Znalazłem ciekawą ofertę na allegro dotyczącą Canona 50D. Sprzedawca wydaje się ok. Co sądzicie o tej aukcji? O co zapytać się sprzedawcy?
X
-
Tagi: Brak
-
Odp: Canon 50D z Allegro.
może jakiś link ?
zapraszam na bloga http://macieiphoto.ownlog.com :wink:
5D + canon 50 f/1.8 + 430ex II -
W zasadzie wszystkie najważniejsze informacje są podane, aparat wygląda na nieużywany, sam sprzedawca ma 100% pozytywów.
Cóż.. jeśli jesteś zainteresowany to... wypada życzyć "udanych strzałów"
Komentarz
-
Strasznie drogo! Pamiętaj że już nie ma na niego gwarancji . Ja bym wolał dorzucić kilka setek i kupić nowego 60D. Po pierwsze co nowe to nowe no i masz gwarancje . Jakby cena była ok 2000 zł to byłaby tzw. okazja (jeśli nie ma wad ukrytych).
Zobacz cenę jego zakupu - na fakturze.Komentarz
-
odpuść sobie za te pieniądze
jak kolega radzi, kup 60 bo to co weźmiesz za tą 50 jak będziesz sprzedawał za 2 lata to ci nawet na waciki nie starczyNie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!Komentarz
-
Komentarz
-
Cena horrendalna... Za tyle teraz powinien być bez żadnego klapnięcia aparat.
Na allegro jest kilka tańszych oferty wydają się w porządku i można się umówić zawsze na oględziny
5D | R6 | EF 16-35MM F/4L IS USM | EF 40MM F/2.8 STM | RF 50MM F/1.8 STM | EF 135MM F/2L USM | RF 70-200MM F/4L IS USM
X-T30 | XF 18-55 mm f/2.8-4.0 R | XF 35 mm f/1.4 R | XF 56 mm f/1.2 R |Komentarz
-
Ale przyznasz, że cena jest wzięta z sufitu (podyktowana zapewne "kultowością" 50D - "kultowość" oczywiście wynika z wprowadzenia 60D ;-)).
Dwuletni aparat z przebiegiem ponad 5k klapnięć gość chce sprzedać o 5 zł taniej niż sam zapłacił... Jakoś to się kłóci z moim pojęciem uczciwej oferty.I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
-
Cena rzeczywiście za wysoka, te egz chodzą za max. 2500zl. Jeśli chodzi o sprzęt to nie ma sie do czego przyczepić, bo wyglada jak nowy. Ja osobiście wolałbym jego niż 60D, ale to rzecz gustu.Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXIIKomentarz
-
a kolega słyszał o kursach walut?
ja też kiedyś sprzedałem aparat po roku, z 10 tys. zdjęć przebiegu, drożej niż go kupiłem
taki był wtedy rynek, takie były ceny, a nabywca zadowolonyKomentarz
-
Przyznam, TROSZKĘ przegiął, ale... każdy swój "ogonek" ceni, może to "magiczny aparat" ?
Niestety ceny szybują w górę, rok temu ile kosztowało 5DMKII a teraz ile kosztuje ?
Wiem, wiem... 50D to już "antyk" (?) i nie można go porównywać z MKIIKomentarz
-
Skąd taki pomysł - ja kupiłem nowy nieśmigany 50D w sklepie MM w 2010r za 2560zł
- - - Updated - - -
W jakim sensie porównywać ? Nie widzę związku, bo to dwa różne światy
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXIIKomentarz
-
Wiem że aparat jest drogi. Dokładam z 500 zł i mam body 60D nowe na gwarancji. Ale za te 500 zł mogę mieć np. C 50mm 1.8. Natomiast 60D bardziej kusi tym że jest to nowszy aparat również pod względem technologicznym.Komentarz
-
np ja
kupowanie starego aparatu za takie pieniądze to prawdziwa okazja-dla sprzedającego rzecz jasna
ale skoro kultowy to brać, lansować się
za 3 k można mieć 60d na gwarancji, nie wiem nad czym się można zastanawiać
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!Komentarz
-
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
Komentarz