To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • robgr85
    Pełne uzależnienie
    • 2007
    • 1719

Zamieszczone przez sergi
    ja też nie rozumiem...
    1. na pewno z paypala nie beda nic wysyłac do Twojej skarbówki więc wyluzuj. Wiem to z kilkuletniego doświadczenia.
    2. Domyślam się ze niewiele zarobiłeś w 2007 roku na stockach więc nikt nie będzie cie za to gonił. A jezeli do tego nigdzie jeszcze nie praujesz to wogole nie przekroczyles kwoty wolnej od podatku.
    3. A za 2008 rok rozliczysz się w 2009 roku
    4. Jeżeli jeszcze nigdzie nie pracujesz a chce byc fotografem to załóż sobie działalność... przez 2 lata ZUS kosztuje okolo 300zł miesiecznie a do tego z urzędu Pracy dostaniesz z 13000 na rozpoczecie działalności.
    1. ok może faktycznie panikuję, ale znajomy miał taką sytuację, że skarbówka poczekała sobie z upomnieniem się o należny podatek ustawowe 5 lat. Mniejsza z tym jak dowiedziała się że się nie rozliczył. Z tego co pamiętam to odsetki były tak wysokie, że nierozliczony przychód praktycznie przepadł... (tzn odsetki od podatku dorównały, a może i nawet przekroczyły - nie pamiętam dokładnie, kwotę od której miały być rozliczone).
    2. Problem w tym że pracuję.
    3. Wiem
    4. i tak bez żadnych problemów dają te 13k każdemu kto chce rozpocząć działalność? Czy może trzeba mieć znajomości aby przebić się w tłumie ludzi chcących dostać tą 'pożyczkę'?

Pozdrawiam,
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• asterix
      Uzależniony
      • 2005
      • 793

nie dobiora sie bo nie maja jak... ten przypadek co podales mial zapewne zupelnie inne podstawy. Glownie tak sie dzieje jak istnieja jakies faktury po jednej stronei a po drugiej nie... w przypadku stockow faktury po drugiej stronie istnieja wirtualnie gdzies tam i nigdy ta informacja nie przekroczy granicy PL.

Stocki sa madre i dbaja o to by jak najmniej iformacji sie wydostawalo poza Ciebie i ichni serwis (Paypal takze)
      Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Komentarz

• Picia
        Początki nałogu
        • 2006
        • 337

z 123rf juz wszystko jasne.
        fotki byly na ich serverze ale je nie widzialem ich w swoim profilu bo po uploadzie przez ftp trzeba kliknac na taki "magiczny przycisk" i zdjecia sa od razu widoczne w profilu do dodania keyworsów itp
        a co do paszportu to napewno wyslałem.

Komentarz

• Sielan
          Bywalec
          • 2006
          • 127

Jadę ostatnio pociągiem, przeglądam czasopismo PKP "W podróży" i nagle trafiam na swoje zjęcie. Składacz dodał nawet źródło (iStock). Ale miłe uczucie. Pierwszy raz widziałem swoją fotkę "w akcji" (poza tym, co wykorzystałem sam).
          30D + szpargały

Komentarz

• fyrste
            Bywalec
            • 2006
            • 177

Sielan - to rozglądaj się dobrze, bo możesz zobaczyć swoje zdjęcia wykorzystane bez pozwolenia
            Canon 855D + 8-200mm f4

Komentarz

• robgr85
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 1719

ja widziałem miniaturkę z istockphoto (z watermarkiem) na reklamie gratki :P

Komentarz

• Sielan
                Bywalec
                • 2006
                • 127

Zamieszczone przez robgr85
                ja widziałem miniaturkę z istockphoto (z watermarkiem) na reklamie gratki :P
                zrobiłeś z tym coś?
                30D + szpargały

Komentarz

• robgr85
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 1719

Zamieszczone przez Sielan
                  zrobiłeś z tym coś?
                  a co niby miałem zrobić, gazeta nie była moja... siara na maksa... może jeszcze gdzieś znajdę tą reklamę (była reklama na całą stronę w jakiejś gaziecie, a na niej kilka miniaturek, w tym jedna jakiegoś auta, ta była właśnie z watermarkiem)...

Pozdr.
                  Ostatnio edytowany przez robgr85; 10571.

Komentarz

• Sielan
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 127

ale to Twoje zdjęcie?
                    30D + szpargały

Komentarz

• robgr85
                      Pełne uzależnienie
                      • 2007
                      • 1719

Zamieszczone przez Sielan
                      ale to Twoje zdjęcie?
                      nie nie moje, gdyby to było moje zdjęcie to bym im chyba proces wytoczył...

Komentarz

• Picia
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 337

juz powoli zamykamy kwiecien panowie
                        jak sprzedasz wygladala w tym miesiacu?

Komentarz

• rypson
                          Bywalec
                          • 2007
                          • 225

U mnie najlepszy miesiac w historii..... w koncu dostalem sie na SS gdzie w tym momencie mam 570 DL w tym 4 EL.... szkoda tylko ze tak malo placa od zdjecia bo 0.25 to raczej smieszna suma... no ale ziarnko do ziarnka.... Fotolia i Dreamstime nieco zwolnily u mnie ale porownywalnie do ostatniego miesiaca... IStock mnie mile zaskoczyl w tym miesaicu zarobki naprawde niezle sa... no i tak jakby cos sie zaczynalo dziac na rynku, bo SS maja zmienic ceny, Istock wprowadza subskrypcyjne sciaganie zdjec wiec mam mala nadzieje ze wszystko to razem w maju przyniesie dobry zysk

Podziekowalem przy okazji za wspolprace dla SX wiec jakby ktos chcial moje konto przejac to chetnie oddam... moim zdaniem stock naprawde marny i niewarto sobie nim glowy zawracac chociaz znam takich co tam zarabiaja mim sie nie udalo, zreszto anwet szansy sobie nie dalem bo nie widze sensu marnowac czasu na stock fatalnie zorganizowany juz 123rf lepiej wyglada organizacyjnie przy nich....

Komentarz

• Picia
                            Początki nałogu
                            • 2006
                            • 337

u mnie najlepiej idzie na SS, ale "najlepiej" tzn 170 fotek na ten misiac przy 83 fotach w galerii. mam nadzieje, ze mimo wszystko bedzie lepiej w maju

Komentarz

• robgr85
                              Pełne uzależnienie
                              • 2007
                              • 1719

Zamieszczone przez Picia
                              u mnie najlepiej idzie na SS, ale "najlepiej" tzn 170 fotek na ten misiac przy 83 fotach w galerii. mam nadzieje, ze mimo wszystko bedzie lepiej w maju
                              jak przestaniesz uploadować tam fotki to sprzedaże spadną (najlepiej sprzedają się fotki świeżo dodane)

Komentarz

• Picia
                                Początki nałogu
                                • 2006
                                • 337

Zamieszczone przez robgr85
                                jak przestaniesz uploadować tam fotki to sprzedaże spadną (najlepiej sprzedają się fotki świeżo dodane)
                                ale nic nie pisalem o przestaniu wysylania kolejnych fotek na SS co jakis czas robie sesje i wysylam im po 5-10 zdj. checie na razie mam duzo

Komentarz

Pracuję...