X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Krzychu
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 3611

Zamieszczone przez MIC_a
    przy takich cenach mysle ze warto rozwazyc jednak zapup za wielka woda
    http://www.cameraaddict.com/viewprod...=YahooShopping
    Ale najpierw trzeba przez 3 sekundy pomyśleć...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Komentarz

• C80
      Uzależniony
      • 2007
      • 855

40D można mieć za 3100 a uwzględnić trzeba Cash Back (540 zł.), czyli realnie może kosztować 2600. Używka lub sprowadzany jeszcze taniej.

Sam przesiadłem się z 400D i nie żałuję. IMHO i tak ktoś po zakupie 400D prędzej czy później zacznie się zastanawiać czy 40D nie byłby lepszy. Więc lepiej pożyczyć od rodziny, zrobić napad na bank czy rozbić świnkę-skarbonkę byle by kupić 40D zamiast 400D.
      [Strona] [Sportowy fotodziennik]

Komentarz

• kuka
        Dopiero zaczyna
        • 2008
        • 20

ja też się przesiadłam na 40d z 350D, a 400D miałam okazję popstrykać i nie przekonał mnie. Co do 40D... to nie będę się powtarzać. Kupiłam u Nowarta i wyjdzie mnie po Cash Back-u 2600
        350D zostawiam jako zapasowe body bo żal sprzedawać za te parę stówek

Komentarz

• slovik60

Można skorzystać z oferty ebay. Ja kupiłem z Wielkiej Brytanii bez dodatkoweych opłat (przcież jesteśmy w Unii). Przysyłają UPS. Po 6 dniach od kupna miałem w domu.
          Sklep nazywa sie kingtradecameras. Trzeba trafić na przedmioty wystawione na aukcje, nie przez "kup teraz".
          Pozdrawiam
          Slovik60

Komentarz

• district

widziałem te aukcje na ebay i... nie jest tak źle z przesyłką i z obiektywem 17-85 is, 4gb , bateria dodatkową chce około w przeliczeniu na PLN 3400. Ciekawe czy CASHBACK jeszcze mnie w tym momencie obowiązuje czy tez już nie. Ciekawa oferta, dzięki

Komentarz

• dts
              Dopiero zaczyna
              • 2006
              • 21

40d

podajcie jakiś sklep który oferuje sprzedaż

aparatu z polskiej dystrybucji z polską książeczką obsługi

i polską dwuletnią gwarancję

Komentarz

• nowart
                Uzależniony
                • 2007
                • 809

Zmartwię Cię ale nie ma w Canonie "polskiej, dwuletniej gwarancji"...

Komentarz

• milinet
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 215

w UK 40D samo body kosztuje 600funciaków to jest...2600 PLN, po co od razu za wielką wodą szukać... nie lepiej za małą wodą?

Komentarz

• axk
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 2027

Zamieszczone przez milinet
                    w UK 40D samo body kosztuje 600funciaków to jest...2600 PLN, po co od razu za wielką wodą szukać... nie lepiej za małą wodą?
                    Tak jak w przypadku sprowadzania sprzętu z USA także może być problem z gwarancją w przypadku uszkodzenia sprzętu. Czasami naprawdę warto dołożyć, kupić sprzęt w Polsce z "naszą" gwarancją i spać spokojnie. Cash Back to dodatkowa oszczędność.
                    EOS + Speedlite

Komentarz

• STYX
                      Coś już napisał
                      • 2008
                      • 57

FotoJoker sprzedaje 40D za 3222 zl z mozliwoscią odbioru w ich zalonach minus od tego 540 zł które zwraca Canon. Wychodzi po zwrocie 2700 zł i mamy komfortowe warunki zakupu z mozliwoscia sprawdzenia sprzętu.
                      pozdrawiam

Komentarz

• axk
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 2027

Zamieszczone przez STYX
                        Wychodzi po zwrocie 2700 zł i mamy komfortowe warunki zakupu z mozliwoscia sprawdzenia sprzętu.
                        Dla przykładu (absolutnie proszę nie brać tego jako anty-reklamę) Ernest_DLRS po najnowszej aktualizacji cen oferuje 40D w cenie 2650 zł. + 40-50$ koszt przesyłki + brak gwarancji + brak możliwości testu sprzętu. Wnioski nasuwają się same.
                        EOS + Speedlite

Komentarz

• milinet
                          Bywalec
                          • 2006
                          • 215

Mimo wszystko, jak mam wydać 3200 wypełniać druczki i może zwrot przyjdzie a może nie, to wole żeby mi kumpel przywiózł z UK za 2600 i wtedy sobie mogę pisać o zwroty jak sie uda to super a jak nie to płakać nie będę. Kumpel często lata i też fotograf więc akurat w moim przypadku to droga wydaje się być najbardziej oczywista.
                          Ale macie racje... za 3200 taka pucha jak 40D to na dzień dzisiejszy i tak cena rewelacja. Ja kupowałem w sumie jeszcze nie tak dawno używane 20D za 3300 i byłem szczęśliwy ;-) jak ten czas szybko leci...
                          A do tych co czekają na pojawienie się następcy... to radze nie czekać po co? Co 40D brakuje? ale tak szczerze? Tylko nie pisać mi tu że FF :-p albo że 900 tys pikseli na tylnym LCD bo po co?

Komentarz

• STYX
                            Coś już napisał
                            • 2008
                            • 57

Możliwość sprawdzenia w sklepie BEZCENNA za resztę zapłacisz kartą ...
                            Fakt 40D to teraz kiler cenowy i jakościowy w relacji cena do jakości obrazka.
                            pozdrawiam

Komentarz

• axk
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 2027

Zamieszczone przez milinet
                              Mimo wszystko, jak mam wydać 3200 wypełniać druczki i może zwrot przyjdzie a może nie ...
                              Jeżeli posiadasz dowód zakupu oraz kod kreskowy z opakowania to zwrot w postaci Cash Back-u otrzymasz napewno.
                              EOS + Speedlite

Komentarz

• speed555
                                Bywalec
                                • 2005
                                • 200

Obecnie cena 40d zabija w fotojokerze 3222 zł - 540 zł i znalezc jescze znajomego zeby wzaisc na niego fakture - odda nam vat i wychodzi poniżej 2000 zł
                                Pkt 8 regulaminu forum

Sprzęt: Canon 40D + Canon 350D+BG-E3 + Sigma 10-20; Tamron 17-50mm f/2.8 XR; 70-200 f/2.8; Speedlite 580EX II + 430EX; 16+8+4+2+1 GB CF Kingston Elite Pro, itd...

Komentarz

Pracuję...