X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kamol3
    Coś już napisał
    • 2010
    • 91

Canon 50D z Allegro.

Znalazłem ciekawą ofertę na allegro dotyczącą Canona 50D. Sprzedawca wydaje się ok. Co sądzicie o tej aukcji? O co zapytać się sprzedawcy?
  • omaciek
    Dopiero zaczyna
    • 2011
    • 23

Odp: Canon 50D z Allegro.

może jakiś link ?
    zapraszam na bloga http://macieiphoto.ownlog.com :wink:
    5D + canon 50 f/1.8 + 430ex II

Komentarz

• YaneC
      Początki nałogu
      • 2009
      • 367

W zasadzie wszystkie najważniejsze informacje są podane, aparat wygląda na nieużywany, sam sprzedawca ma 100% pozytywów.
      Cóż.. jeśli jesteś zainteresowany to... wypada życzyć "udanych strzałów"
      BYKOM STOP

Komentarz

• Adam71
        Początki nałogu
        • 2011
        • 316

Strasznie drogo! Pamiętaj że już nie ma na niego gwarancji . Ja bym wolał dorzucić kilka setek i kupić nowego 60D. Po pierwsze co nowe to nowe no i masz gwarancje . Jakby cena była ok 2000 zł to byłaby tzw. okazja (jeśli nie ma wad ukrytych).
        Zobacz cenę jego zakupu - na fakturze.

Komentarz

• becekpl
          Pełne uzależnienie
          • 2009
          • 4304

odpuść sobie za te pieniądze
          jak kolega radzi, kup 60 bo to co weźmiesz za tą 50 jak będziesz sprzedawał za 2 lata to ci nawet na waciki nie starczy
          Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
          Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

• YaneC
            Początki nałogu
            • 2009
            • 367

Zamieszczone przez becekpl
            co weźmiesz za tą 50 jak będziesz sprzedawał za 2 lata
            Za 2 lata... to sobie zostawi tą pięćdziesiątkę na backup, albo da żonie do pstrykania. Kto dzisiaj myśli AŻ TAK "do przodu" ?
            BYKOM STOP

Komentarz

• cohontes
              Początki nałogu
              • 2011
              • 344

Cena horrendalna... Za tyle teraz powinien być bez żadnego klapnięcia aparat.
              Na allegro jest kilka tańszych oferty wydają się w porządku i można się umówić zawsze na oględziny
              5D | R6 | EF 16-35MM F/4L IS USM | EF 40MM F/2.8 STM | RF 50MM F/1.8 STM | EF 135MM F/2L USM | RF 70-200MM F/4L IS USM
              X-T30 | XF 18-55 mm f/2.8-4.0 R | XF 35 mm f/1.4 R | XF 56 mm f/1.2 R |

Komentarz

• Merde
                Grzeczny i układny podpis
                • 2008
                • 7756

Zamieszczone przez YaneC
                Za 2 lata... to sobie zostawi tą pięćdziesiątkę na backup, albo da żonie do pstrykania. Kto dzisiaj myśli AŻ TAK "do przodu" ?
                Ale przyznasz, że cena jest wzięta z sufitu (podyktowana zapewne "kultowością" 50D - "kultowość" oczywiście wynika z wprowadzenia 60D ;-)).
                Dwuletni aparat z przebiegiem ponad 5k klapnięć gość chce sprzedać o 5 zł taniej niż sam zapłacił... Jakoś to się kłóci z moim pojęciem uczciwej oferty.
                I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• Bolek02
                  Pełne uzależnienie
                  • 2010
                  • 3225

Cena rzeczywiście za wysoka, te egz chodzą za max. 2500zl. Jeśli chodzi o sprzęt to nie ma sie do czego przyczepić, bo wyglada jak nowy. Ja osobiście wolałbym jego niż 60D, ale to rzecz gustu.
                  Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• krolewicz
                    Początki nałogu
                    • 2010
                    • 254

a kolega słyszał o kursach walut?

ja też kiedyś sprzedałem aparat po roku, z 10 tys. zdjęć przebiegu, drożej niż go kupiłem

taki był wtedy rynek, takie były ceny, a nabywca zadowolony

Komentarz

• YaneC
                      Początki nałogu
                      • 2009
                      • 367

Zamieszczone przez Merde
                      Ale przyznasz, że cena jest wzięta z sufitu (podyktowana zapewne "kultowością" 50D - "kultowość" oczywiście wynika z wprowadzenia 60D ;-)).
                      Przyznam, TROSZKĘ przegiął, ale... każdy swój "ogonek" ceni, może to "magiczny aparat" ?

Zamieszczone przez Merde
                      Dwuletni aparat z przebiegiem ponad 5k klapnięć gość chce sprzedać o 5 zł taniej niż sam zapłacił... Jakoś to się kłóci z moim pojęciem uczciwej oferty.
                      Niestety ceny szybują w górę, rok temu ile kosztowało 5DMKII a teraz ile kosztuje ?
                      Wiem, wiem... 50D to już "antyk" (?) i nie można go porównywać z MKII
                      BYKOM STOP

Komentarz

• Bolek02
                        Pełne uzależnienie
                        • 2010
                        • 3225

Skąd taki pomysł - ja kupiłem nowy nieśmigany 50D w sklepie MM w 2010r za 2560zł

- - - Updated - - -

Zamieszczone przez YaneC
                        Niestety ceny szybują w górę, rok temu ile kosztowało 5DMKII a teraz ile kosztuje ?
                        Wiem, wiem... 50D to już "antyk" (?) i nie można go porównywać z MKII
                        W jakim sensie porównywać ? Nie widzę związku, bo to dwa różne światy
                        Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• kamol3
                          Coś już napisał
                          • 2010
                          • 91

Wiem że aparat jest drogi. Dokładam z 500 zł i mam body 60D nowe na gwarancji. Ale za te 500 zł mogę mieć np. C 50mm 1.8. Natomiast 60D bardziej kusi tym że jest to nowszy aparat również pod względem technologicznym.

Komentarz

• becekpl
                            Pełne uzależnienie
                            • 2009
                            • 4304

Zamieszczone przez YaneC
                            Kto dzisiaj myśli AŻ TAK "do przodu" ?
                            np ja
                            kupowanie starego aparatu za takie pieniądze to prawdziwa okazja-dla sprzedającego rzecz jasna
                            ale skoro kultowy to brać, lansować się
                            za 3 k można mieć 60d na gwarancji, nie wiem nad czym się można zastanawiać
                            Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
                            Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

• Merde
                              Grzeczny i układny podpis
                              • 2008
                              • 7756

Zamieszczone przez YaneC
                              Przyznam, TROSZKĘ przegiął, ale... każdy swój "ogonek" ceni, może to "magiczny aparat" ?
                              Magiczny to on się zrobił po premierze 60D, wcześniej to była puszka z przeładowaną, szumiącą matrycą, nie wnosząca wiele nowego w stosunku do 40D ;-)
                              I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

Pracuję...