodzaj operacji: PRZELEW ZEWNĘTRZNY PRZYCHODZĄCY
                              Tytuł operacji CANON 20TH ANNIVERSARY CASHBACK PART 2
                              Nazwa nadawcy: CONTINENTAL PROMOTION INTERNATIONAL
                              Kwota operacji: 270,00 PLN (czyli tyle, ile powinni zwrócić za 400d).

Dla jasności dodam, że nie ma na koncie drugiej operacji, w której bank pobrałby prowizję.
                              Ostatnio edytowany przez pkalamajski; 11287.
                              PK

Komentarz

• GrzegorzS
                                Bywalec
                                • 2005
                                • 156

A bo Ty jakiś dziwny jesteś ;-)
                                "(...)mail po 7 dniach od wysłania zgłoszenia, kaska na koncie po... 3 dniach od maila.(...)"
                                40D+BG-E2N+70-200/4+Tamron 28-75/2,8 580EX II"Lepiej milczeć i być podejrzewanym o głupotę niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości ..."

Komentarz

Pracuję...