To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • robgr85
    Pełne uzależnienie
    • 2007
    • 1719

Zamieszczone przez coca
    nie wstawiam tam zdjec, ale jak juz przeczytalem caly watek naszlo mnie wlasnie takie pytanie bo nigdzie go nie zauwazylem a mysle, ze jest dosc wazne poprostu no wlasnie i troche dziwne jesli jakas firma ma opatentowany dany produkt i choc nie widac na zdjeciach np nazwy to wszyscy wiedza, ze dane zdjecie przedstawia np auto danej marki czy telefon a nazwa jest wystemplowana itp mysle, ze mozna by bylo to porwnac ze zdjeciami, ktos zrobi foto i ma do niego prawa autorskie itp tak samo firma wydajaca produkt ma do niego prawa i niech ktos wykorzysa zdjecie bez wiedzy i zgody autora to lamie te prawa tam samo my sprzedajac zdjecie przedstawiajace dany produkt objety prawami autorskimi, opatentowany itp itd tez lamiemy prawo czy nie? no ciesze sie, ze dalem teraz temat do rozmow
    Wiesz... z tymi patentami to zagmatwana sprawa... idąc przykładem telefonu komórkowego. Czy nie opatentowany jest cały wzór, włącznie z logiem firmy? Czy jeśli usuniemy logo [i np dodatkowo zwężymy wyświetlacz o np 10% (a wiadomo że taka zabawa w PS to mniej niż 5 minut), lub jakiś inny szczegół] to na zdjęciu już nie znajduje się produkt którego wzór został opatentowany?

Pozdrawiam.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• rypson
      Bywalec
      • 2007
      • 225

NO wlasnie o tym mowie ze to wszystko jest troche elastyczne zeby nie nazwac tego naciagne... ja szczerze mowiac nie rozumiem klasyfikacji co jest dozwolone a co nie po za oczywistymi akcjami typu logo np coca coli na zdjeciu... ale tu tez sie zaczalem gubic widzac zdjecia baru gdzie widoczne sa loga na butelkach... nie wiem naprawde sam juz nie wiem jak to dziala...

A tak zapytam jeszcze jak wam idzie sprzedaz na Istock ?? subskrypcje pomogly ??

Komentarz

• hyzop
        Początki nałogu
        • 2006
        • 413

Zamieszczone przez rypson
        A tak zapytam jeszcze jak wam idzie sprzedaz na Istock ?? subskrypcje pomogly ??
        Ja tam na razie nie widzę poprawy. :-(

Komentarz

• Picia
          Początki nałogu
          • 2006
          • 337

w ostatnim czaasie bardzo mnie dziwi iStock. wrzucilem im kilka fotek, 5 przyjeli..ale nie ma zadnego ruchu w tych fotkach. nie wiem czy sa za slabe czy czegos nie zrobilem. przykladowa fotka z mojej galerii http://www.istockphoto.com/file_clos...php?id=5787330
          w zakladce "my uploads" sa jako dodane fotki.

Komentarz

• hyzop
            Początki nałogu
            • 2006
            • 413

Zamieszczone przez Picia
            w ostatnim czaasie bardzo mnie dziwi iStock. wrzucilem im kilka fotek, 5 przyjeli..ale nie ma zadnego ruchu w tych fotkach. nie wiem czy sa za slabe czy czegos nie zrobilem. przykladowa fotka z mojej galerii http://www.istockphoto.com/file_clos...php?id=5787330
            w zakladce "my uploads" sa jako dodane fotki.
            No jakieś wyświetlenia są, a na DL-e zawszę trzeba trochę poczekać, nawet Yuri tak odrazu nie ma ( no tyle, że wiecej i szybciej niż inni )

Komentarz

• miszaqq
              Uzależniony
              • 2006
              • 678

musisz sie przyzwyczaic ze iStock to nie SS, tam wrzucisz 20 fotek i za 2 dni masz z nich kilka(nascie) downloads, na istock niektore fotki czasami leza i rok czasu zanim sie cos sprzeda
              EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Komentarz

• Picia
                Początki nałogu
                • 2006
                • 337

skoro tak, to ok.. bede cierpliwie czekał. po prostu myslalem, ze nagrzebalem w ustawieniach itp.

Komentarz

• rypson
                  Bywalec
                  • 2007
                  • 225

podoba mi sie zdjecie budynku z w twoim portfolio picia... i krawat niezly pomysl tylko kadr nie za abrdzo mi lezy... na IS faktycznie trzeba poczekac na downloady w moim przypadku bylo tak ze slalem zdjecia slalem i nic zero downloadu az pewnego razu jedno zdjecie poszlo i dzisiaj to zdjecie sprzedaje sie najlepiej z mojego portfolio conajmniej 1 download dziennie tego zdjecia mam IS to chyba moja ulubiona strona, akceptuja tylko naprawde najlepsze zdjecia, sciema jakas tam raczej nie przejdzie i duzo sie przez to mozna nauczyc...

Komentarz

• laur
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 144

Mam pytanie odnośnie fotoli, dodałem jakieś 1,5 miesiąca temu 4 zdjęcia tak na próbę i dalej czekają na aprobatę. Czy to normalny okres oczekiwania? czy trzeba dodać więcej zdjęć,albo coś ustawić? Będę wdzieczny za pomoc...
                    Kilka moich zdjęć: http://www.fotoik.pl/index.php?akcja=autor&rid=2951
                    Moja galeria: http://laur.ovh.org/

Komentarz

• sergi
                      Początki nałogu
                      • 2004
                      • 413

Zamieszczone przez laur
                      Mam pytanie odnośnie fotoli, dodałem jakieś 1,5 miesiąca temu 4 zdjęcia tak na próbę i dalej czekają na aprobatę. Czy to normalny okres oczekiwania?
                      Zdecydowanie nie jest to normalny czas oczekiwania. Zwykle trwa do do 48h.
                      Nie pamiętam już jak wygląda proces rejestracji na fotolii ale najwyraźniej nie dokończyłeś procesu rejestracyjnego. Być może musisz kliknąć na jakiś link w emailu rejestracyjnym lub dosłać skan paszportu (ale z tego co pamiętam w fotolii tego nie wymagali).

PS. Gdy klikniesz na MEMBER HOME u samej góry powinno być zielone kółko i obok napis VALIDATED
                      5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
                      :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
                      :: Motywy wordpress

Komentarz

• gutek
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 133

Zamieszczone przez sergi
                        PS. Gdy klikniesz na MEMBER HOME u samej góry powinno być zielone kółko i obok napis VALIDATED
                        u mnie właśnie tego nie było, mail z linkiem aktywacyjnym trafiał do spamu, trzeba było wysłać jeszcze raz (jest taka opcja na w panelu)

[Portfolio]

Komentarz

• laur
                          Bywalec
                          • 2006
                          • 144

Wielkie dzięki, faktycznie link aktywacyjny trafiał do spamu.
                          Kilka moich zdjęć: http://www.fotoik.pl/index.php?akcja=autor&rid=2951
                          Moja galeria: http://laur.ovh.org/

Komentarz

• Martula

Witam,
                            Jestem tu nowa i muszę to napisać - ale daliście "grzyba" początkującym... Przebrnęłam przez wszystkie 207 stron (3 dni intensywnej roboty), choć niestety ostatnie 50 nic większego nie wnosi do tematu... Ale początek rewelacyjny!
                            Mam 6 stron notatek i zapał do pracy Może nie od razu na stoki, ale dla samej siebie

Pozdrawiam wszystkich!

Komentarz

• robgr85
                              Pełne uzależnienie
                              • 2007
                              • 1719

Zamieszczone przez Martula
                              Witam,
                              Jestem tu nowa i muszę to napisać - ale daliście "grzyba" początkującym... Przebrnęłam przez wszystkie 207 stron (3 dni intensywnej roboty), choć niestety ostatnie 50 nic większego nie wnosi do tematu... Ale początek rewelacyjny!
                              Mam 6 stron notatek i zapał do pracy Może nie od razu na stoki, ale dla samej siebie

Pozdrawiam wszystkich!

ja sobie ustwiłem maksymalną ilość postów na stronę w profilu, dlatego nie muszę tyle klikać czytając jakieś długawe wątki
                              Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• tdrul
                                Bywalec
                                • 2006
                                • 132

jak sie odnosicie do stwierdzenia które gdzieś usłyszałem/wyczytałem ze przez miesiące wakacyjne sprzedaż znacznie spada

?
                                30D, C10-22, T17-50, C70-200, cokiny i inne fastpacki

Komentarz

Pracuję...