no w szoku jestem ... wpłynęło mi już! 360 plnów za 70-200 f4, miesiąc minął, ekspresowo
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
Ja brałem od nich 5D na firme z F-v przez fotoklik.pl, i przez telefon pytalem jak jest z cashback'iem przy takiej opcji. pani powiedziala ze na firme nie ma promocji, ale do faktury wystawiają paragon którego kserokopie dostane razem z F-v. wszystko przyszlo, pudelko cale, bez zadnych śladów majstrowania przy kodach wiec nie wiem z czego wynikają takie różnice w jakości obsługi. jutro wysylam list do canon ireland z nadzieją ze wszystko bedzie okFotokonsorcjum ?... No właśnie w kwestii cash back ja bym ich nie posądzał o uczciwość. Kupiłem u nich parę dni temu (działają w internecie jako sklep fotoklik.pl) 2 obiektywy (10-22 i 24-105 L), specjalnie się upewniałem, czy są kody do c.b. na pudełku (odbierałem osobiście na Głębockiej, kody były zaklejone jakimiś nalepkami) - no i oczywiście zamiast kodów były dziury powycinane nożyczkami. W sklepie - ściemnianie opisywane wyżej ("tylko specjalnie oznaczone pudełka" itp). Na szczęście mam 10 dni na zwrot :-) i poszukanie czegoś innego.
.
PS. nie wiem czy kto to w ogole przeczyta, ale chcialem sie serdecznie ze wszystkimi przywitac, bo to moj pierwszy post tutaj napisany (a od czasu do czasu wpadalem poczytac)
pzdr
FilipKomentarz
-
ja po dwóch tygodniach dostałem mejla a kilka dni potem zwrot. zaskoczony jestem, bo ja akurat mam takie szczęście, że spodziewałem się zwrotu po kilku miesiącach. jeżeli już miałbym go dostać
Komentarz
-
-
Tak, poleconym. Ewentualnie kurier (droższa, pewniejsza wersja) albo zwykły list (tanio, czyli wiadomo jak
)
Komentarz
-
no to ja powiem, ze na fakture tez jest cashback. dostalem jakos pare dni temu. miesiac trwalo od momentu wyslania listu i kasa jest na koncie. zero problemow. wyslalem wszystkie kody, nawet ich nie analizowalem, zgloszenie i ksero faktury vat.5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR
adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CBKomentarz
-
przecież w warunkach promocji nigdzie nie jest napisane że na firmę nie można.Komentarz
-
Dalej nie wiem jakie kody należy wysłać. Kupiłem 24-70 oraz 580exII. Mam je na jednym rachunku. Teraz pojawia się pytanie, które kody z obiektywu i lampy należy wysłać. Czy ktoś może udzielić mi konkretnej rady? Najlepiej taka osoba co miała lub ma taki zestaw i ubiega się o cash back.
DziękiKomentarz
-
Dalej nie wiem jakie kody należy wysłać. Kupiłem 24-70 oraz 580exII. Mam je na jednym rachunku. Teraz pojawia się pytanie, które kody z obiektywu i lampy należy wysłać. Czy ktoś może udzielić mi konkretnej rady? Najlepiej taka osoba co miała lub ma taki zestaw i ubiega się o cash back.
Dzięki
Wsio masz opisane po polsku z obrazkami i filmem...Komentarz
-
Mam pytanie co trzeba wpisać w rubryce:
- Nazwa Banku jeśli się ma konto w PKO BP ,jak to przetlumaczyć to calość się nie zmieści ?
- Siedziba (miasto) banku to ma być tam gdzie się mieszka czy tam gdzie się zakladalo konto ?
I ostatnie na stronie Canon polska jest zwrot w języku polskim ,wyslać w tym języku i wydrukować czy w języku angielskim .Wydaje mi się że można w języku polskim ,jak wy drodzy koledzy to wysylaliście wersja angielska czy formularz w języku polskim ?
Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiamKomentarz
-
ja będę wysyłał na dniach , bo nie mogę sie wybrać na pocztę z powodu lenistwa
wydrukowałem formularz po polsku (taki po prostu mi się ukazał jak wchodziłem z polskiej strony canona) to raczej nie ma różnicy :P co do banku .. nazwa PKO BP , siedziba to miasto które widnieje na Twoim rachunku bankowym
jesli masz mozliwosc obslugi konta przez internet to po prostu zaloguj się i sprawdz
a jesli nie , no to pisze na tym co Ci wysyłają co miesiąc ze stanem konta.. ja na przykład mieszkam w Mielcu, a bank musiałem wpisać- Tarnobrzeg ..
Komentarz
-
U mnie jeszcze lepiej - mail po 7 dniach od wysłania zgłoszenia, kaska na koncie po... 3 dniach od maila. Najciekawsze, że cały czas moje zgłoszenie ma status: "Otrzymalismy Twoje zgloszenie. Jest ono w trakcie rozpatrywania".PKKomentarz
-
Ja swoja 40 kupiłem na początku października (wycinałem z pudełka ten kod ktory znajdował się pośrodku), kopertę do Canona wysłałem 10.10, informacje od Canona dostałem 30.10 a kasę na konto mi wpłacili 16.11 oczywiście z cash backu bank zabrał mi 20 PLNjakieś D + sporo zapałuKomentarz
-
Ciekawe, bo wszyscy piszą, że bank pobiera prowizję, a u mnie nie - mam konto w Multibanku.
Rodzaj operacji: PRZELEW ZEWNĘTRZNY PRZYCHODZĄCY
Tytuł operacji CANON 20TH ANNIVERSARY CASHBACK PART 2
Nazwa nadawcy: CONTINENTAL PROMOTION INTERNATIONAL
Kwota operacji: 270,00 PLN (czyli tyle, ile powinni zwrócić za 400d).
Dla jasności dodam, że nie ma na koncie drugiej operacji, w której bank pobrałby prowizję.Ostatnio edytowany przez pkalamajski; 11287.PKKomentarz
-
A bo Ty jakiś dziwny jesteś ;-)
"(...)mail po 7 dniach od wysłania zgłoszenia, kaska na koncie po... 3 dniach od maila.(...)"40D+BG-E2N+70-200/4+Tamron 28-75/2,8 580EX II"Lepiej milczeć i być podejrzewanym o głupotę niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości ..."
Komentarz
Komentarz