X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ghrond
    Bywalec
    • 2009
    • 138

Odp: 50mm 1.4 w merlin.pl za 1022zł?

Zamieszczone przez p0lish
    a ja chciałem w delikatny sposób napisać, że byliście zwyczajnie naiwni.....
    różnica w cenie to nie było 50pln....
    jasne, czyli osoby które nie są naiwne i dorosłe kupują tylko powyżej ceny sugerowanej przez producenta? a ci, którzy dostali obiektyw, TAK JAK POWINNI WSZYSCY, którzy dostali potwierdzenie zamówienia po jego opłaceniu, są po prostu szczęśliwymi naiwniakami?

nie wiem czego chcesz dowieść, ale jesteś chyba jedynym, który nie widzi nieprawidłowości w takim zachowaniu 'poważnego' sklepu. no ale życie ignorantów jest podobno dużo łatwiejsze

na koniec chciałbym wspomnieć, że mimo, iż maila dostałem ok 8 rano, do tej pory nie dostałem zwrotu pieniędzy...

--- Kolejny post ---

Zamieszczone przez Kwapiszon
    Jak widać w praktyce nie jest to transfer taki natychmiastowy.
    Czytając posty można zauważyć, że pierwszeństwo miała płatność kartą. Ja się nie znam na tych mechanizmach, ale widać, że karta jest szybsza, pewniejsza, lepiej traktowana.

Sprzedawany, nie rozdawany i jak widać jest tu prawidłowość, a nie loteria.
    Można zauważyć, jak widać - to nie są żadne konkrety. Sorry. Konkretem jest dla mnie potwierdzenie zawarcia umowy. Niestety w regulaminie sklepu jest pokrętnie nazwane 'potwierdzeniem oferty zawarcia umowy' - czyli sklep może w każdej chwili wycofać się z każdego zamówienia. Nie polemizując już dłużej - jako osoba postronna czytając taki wątek nabrałbym poważnych wątpliwości co do rzetelności sklepu. eot z mojej strony
    my space: fotografia koncertowa | blog | uex

Komentarz

• qb4hkm
      Bywalec
      • 2007
      • 239

Zamieszczone przez Heilsberg
      Podejrzewam, że problem jest w tym Mtransferze bo to w końcu jest przelew. Na karcie blokada jest natychmiast. I pewnie płatności z kont doszły później niż z karty a pewnie najpierw zaliczali te zamówienia, gdzie była kasa u nich. Tak na logikę ale nie wiem czy dobrze rozumuję. Nie znam się na bankowości.
      Po mtransferze jakieś kilka sekund przychodził mail od nich że kasa doszła...

Komentarz

• Bazyss
        Bywalec
        • 2011
        • 144

Dzwonilem do nich zaraz po otrzymaniu maila z pytanem gdzie qxxx jest teraz moja kasa i kiedy ja zobacze z powrotem na koncie, oraz co to za nabijanie ze nie ma.

Kase odesla w ciagu dwoch dni roboczych.
        A ze nie ma to nie ich wina bo nie wiedzieli ze tyle osob kupi, dostawcy wiecej w tej cenie nie maja.
        Jak mu powiedzialem, "ciezko zrobic w tresci ilosc produktw dostepnych" to nabral wody w usta i zaczal r-play ;/

Jak dal mnie malo wiarygodny sklep. Raz mnie nacieli i ostatni! !!
        Marcin Bazylak l photography

Komentarz

• Heilsberg
          Początki nałogu
          • 2009
          • 274

Znaczy się ktoś tam musiał coś kombinować bo inaczej tego wyjaśnić się nie da.
          EOS 100D|EOS 7D + grip|EF-S 24 /2.8 STM|Sigma 30/1.4 EX DC HSM|EF 40/2.8 STM|EF 50/1.4|EF 200/2.8L II|EF-S 10-22/3.5-4.5|EF 17-40/4L|EF 24-105/4L|Sigma 120-400/4.5-5.6 DG APO OS HSM

Komentarz

• p0lish
            Początki nałogu
            • 2011
            • 366

Sklep niepoważny! Ja żądałbym zadośćuczynienia w wysokości 3x ceny tego obiektywu. Na dodatek od soboty nie zwrócili kasy a jest już prawie wtorek! Przypominam, ze to Polska gdzie takie sytuacje nie powinny już nikogo bulwersowac.
            Blog

Komentarz

• qb4hkm
              Bywalec
              • 2007
              • 239

Jutro się dowiem co na to UOKiK.

Koledze w podobnej sytuacji po interwencji rzecznika sprzedano w innym sklepie obiektyw po cenie jaka była wystawiona
              Ostatnio edytowany przez qb4hkm; 8859.

Komentarz

• zoomi
                Uzależniony
                • 2012
                • 551

ciekawe czy ucieszyłaby ich strona np na FB pod hasłem "nie kupujcie w Merlin bo zablokują Wasze pieniądze" ?

czy zwrot pięniędzy jest automatyczny z ich strony czy wymaga jakiejś aktywności niedoszłego nabywcy ?

Komentarz

• qb4hkm
                  Bywalec
                  • 2007
                  • 239

Ja tylko dodam że prawie pół dnia obserwowałem ten Outlet i akcja była jak na mój gust zrobiona z pełną premedytacją bo gdyby nagle ktoś się kapnął że wystawiono do sprzedaży zbyt dużo towaru to pozamykał by oferty, a one znikały w dość dużych odstępach czasowych, najpierw skończyły się sigmy 50/1.4 później Canon 50/1.4, 85mm wisiało jeszcze dłuuugo. Najśmieszniejsze że jednego zamówienia jeszcze mi nie anulowali, tego które złożyłem na końcu...

Komentarz

• qb4hkm
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 239

Hmm... nie mogę edytować poprzedniego posta...

Nie jest dobrze, z informacji zasięgniętych tu i ówdzie firma jest na skraju bankructwa :-(
                    Oby nie wyszło jak z japanfoto...

Komentarz

• Merde
                      Grzeczny i układny podpis
                      • 2008
                      • 7756

Zamieszczone przez Heilsberg
                      Znaczy się ktoś tam musiał coś kombinować bo inaczej tego wyjaśnić się nie da.
                      Ew. towar wystawiony bez wprowadzenia rzeczywistego stanu magazynowego.
                      Sporo sklepów internetowych tak działa, bo "magazyn" ma w hurtowni z której towar bierze w ilości już zamówionej i opłaconej przez klientów.
                      Kwas zaczyna się w momencie, kiedy zamówień przyjęto więcej niż można zrealizować, bo hurtownia nie ma przecież zapasów nieograniczonych...

Ogólnie wzruszyłbym ramionami: "normalka".
                      Zastanawia mnie tylko to, że bohaterem promocji nie jest jakiś mały sklepik internetowy mieszczący się w mieszkaniu w bloku, lecz (zdawałoby się) poważna i duża firma.
                      I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• solti
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 1090

Zamieszczone przez qb4hkm
                        Nie jest dobrze, z informacji zasięgniętych tu i ówdzie firma jest na skraju bankructwa :-(
                        Oby nie wyszło jak z japanfoto...
                        A to tu i ówdzie to jakieś bardziej wiarygodne źródła, czy jedna pani, drugiej pani...?
                        Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
                        galeria na forum Canon-board
                        galeria na stronie lotnictwo.net.pl
                        galeria.solti.pl

Komentarz

• Kwapiszon
                          Początki nałogu
                          • 2011
                          • 449

Taka banalna promocja, a ile emocji. Popadanie ze skrajności w skrajność. Obiektywy niepełnowartościowe, pochodzące z reklamacj, lipne serie, subtelnie uszkodzone, odrzuty i inne buble. Sklep upada, okrada, lewe stany magazynowe, pomyłki, obracanie niewyobrażalnymi kwotami klientów. Trzeba przyznać, że pomysłowość niektórych użytkowników CB jest wielka. Przekujcie fantazję na wspaniałe zdjęcia i chwalcie się nimi na Forun CB Polska to biedny kraj. Tyle emocji za jedyne 400pln
                          5D 50/1.8 STM + 100/2.8 L IS USM

Komentarz

• igor58
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 1861

dlaczego za 400 pln?

Komentarz

• p0lish
                              Początki nałogu
                              • 2011
                              • 366

Zamieszczone przez Kwapiszon
                              Taka banalna promocja, a ile emocji. Popadanie ze skrajności w skrajność. Obiektywy niepełnowartościowe, pochodzące z reklamacj, lipne serie, subtelnie uszkodzone, odrzuty i inne buble. Sklep upada, okrada, lewe stany magazynowe, pomyłki, obracanie niewyobrażalnymi kwotami klientów. Trzeba przyznać, że pomysłowość niektórych użytkowników CB jest wielka. Przekujcie fantazję na wspaniałe zdjęcia i chwalcie się nimi na Forun CB Polska to biedny kraj. Tyle emocji za jedyne 400pln
                              widzę, że nie tylko ja śledzę ten wątek z popcornem w łapie
                              Blog

Komentarz

• Kwapiszon
                                Początki nałogu
                                • 2011
                                • 449

Zamieszczone przez igor58
                                dlaczego za 400 pln?
                                Mniej więcej o tyle tańsze było 50/1.4 USM.
                                Ostatnio edytowany przez Kwapiszon; 41389.
                                5D 50/1.8 STM + 100/2.8 L IS USM

Komentarz

Pracuję...