Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • k4cper
    Bywalec
    • 2007
    • 142

JESTEM PEŁEN PODZIWU DLA CANONA ;p
    nie myślałem, że są tacy szybcy ..
    29.11.2007 wysłałem priorytet do Irlandii
    03.12.2007 przesyłka dotarła (otrzymany mail)
    12.12.2007 pełna kwota bez prowizji już na koncie (Bank PKOBP)
    a już się bałem, że będę musiał czekać do 2008r na kase

mam nadzieje, że osoby wciąż czekające jak najszybciej się doczekają powodzenia życze

Komentarz

• towersivy
      Uzależniony
      • 2005
      • 992

Dostałem kolejny zwrot, tym razem na 100-400is - trwało to dokładnie 16 dni :smile:

Pzdr.

Komentarz

• slouON
        Bywalec
        • 2007
        • 193

przy CB data wysylki sie liczy? wysłania formularza? jeszcze 2tyg w sumie zostały
        5d grippen
        17-40L 24-70L 70-200L 35L 85L 135L 580exII+danonek ...

Komentarz

• KMV10
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 2320

Zamieszczone przez slouON
          przy CB data wysylki sie liczy? wysłania formularza? jeszcze 2tyg w sumie zostały
          Ponad 2 tygodnie to zostaly na zakup.

Wysylka dokumentow wymaganych w CB moze miec miejsce nawet w przyszlym roku. Jest limit - teraz na 100% nie pamietam daty - cos kolo konca marca 2008.

Komentarz

• iREM
            Uzależniony
            • 2005
            • 951

26.11 wysyłka 13.12 - kasa. Jak dla mnie express.
            Wszystko można zrobić lepiej.
            www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Komentarz

• Eryk
              Bywalec
              • 2006
              • 151

Hmmmm.... wiecie gdzie, w jakim mieście ma siedzibę mBank?
              Na stronie pisze adres do korenspondencji Łódź, ale o ile się nie myle mBank jest częścią BRE Banku, który ma siedzibę w Warszawie...
              40D + ...

http://erykwalkowicz.com/
              Fototapety

Komentarz

• slouON
                Bywalec
                • 2007
                • 193

Zamieszczone przez Eryk
                Hmmmm.... wiecie gdzie, w jakim mieście ma siedzibę mBank?
                Na stronie pisze adres do korenspondencji Łódź, ale o ile się nie myle mBank jest częścią BRE Banku, który ma siedzibę w Warszawie...
                mbank to łódź
                5d grippen
                17-40L 24-70L 70-200L 35L 85L 135L 580exII+danonek ...

Komentarz

• spuki
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 136

Ja miałem zonka z bankiem PKO BP. Nie wiedziałem jakie miasto wpisać. Po przemyśleniu sprawy jako miasto nie wpisałem Warszawy tylko tam gdzie zakładałem konto i C-B doszedł
                  zdjęcia

Komentarz

• adobija
                    Coś już napisał
                    • 2006
                    • 58

no ja wysłałem pod knistopa za 70-200 f4 L i po kilku dniach dostałem maila że wszystko oki, jak na razie nie mam się co cieszyć a co do banku to w sumie to z tym miastem to bez znaczenia bo tylko tak na prawdę nr konta sie liczy, cierpliwie czekam, niby do 20 dni ma być....jasne....zobaczymy

EOS 50D, BG-E2N, T 17-50mm f2.8 , 18-55mm 3.5 - 5.6, 50mm f1,8 II,
                    85mm f1.8, 70-200mm f4 , 580 EX, Sto-Fen Omni-Bounce EY, OC-E (5m ), 20GB Sandisca, Lowepro D550 AW, Velbon Sherpa 600R i baaardzo dużo chęci ,

www.pbase.com/adobija

Komentarz

• Nightranger
                      Dopiero zaczyna
                      • 2007
                      • 48

Już traciłem nadzieję, bo od momentu wysłania formularza minął ponad miesiąc. Maila potwierdzającego otrzymanie koperty też nie było. A tu ku memu wielkiemu zaskoczeniu na rachunku bankowym +270 złociszy za 40D. Pozdrawiam wszystkich oczekujących na kaszankę i zarazem pocieszam że napewno zwrot dostaniecie.
                      Canon EOS 40D + 28-135 f3,5-5,6 IS USM + 50 f1.8 + kit

Komentarz

• ruiner

Zamieszczone przez Eryk
                        Hmmmm.... wiecie gdzie, w jakim mieście ma siedzibę mBank? Na stronie pisze adres do korenspondencji Łódź, ale o ile się nie myle mBank jest częścią BRE Banku, który ma siedzibę w Warszawie...
                        ˇ nazwa i adres banku odbiorcy: BRE Bank S.A. INTERNET BANKING, al. Mickiewicza 10, 90-050 Łódź

Co do samego miasta, to tak jak pisze adobija, najważniejsze jest prawidłowe podanie IBAN oraz SWIFT, reszta danych jest identyfikowana z tych dwóch informacji.

Komentarz

• amroz
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 772

otrzymałem kase w 10 dni od otrzymania maila. poprzednio tez bardzo szybko.

Komentarz

• TomekS
                            Początki nałogu
                            • 2005
                            • 274

Dostałem kasę :-) Całe 575zł, żaden bank niczego nie pobrał :-)
                            5D MKII | EF 70-200 f4 L IS USM | EF 24-105 f4 L IS USM | EF 17-40 f4 L USM | EF 50 f1.8 |Speedlite 580 EX |
                            Zdjęcia -> http://smolarek.info

Komentarz

• Robert_Ploch
                              Dopiero zaczyna
                              • 2007
                              • 40

ja kaske dostalem w ciagu 21 dni od wyslania, wiec gites... konto mam w mBanku i na wiosne potracili mi dwie dyszki prowizji a teraz ani jednego zeta...
                              | 5D | 50/1.4 | 24-70 | 70-200/4 IS + TC 1.4x | 430EX II | MacBook + Cinema Display 20" |
                              http://robertploch.com
                              http://robgoesaroundtheglobe.blogspot.com/

Komentarz

• Arek Piekarz
                                Początki nałogu
                                • 2006
                                • 334

Kupiłem 14.12.07 Canona 40D od Gandiniego na Allegro. Okazało się, że aparat został kupiony w Regensbergu ( ;-) ) w kicie razem z obiektywem EF 100/2.8 Macro, a potem korpus i szkło zostały sprzedane oddzielnie. Na dowodzie zakupu widnieje sam 40D z nr seryjnym body (poprawnym), ale kody kreskowe są na pudełku od zestawu. Czy w takim razie powinienem wybrać w formularzu sam korpus czy kit 40D + 100/2.8?
                                Dodam, że na jednym z kodów kreskowych jest wyraźnie napisane "EOS 40D EF 100M KIT DE/FR/IT/N", a pod spodem numer, więc lepiej go nie wysyłać ;-) Na szczęście jest jeszcze EAN, na którym nie ma napisów.

Wydaje mi się, że skoro nie mam dowodu zakupu obiektywu, to Canon sprawdzając poprawność kodów kreskowych prędzej zaakceptuje opcję bez obiektywu. Czy ktoś z was miał podobny problem i go rozwiązał?
                                Ostatnio edytowany przez Arek Piekarz; 6492.
                                40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
                                Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
                                Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
                                Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl

Komentarz

Pracuję...