Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Ernest_DLRS
    Pełne uzależnienie
    • 2007
    • 1216

Faktycznie, znalazłeś jeden z "gorszych" cenowo produktów, otóż ta lampa jest tania zarówno w Polsce jak i USA i cenowo wychodzi w zasadzie identycznie. Ale postaraj się dostrzec różnice cenowe w obiektywach, które ja oferuję a które można dostać również w Polsce. Tu już różnica zaczyna się od ok. 200-400zł na korzyść USA przy najtańszych obiektywach, zachaczając o tysiące złotych w drogich modelach.
    Nie generalizuj że mam niekonkurencyjne ceny tylko dlatego, że akurat jakaś lampa kosztuje tyle samo co taka sama tylko kupna w Polsce. Nie będe dokładał do interesu, podałem taką cene jaka aktualnie po prostu JEST a stwierdzilem że jak mam puszki i obiektywy, to i jakieś lampy do oferty dołącze
    Jeżeli nadal uważasz że mam kiepskie ceny, mogę przytoczyć Ci oferty cenowe pierwszego lepszego znanego sklepu polskiego i porównać je z moimi.
    Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowany przez Ernest_DLRS; 14281.
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Komentarz

• wojkij
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 1915

Mi sie bardzo podoba cena 400 2.8 is, taniej jeszcze nigdzie nie widzialem.

Takie 2 pytania organizacyjne - Czy jest mozliwosc ze przy zakupie puszki i kilku szkiel przetestujesz calosc pod katem sprawnosci af i ostrosci na pelnych dziurach? I czy przy duzych/bardzo duzych zakupach mozna liczyc na jakis rabacik?
      Ostatnio edytowany przez wojkij; 11622.
      www.kwapisz.org

Komentarz

• Ernest_DLRS
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 1216

1. Jest możliwość testu ostrości i sprawności AF. W zasadzie to każde nowe szkło jest sprawdzane pod tym kątem.
        2. Przy kilku sprzętach naraz napewno jakiś rabacik się znajdzie. Może nie jakiś oszałamiający, bo i tak już ceny są na dość niskim poziomie, ale zawsze coś
        Pozdrawiam.

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Zamieszczone przez Ernest_DLRS
          Jeżeli nadal uważasz że mam kiepskie ceny, mogę przytoczyć Ci oferty cenowe pierwszego lepszego znanego sklepu polskiego i porównać je z moimi.
          Nie musisz. Wolny rynek, czyli potencjalni klienci to zweryfikują.
          Akurat przy moim obecnym stanie posiadania tylko nad tą lampą się zastanawiam nie nad szkłami, stąd taki przykład.

Komentarz

• adikPL
            Początki nałogu
            • 2008
            • 349

[edit: Kubaman]: przeniesione
            adikPL, na przyszłość postaraj się nie śmiecić.

Witam
            Jestem nowy na forum dużo wątków, tematów itd. więc nie wiem czy w dobym mijescu zadaję to pytanie, ale czy ktokolwiek kupowł obiektywy u Ernesta DLRS? Jak z całokształtem obsługi u tego Pana? Jak z ew. wymianą wadliwych sztuk? W niedalekiej przyszłości zamierzam nabyć coś ze stajni 70-200 L, a ceny są tu dość korzystne. Proszę podzielić się swoimi doświadczeniami.

PS. moj nick i treść wątku może budzić niejednoznaczne skojarzenia, wiec za wczasu informuję, że mam na imię Adrian i poza imieniem z całą tą qpą nic mnie nie łączy,
            Pozdrawiam i dziękuję za odp.
            !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

już nie trzeba dostałem linka wojkij, zainteresowanych odsyłam do w/w
            Ostatnio edytowany przez Kubaman; 422. Powód: Automerged Doublepost
            www.adriankordas.blogspot.com
            -------------------------------
            sigpic

Komentarz

• Ernest_DLRS
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 1216

Tutaj temat o moich usługach
              Jeszcze nie było okazji i mam nadzieje nie będzie, by wymieniać wadliwe sztuki, ale każda przed wysłaniem do mnie jest sprawdzana pod kątem ostrości, AF, itd... Jeżeli coś jest nie tak, szkło jest od razu, jeszcze w Stanach wymieniane na nowe (o zwłoce spowodowanej wymianą powiadamiamy klienta).
              Jeżeli nastąpi awaria już u klienta, w Polsce, to mogę pomóc w serwisowaniu sprzętu na terenie USA (koszta wysyłki pokrywa kupujący).
              Pozdrawiam!

Komentarz

• RafalTK
                Bywalec
                • 2008
                • 108

Zamieszczone przez adikPL
                Witam
                Jestem nowy na forum dużo wątków, tematów itd. więc nie wiem czy w dobym mijescu zadaję to pytanie, ale czy ktokolwiek kupowł obiektywy u Ernesta DLRS? Jak z całokształtem obsługi u tego Pana? Jak z ew. wymianą wadliwych sztuk? W niedalekiej przyszłości zamierzam nabyć coś ze stajni 70-200 L, a ceny są tu dość korzystne. Proszę podzielić się swoimi doświadczeniami.

PS. moj nick i treść wątku może budzić niejednoznaczne skojarzenia, wiec za wczasu informuję, że mam na imię Adrian i poza imieniem z całą tą qpą nic mnie nie łączy,
                Pozdrawiam i dziękuję za odp.

już nie trzeba dostałem linka wojkij, zainteresowanych odsyłam do w/w
                Wlasnie wczoraj zamowilem (mozna powiedziec ze nawet juz zakupilem 70-200 f/4 IS bo pieniadze sa juz wplacone). Jak obiektyw dotrze do mnie to sie wypowiem jak cala tranzakcja przebiegla, czy dotrzymal czasu realizacji itd. Mysle ze za jakies najpozniej 3-4 tygodnie bede mogl podzielic sie spostrzezeniami.
                czarny aparat z białym obiektywem ...

Komentarz

• Aliska

Witam,
                  Czy ktoś z was zamawiał ostatnio sprzęt u Ernesta i czy ma informacje na temat daty odobioru?

Pozdrawiam,
                  Alicja

Komentarz

• mario_n
                    Dopiero zaczyna
                    • 2007
                    • 29

Ja, z jakieś dwa tygodnie temu, napisałem do Ernesta na PW pytanie o obiektyw, ale jak na razie bez odzewu.

Komentarz

• adikPL
                      Początki nałogu
                      • 2008
                      • 349

Osoby, które zamówiły jakis sprzęt z "poprzedniego rzutu" już go powinny mieć i gdyby było ok już by zabrały głos, że są szczęsliwymi posiadaczami tego czy owego.
                      Skoro tak się nie dzieje to albo jest lipa, albo się dogadali z Ernestem co do terminu dostawy (nieco długiego).
                      Brak głosów sprzedawcy i kupujących jest tu conajmniej zastanawiający...
                      sigpic

Komentarz

• Vitez
                        zło konieczne
                        • 2004
                        • 19804

Na priv otrzymałem negatywną opinię. Poprosiłem użytkownika by się tu wypowiedział.

Komentarz

• Aliska

No ja właśnie zamawiałam obiektyw. Na moje pytające smsy dostawałam odpowiedź że są opóźnienia w stanach itp. Ostatniego smsa dostałam 16 czerwca. Sprzedawca informował w nim, że cały czas czeka na paczkę i opóźnienia są spowodowane strajkiem na poczcie. Niestety paczki nadal nie ma. A sprzedawca od kilku dni nie odpisuje na smsy ani nie odbiera telefonów. Dodam tylko jeszcze, że obiektyw zamawiałam 15 maja czyli powinnam mieć najpóźniej 1 czerwca

Alicja

Komentarz

• RafalTK
                            Bywalec
                            • 2008
                            • 108

Witam!

Zamówiłem obiektyw na początku maja. Pieniądze wpłacone i cisza .... Gościu niepoważny! Odradzam! Termin 1,5 miesiąca to jakaś paranoja i totalne kpiny z klientów!
                            Zamieszczone przez Aliska
                            No ja właśnie zamawiałam obiektyw. Na moje pytające smsy dostawałam odpowiedź że są opóźnienia w stanach itp. Ostatniego smsa dostałam 16 czerwca. Sprzedawca informował w nim, że cały czas czeka na paczkę i opóźnienia są spowodowane strajkiem na poczcie. Niestety paczki nadal nie ma. A sprzedawca od kilku dni nie odpisuje na smsy ani nie odbiera telefonów. Dodam tylko jeszcze, że obiektyw zamawiałam 15 maja czyli powinnam mieć najpóźniej 1 czerwca

Alicja
                            Z racji ze gościu nie odbiera telefonów i nie odpisuje na wiadomości proponuje poczekać do piątku a potem zgłaszamy sprawę na policje i do urzędu skarbowego... Co wy na to?
                            Ostatnio edytowany przez RafalTK; 15781. Powód: Automerged Doublepost
                            czarny aparat z białym obiektywem ...

Komentarz

• johan
                              Bywalec
                              • 2006
                              • 118

Zamieszczone przez RafalTK
                              Z racji ze gościu nie odbiera telefonów i nie odpisuje na wiadomości proponuje poczekać do piątku a potem zgłaszamy sprawę na policje i do urzędu skarbowego... Co wy na to?
                              Ja bym najpierw napisał maila/sms-a do gościa o treści:" Masz czas do poniedziałku na zwrot kasy lub przysłanie obiektywu, w przeciwnym razie sprawa trafia na policję".
                              Jeśli po tym terminie gośc się nie odezwie, to niestety musisz to zgłosic.
                              Ciekawe ile osób z forum zamówiło u niego sprzęt?
                              pzdr

Komentarz

• adikPL
                                Początki nałogu
                                • 2008
                                • 349

proponuje od razu skoczyc do prokuratury rejonowej z pismem opisujacym ew. uzasadnione podejrzenie popelnienia przestepstwa z art 286 KK tj. oszustwo. prokurator zleci dokonanie stosownych czynnosci odpowiedniej odpowiedniej komendzie pod swoim nadzorem. wydaje mi sie ze tak bedzie sprawniej i szybciej i pewniej.
                                Dobrze ze ja nic nie zamawialem, a tez chcialem.
                                W mysl zasady "niechaj i bedzie wysluchana druga strona" warto by Ernest zabral glos, przed ferowaniem wyroków.
                                Przykro, że ida wakacje a tu mozliwe ze ludzie beda siedziec w qpie zamiast focic zamowiona optyka w plenerze ehhhhhhhhhh!!!
                                tzn. od razu po wezwaniu o ktorym wyzej pisze johan oczywiscie
                                Ostatnio edytowany przez adikPL; 17019. Powód: Automerged Doublepost
                                sigpic

Komentarz

Pracuję...