X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MM-architekci
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 2227

Wystarczy spłodzić jeden ogólny mail z info i wysyłać w formie odpowiedzi
    no comment...

Komentarz

• Paviarotti
      Bywalec
      • 2009
      • 135

Mam takie pytanie, bo w temacie jestem średnio zorientowany.
      Chodzi o robienie zdjęć ślubnych.
      Na ile byście wycenili robociznę związaną z całym ślubem (błogosławieństwo, kościół, wesele, szybki miniplener w dniu ślubu, wszystko gdzieś do godziny 2) na cudzym sprzęcie (załóżmy dostajecie 5D, kilka szkieł+lampa)? zakładając też, że na miejsce jesteście dowożeni za free i zdjęć nie musicie obrabiać ani robić odbitek (robi to ktoś inny). Fotograf średnio-zaawansowany w tej kategorii, robota głównie po wsiach i ewentualnie w małym mieście (~15tys).
      Z góry dzięki za odpowiedzi!
      5D3, 6D, 50D, S14/2,8, 17-40/4L, 24/1.4IIL, S50/1.4EX, 85/1.8, 100L macro, 135/2L, 70-200/2.8L, 100-400L

Komentarz

• Kanghoy
        Bywalec
        • 2010
        • 209

To zależy, przyjmując że tylko cykasz i nie zajmujesz się tym potem, a robota tam gdzie mówisz to pewnie ok 300-500 pln, jak się doszkalasz całkiem niezła opcja. Chyba że masz skilla to wtedy inna gadka i inne stawki ;].
        google - Dawid Miarka / profil > odwiedź stronę domową :P.

Komentarz

• Sławek
          Uzależniony
          • 2008
          • 968

Zamieszczone przez Paviarotti
          Mam takie pytanie, bo w temacie jestem średnio zorientowany.
          Chodzi o robienie zdjęć ślubnych.
          Na ile byście wycenili robociznę związaną z całym ślubem (błogosławieństwo, kościół, wesele, szybki miniplener w dniu ślubu, wszystko gdzieś do godziny 2) na cudzym sprzęcie (załóżmy dostajecie 5D, kilka szkieł+lampa)? zakładając też, że na miejsce jesteście dowożeni za free i zdjęć nie musicie obrabiać ani robić odbitek (robi to ktoś inny). Fotograf średnio-zaawansowany w tej kategorii, robota głównie po wsiach i ewentualnie w małym mieście (~15tys).
          Z góry dzięki za odpowiedzi!
          Czy należy rozumieć że to jest zwykłe podwykonawstwo ?Czy też zlecenia są twoje ?
          www.fotokrajs.pl

Komentarz

• pank
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 1502

Ze 2 dychy powinieneś wziąć.
            Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• Paviarotti
              Bywalec
              • 2009
              • 135

Zamieszczone przez Sławek
              Czy należy rozumieć że to jest zwykłe podwykonawstwo ?Czy też zlecenia są twoje ?
              Zlecania nie są moje, ja tylko wykonuję robotę związaną z samym robieniem zdjęć
              5D3, 6D, 50D, S14/2,8, 17-40/4L, 24/1.4IIL, S50/1.4EX, 85/1.8, 100L macro, 135/2L, 70-200/2.8L, 100-400L

Komentarz

• Sławek
                Uzależniony
                • 2008
                • 968

Zamieszczone przez Paviarotti
                Zlecania nie są moje, ja tylko wykonuję robotę związaną z samym robieniem zdjęć
                No to za wiele się nie spodziewaj. Z tego co słyszę , to jakieś dwie stówki można dostać.
                www.fotokrajs.pl

Komentarz

• Paviarotti
                  Bywalec
                  • 2009
                  • 135

Tak właśnie myślałem, że gdzieś 2 stówki. Trzeba jednak przyznać, że robota murzyńska

Komentarz

• pank
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 1502

A czego się spodziewałeś? Takie stawki dla wyrobników. Można albo na kasie w markecie pracować, albo w biedronce w magazynie albo robić zdjęcia ślubne
                    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• Paviarotti
                      Bywalec
                      • 2009
                      • 135

Hehe, to ja wolę robić zdjęcia ślubne
                      Zresztą nie oczekuję cudów za takie chałtury. Trzeba szlifować umiejętności, budować portfolio a jak czas nadejdzie wystartować samemu

Komentarz

• Jaca9
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 241

Witam, też mam problem z wycena usługi a nie chciałem zaczytać nowego tematu więc się podepnę pod ten, mam do zrobienia zdjęcia z okazji 1 roku otwarcie małego hotelu z restauracja którzy głownie są nastawienia na imprezy ślubne, zdjęcia głównie reportażowe bez żadnego pozowania, czas pracy to 6h i zdjęcia tylko na płycie, ile można powiedzieć żeby nie zniechęcić ?

Komentarz

• HuleLam
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 1641

Zamieszczone przez Jaca9
                          Witam, też mam problem z wycena usługi a nie chciałem zaczytać nowego tematu więc się podepnę pod ten, mam do zrobienia zdjęcia z okazji 1 roku otwarcie małego hotelu z restauracja którzy głownie są nastawienia na imprezy ślubne, zdjęcia głównie reportażowe bez żadnego pozowania, czas pracy to 6h i zdjęcia tylko na płycie, ile można powiedzieć żeby nie zniechęcić ?
                          Tyle, na ile wyceniłbyś "minireportaż" ślubny (tylko wesele - 18.00 do północy).

zdRAWki
                          Fotograf platoniczny

Komentarz

• model
                            Początki nałogu
                            • 2008
                            • 346

2000 zł netto
                            Podpisy kłamią

Komentarz

• koraf
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 1748

Zamieszczone przez Jaca9
                              Cena powinna być taka ile klient zapłaci a Ty uznasz, że to się jeszcze opłaca ;-), wg mnie min. 1200 zł.

Komentarz

• xsardas
                                Uzależniony
                                • 2008
                                • 731

Pytanie ile oddasz fot. Bo to powinno być wyznacznikiem ceny, wiadomo im więcej zdjęć tym więcej pracy i czasu nań poświęconych.

Komentarz

Pracuję...