X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lukasz57-90
    Coś już napisał
    • 2011
    • 51

Zamieszczone przez arturs
    czy prawnik miał 2m wzrostu, z 70cm w bicepsie i był wykształcony we wschodnich uczelniach co dało się w akcencie usłyszeć? bo mam wrażenie że taki prawnik najlepiej działa na takich dłużników..
    Hehe, nie

Komentarz

• foto-grafika
      Dopiero zaczyna
      • 2012
      • 37

Ale to jest żenada - wyobraźcie sobie moi mili że dzisiaj uprawomocnił się sądowy nakaz zapłaty. Tak więc przelali mi 100zł z konta pana Pawła (konto na które wpłacałem pieniądze) i napisali maila że nie maja kasy.
      Z tego co wywnioskowałem to ich system działa tak:
      - przelewam kase na sprzęt na konto Pana Pawła który ma prawdopodobnie rozdzielność majątkową z panią K.
      - pani k nie dostarcza sprzętu a wiec proszę o zwrot gotówki
      - pani k nie oddaje pieniędzy bo ich nie ma
      - pieniądze ma pan P który to prawdopodobnie ma rozdzielność majątkową i nie musi nic oddawać
      - idąc tym tropem można uruchomić komornika który będzie próbował odzyskać pieniądze od pani K ale ona przecież nic nie ma bo prawdziwa kasa jest u pana P a jego komornik nie ruszy.

Tak więc machloje idą na konto pani K a lewe zarobki na konto Pana P.

Komentarz

• MC_
        Pełne uzależnienie
        • 2009
        • 3444

No to w takim razie ścigać szanownego małżonka z tytułu bezpodstawnego wzbogacenia.

Komentarz

• loco1
          • 2012
          • 3

Witajcie, napiszę to w tym wątku, do weryfikacji choć może strzał w płot.
          Domena:

Sklep internetowy globalsklep.pl , dostępny pod adresem www.globalsklep.pl zwany w niniejszym Regulaminie "Sklepem" , jest prowadzony przez jednoosobową działalność gospodarczą o nazwie:
          EVERY-TEL Daria Lidke, ul. Gdańska 46/12, 83-031 Rusocin,
          NIP 6040058150 , REGON 221213058, nr ewid. 5069
          e-mail: [email protected], tel. 796985523

Wystarczy sprawdzić po nipie na:

adres rejestrowy firmy by wyrzuciło pruszcz gdański (dla niezorientowanych podam, że pruszcz czy rusocin to mała mieścina pod Gdańskiem gdzie nie spotyka się takich sklepów a na pewno nie więcej niż jeden).
          Potem wystarczy sprawdzić datę rejestracji domeny by przekonać się, że zarejestrowano ją z początkiem czerwca. Oczywiście o niczym to nie świadczy, jednak trzeba być ostrożnym. Sklep powoli wypływa na skąpcu z ciekawymi cenami. Wpadałem tam na nich i postanowiłem sprawdzić zanim coś kupię. Wpadłem na takie dane i chyba się nie odważę na zakup - 16-35 mają w super cenie. Choć mam nadzieję, że to nie kolejny klon lidera. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym sklepem?

foto-grafika - to jest sprawa do zgłoszenia do UOKiK oni nie mają prawa tak działać moim zdaniem.

Komentarz

• fotocoto
            Coś już napisał
            • 2008
            • 91

kolega podrzucił mi ciekawy post:

"Mieszkaniec Czerwieńska poinformował mnie, że jeden z braci M. nie żyje a drugi siedzi za kratkami."

może to plotka ale wydaje się wszystko zgadzać, miejsce, wiek, samochód.
            Ktoś to zweryfikuje? Miał ktoś kontakt z tym człowiekiem od tego czasu?
            -^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^
            5D MK II, 70-200/2.8 IS USM, EF 24-70, 12-24 Sigma, 50/1.4, 580 + 430 EX i pocketwizzard Sigma i kilka drobiazgów

Komentarz

• życzliwa
              • 2012
              • 8

tak to jest prawda

Komentarz

• fotocoto
                Coś już napisał
                • 2008
                • 91

Zamieszczone przez życzliwa
                tak to jest prawda
                Widzę, że swój post:

"Właściciel firmy fotolab jest niedostępny od 11 maja i będzie jeszcze bardzo długo niedostępny. Przestrzegam wszystkich przed kupowaniem w tym sklepie."

zamieściłaś dokładnie w dniu wypadku o którym pisano w artykule, wszystko zdaje się więc być bardzo wiarygodne. Myślę, że ta informacja może być istotna dla osób oczekujących na pieniądze, pomijając fakt, że to wielka tragedia.
                -^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^
                5D MK II, 70-200/2.8 IS USM, EF 24-70, 12-24 Sigma, 50/1.4, 580 + 430 EX i pocketwizzard Sigma i kilka drobiazgów

Komentarz

• życzliwa
                  • 2012
                  • 8

fotocoto dodam jeszcze ze jemu sie nic nie stało

Komentarz

• foto-grafika
                    Dopiero zaczyna
                    • 2012
                    • 37

ja dodam iż jak odbierałem aparat (część zamówienia) w nocy w Wałczu to właśnie takim citroenem przyjechał Maszycki.

Komentarz

• loco1
                      • 2012
                      • 3

Zamieszczone przez foto-grafika
                      ja dodam iż jak odbierałem aparat (część zamówienia) w nocy w Wałczu to właśnie takim citroenem przyjechał Maszycki.
                      Odbierałes aparat w nocy w Wałczu? A cóż to za praktyki gospodarcze, napisz by zaspokoić ciekawość. Swoją drogą o ile mi wiadomo za czyn jak wyżej (z wypadkiem) idzie się do więzienia więc gość niezłego bigosu sobie narobił.
                      A ten sklep fotolab dalej niby działa mimo, że właściciel nie żyje.

Komentarz

• życzliwa
                        • 2012
                        • 8

właściciel fotolab żyje nic mu sie nie stalo w tym tragicznym wypadku...żaden z braci nie byl właścicielem samochodu

Komentarz

• loco1
                          • 2012
                          • 3

życzliwa - widzę jesteś mocno zorientowana w sytuacji i masz bardzo dokłądne informacje, twój pierwszy wpis pojawił się w dniu wypadku. Czy możesz napisać coś więcej? Z tego co koledzy napisali, właścicielem fotolab był rzekomy brat właściciela lidera24.

Komentarz

• życzliwa
                            • 2012
                            • 8

właściciel fotolab jest bratem właściciela lider24 śmiało więc możecie walczyć o swoje pieniążki z lider,a z fotolab wydaje mi sie że będzie troszkę trudniej bo jest na razie nieosiągalny .Mam nadzieje że nikt z Was po tej dacie nie przeprowadził żadnej transakcji z blufoto_pl

Komentarz

• foto-grafika
                              Dopiero zaczyna
                              • 2012
                              • 37

Zamieszczone przez loco1
                              Odbierałes aparat w nocy w Wałczu? A cóż to za praktyki gospodarcze, napisz by zaspokoić ciekawość. Swoją drogą o ile mi wiadomo za czyn jak wyżej (z wypadkiem) idzie się do więzienia więc gość niezłego bigosu sobie narobił.
                              A ten sklep fotolab dalej niby działa mimo, że właściciel nie żyje.
                              loco1 praktyka taka że ten człowiek cały czas kręcił że ma sprzęt ale gdzies jedzie itd. To przycisnąłem go ze szwagrem i powiedział że będzie wracał z Poznania i mi podrzuci do domu bo ma prawie po drodze. Potem dzwonił ze będzie to już późno i dalej coś kręcił. Powiedziałem jemu że nawet może to być 4 w nocy ja i tak chce ten sprzęt. No i zadzwonił w nocy czy nie moglibyśmy sie spotkać w wałczu licząc pewnie na to że sobie daruje. Ale ja się zgodziłem i jakimś cudem udało się odebrać samą puszkę bez szkła za 5800zł

Komentarz

• jarekcza
                                • 2012
                                • 3

Witam

Proszę o kontakt fotoamator555 w kwestii nikona d800 w blufoto_pl

Mój mail: [email protected]

Komentarz

Pracuję...