To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • asterix
    Uzależniony
    • 2005
    • 793

Zamieszczone przez sleep
    1. I have a model release for any and all recognizable people in the file.
    2. I am the author of the file and own all artistic elements in the image.
    3. My file does not contain trademarks or elements protected by industrial or intellectual property laws
    4. My file is relevant to the needs of Fotolia customers.
    AD1 - mam zgode modela/ki i wszystkich osob, ktore da sie rozpoznac (rysy twarzy moga pozowlic na to, iz ktos powie "TO KURDE JA!"

AD2 - Jeste autorem zdjecia w calosci - artisitc elements odnosi sie do tego, czy np nie skopiowales sobie jakiegos elementu, postaci z innego foro i wstawiles np w PS

AD3 - Moje zdjecie nie zawiera logotypow, rozpoznawalnych elementow roznych marek itp chronionych prawem autorskim (w tym przypadku wlasnie logotypy, adresy www itp)

Ad4 - Zdjecie jest odpowiednie dla potrzeb klientow Fotolia - czyli nie jest to foto kotka, pieska w trakcie spaceru
    itp
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Sumujac powyzsze... nie potrzebujesz pytac o zgode tworcy owego krzyza
    Ostatnio edytowany przez asterix; 2646. Powód: Automerged Doublepost
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Komentarz

• sleep
      Coś już napisał
      • 2007
      • 91

hmmm takie małe spostrzeżenie dotyczące zdjęć na stock-ach. Czy można się tam przebić przy takich ilościach zdjęć, gdzie naprawdę tematy zostały już wyczerpane ?

Wątpie, ale zawsze można próbować.....

Pozdrawiam
      40D, 5D2 + dwie -ki, 550 EX, 580 EX II, statyw Manfrotto www.zycieplocka.com.pl

Komentarz

• rypson
        Bywalec
        • 2007
        • 225

ciezko naprawde cizko dostac akceptacje zdjec z tematow wyczerpanych maksymalnie jak zachod slonca, landscaping, kwiaty i wiekszosc tego co w naturze mozna spotkac wszedziej... ja zajmuje sie glownie fotografia Nowego Jorku i ten team tez jest dobrze obstrykany, glownie skupiam sie na ulicy i street photo ale niestety na stockach to nie przechodzi a same landmarks to obcykane z kazdej strony... wiec czasem ejst ciezko ale puki co wysylam co mam i powoli juz zaczalem robic typowo stockowe zdjecia....

Komentarz

• robgr85
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 1719

wszystkie tematy wyczerpane?? Jest jeszcze tyle do obpstrykania, że starczy na kilkanascie lat

Wiadomo, landmarki, zachody itd - tego jest duzo, co nie zmienia faktu ze dobra fotka, ciekawy pomysl czy innowacyjny kadr zostaną zauważone oraz docenione
          Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• asterix
            Uzależniony
            • 2005
            • 793

o co chodzi w Shutterstock z "Per-Photo sale". Swoja sprzedaz mam w tabeli download... tabela per photo sale jest zawsze pusta... czy shutterstock ma tez funkcje kupna zdjecia bez abonamentu? jedynie placac za konkretna fote ?? czy wtedy stawka jest inna ?
            Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Komentarz

• sergi
              Początki nałogu
              • 2004
              • 413

Zamieszczone przez asterix
              o co chodzi w Shutterstock z "Per-Photo sale". Swoja sprzedaz mam w tabeli download... tabela per photo sale jest zawsze pusta... czy shutterstock ma tez funkcje kupna zdjecia bez abonamentu? jedynie placac za konkretna fote ?? czy wtedy stawka jest inna ?
              Per-Photo sale
              Earn 20% of the sale price when your images are sold through our affiliate site photosights.net, or any of our other co-branded sites.
              5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
              :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
              :: Motywy wordpress

Komentarz

• robgr85
                Pełne uzależnienie
                • 2007
                • 1719

widze ze na shutterstock masz juz akceptacje... napisz na czym masz wiekszy odsiew... na istock czy shutter?

Pozdr

Komentarz

• asterix
                  Uzależniony
                  • 2005
                  • 793

na shutter mam 100% , na stockexper jeszcze czekam (56 fot czeka - juz mnie to wqrza), na dreamstime tez 100% choc czasem wraca cos bo pomieszam model releasy, na bigstock tyz wszystko akceptuja.

Na istock nie Choc tu rozumiem... w koncu to czesc getty. Czepiaja sie absolutnie wszystkiego. wskaznik mam 25% choc po nastepnej serii powinno wzrosnac do 50-60% - nie bedzie sie czego czepic
                  dumam czy poswiecac czas na 123rf, juz na dziendobry rozne problemy z ich aplikacja. A juz ogolnie denerwujace jest to, ze musze wywalac keywordy zapisane w PS bo 123rf nie akceptuje wpisow. To zupelny kretynizm
                  a jeszcze jedno Ogolnie to uwielbiam Shutterstock po chwili pobytu generuje juz 30-40 downloadow dziennie co daje mi tak srednio 10-12 dolarow dziennie. Majatek to to nie jest no ale to dopiero poczatki (w bazie 54 foty)
                  Ostatnio edytowany przez asterix; 2646. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• robgr85
                    Pełne uzależnienie
                    • 2007
                    • 1719

dumam czy poswiecac czas na 123rf, juz na dziendobry rozne problemy z ich aplikacja. A juz ogolnie denerwujace jest to, ze musze wywalac keywordy zapisane w PS bo 123rf nie akceptuje wpisow. To zupelny kretynizm
                    123rf na 100% akceptuje slowa kluczowe nadane w ps. Sam do nich wysylam fotki.

Pozdr.,

Komentarz

• asterix
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 793

to moze nie chca wpisow w pierwszych dziesieciu fotach.

Komentarz

• Monikatrs

Witam serdecznie!
                        Ja dopiero zaczynam przygodę z fotografią ale moja koleżanka już od lata fotografuje... Niestety po urodzeniu dziecka ma problemy ze znalezieniem nowej pracy dlatego pomyślałam, że skoro robi dobre zdjęcia to mogła by je umieścić na istockphoto...
                        Teraz pytanie do Was.. Czy wysyłanie zdjęć na ten portal i otrzymywanie pieniędzy z ich sprzedaży zobowiązuje autora zdjęć do ponoszenia pewnych opłat aby być w tym serwisie?
                        I kolejne pytanie: czy wysyłanie im skanu dowodu osobistego jest bezpieczne?

Komentarz

• sergi
                          Początki nałogu
                          • 2004
                          • 413

Zamieszczone przez Monikatrs
                          skoro robi dobre zdjęcia to mogła by je umieścić na istockphoto...
                          i nie tylko Istockphoto...

Teraz pytanie do Was.. Czy wysyłanie zdjęć na ten portal i otrzymywanie pieniędzy z ich sprzedaży zobowiązuje autora zdjęć do ponoszenia pewnych opłat aby być w tym serwisie?
                          Teoretycznie nie ponosi się żadnych opłat. To co wpłynie na konto jest już Twoje.

Udokumentowanie swoich danych osobowych jest obligatoryjne i inaczej się nie da. Nigdy nie słyszałem aby ktoś miał z tego powodu jakieś problemy (o ile działa zgodnie z prawem).
                          Ostatnio edytowany przez sergi; 641.
                          5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
                          :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
                          :: Motywy wordpress

Komentarz

• robgr85
                            Pełne uzależnienie
                            • 2007
                            • 1719

istockphoto jest jak bardzo zaufanym serwisem, o ile przesylanie skanów dokumentów niewiadomo gdzie nie jest zalecane, tak do istockphoto mozna przesłać bez obaw.

Pozdr
                            to moze nie chca wpisow w pierwszych dziesieciu fotach.
                            tego to już nie pamiętam... ale chyba wszystkie wysyłałem z wpisami...
                            Ostatnio edytowany przez robgr85; 10571. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Monikatrs

A co oznaczają tzw kredyty... itp?

Komentarz

• asterix
                                Uzależniony
                                • 2005
                                • 793

apropos pytania czy dobrze jest startowac z istock...
                                ja bym jednak zaczynal od latwiejszych serwisow... istock moze zdolowac czasem jesli robi sie zdjecia ludzi, zwlaszcza biznes.

Dla mnie absolutnym krolem downloadu jest shutterstock, po miesiacu pobytu minimum dzienne siegnelo 55 downloadow. Moze i placa 0.25 i 0.30 ale daje to minimum te 50zl dziennie.

Komentarz

Pracuję...