Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • axk
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 2027

Zamieszczone przez dinderi
    Po czym wnosisz, że tam jest 24-105L? Kitowy obiektyw to szerokie pojęcie, szczególnie że w Stanach kitem do 5DII bywa 24-70L...
    Obok korpusu jest mieszek na obiektyw, tak więc możliwe że to właśnie w nim jest jeden z ww. obiektywów. Zapewne kontakt telefoniczny rozwiał by wątpliwości co do zawartości sprzedawanego zestawu.
    EOS + Speedlite

Komentarz

• MacGyver
      Cenzor
      • 2006
      • 7043

Zamieszczone przez Merauder
      Nie myśl, że podchodzę do tej aukcji negatywnie, ...
      Cóż, ja bym nie miał takich wątpliwości, ale to twoje pieniądze więc broń Boże Cię nie namawiam. Zauważyłem że na allegro ludzie często sprzedają różne rzeczy chcąc się ich jak najszybciej pozbyć a więc za okazyjne ceny.
      Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• vidocq
        Bywalec
        • 2010
        • 157

Zamieszczone przez MacGyver
        Cóż, ja bym nie miał takich wątpliwości, ale to twoje pieniądze więc broń Boże Cię nie namawiam. Zauważyłem że na allegro ludzie często sprzedają różne rzeczy chcąc się ich jak najszybciej pozbyć a więc za okazyjne ceny.
        True.
        Sam kiedyś sprzedawałem D700 od złotówki gdy mnie życie przycisnęło.
        Ostatecznie transakcja odbyła się poza Allegro i z odbiorem osobistym przez kupującego ale klienta znalazłem właśnie po wystawieniu sprzętu w tym serwisie.
        pozdrawiam, vidocq

Komentarz

• irekaro
          Początki nałogu
          • 2007
          • 262

znowu jest?
          canon

Komentarz

• szymekgd
            Początki nałogu
            • 2008
            • 292

Zamieszczone przez irekaro
            Najwyzsza oferta zostala wycofana na chwile przed koncem aukcji, wiec ponownie trafil na alledrogo, tym razem z dokladniejszym opisem
            CANON EOS 40D z dodatkami

Komentarz

• bernard78
              Bywalec
              • 2010
              • 187

ale aukcje zrobił tak "niechlujnie"!!
              tragedia!

dla mnie podejrzane, sprzedaje bardzo drogi sprzęt i sam do końca nie wie co:
              (body, obiektyw z osłoną, ładowarka)
              jaki ten obiektyw?? można sie tylko domyślać...

"duży rozkładany statyw"..

dla mnie dziwna sprawa

..jeżeli chodzi o cenę, że trafia się czasem tanio to ja nie wątpię, ludzie miewają "nóż na gardle", sam znam przypadek kiedy mój kolega, fotograf ślubny kupił miesięczne d700 z jakimś szkłem, papierami, gwarancją itd od swojego znajomego za 7000 zł, ale poprostu tamten potrzebował kasy do godz. 20 danego wieczora... i znalazł wybawce!
              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
              ....troche OT, ale co sie dzieję z czasem, godziną dodawania postu??
              7.30?? mamy 9.30... przynajmniej u mnie.. :-D zegar na forum sie przestawił?
              Ostatnio edytowany przez bernard78; 31974. Powód: Automerged Doublepost
              Canon 7D mk II + TAMRON 17-50 2.8 VC + C24-105 4 L IS + C70-200 2.8LIS + SIGMA 100-300/4 DG + SIGMA 50/1.4 EX DG + 50/1.8II + SIGMA x1.4 APO + Manfrotto 055XPROB + Manfrotto 804RC2
              SZUKAJKA Canon-Board

Komentarz

• szymekgd
                Początki nałogu
                • 2008
                • 292

Wg. mnie podany nr telefonu i tylko mozliwosc odbioru osobistego jasno okreslaja preferencje sprzedawcy, nie szukajmy problemow tam gdzie ich nie ma.
                CANON EOS 40D z dodatkami

Komentarz

• Cordant
                  Coś już napisał
                  • 2008
                  • 85

moze to nie jest jakis super drogi sprzet w stosunku do tego co tutaj pokazujecie, ale aukcja dotyczy 135/2.8, a sample sa z.... 55 1.4 :-D chyba cos tu nie gra
                  dwie puszki, dwa m42, s 70-300

Komentarz

• arturs
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 4196

Zamieszczone przez Cordant
                    http://www.allegro.pl/item984750817_...m_klasyka.html

moze to nie jest jakis super drogi sprzet w stosunku do tego co tutaj pokazujecie, ale aukcja dotyczy 135/2.8, a sample sa z.... 55 1.4 :-D chyba cos tu nie gra
                    a po czym to wnosisz? jak po exifie to nie ma to znaczenia co tam pisze bo jak zauważyłeś pewnie to szkło jest na mocowaniu m42 i pewnie przypięte było do aparatu przez przejściówkę z czipem do potwierdzania ostrości tzw. dandelionem. A rosyjscy producenci tego cuda akurat tak zaprogramowali to ustrojstwo że właśnie dokładnie takie dane do exifa zapisuje i to cała tajemnica.. więc tu bym nie był taki podejrzliwy
                    5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• Cordant
                      Coś już napisał
                      • 2008
                      • 85

jak tak teraz spojrzalem to zobaczylem ze 1 i 4 zdj maja f/0.0, a zdj nr 2 i 3 55mm f/1.4 wiec chyba 1 i 4 zdjecia sa z tego obiektywu.

Poza tym nie wiem co ma dandelion do wartosci przeslony i ogniskowej
                      dwie puszki, dwa m42, s 70-300

Komentarz

• enter
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 1201

Zamieszczone przez Cordant
                        jak tak teraz spojrzalem to zobaczylem ze 1 i 4 zdj maja f/0.0, a zdj nr 2 i 3 55mm f/1.4 wiec chyba 1 i 4 zdjecia sa z tego obiektywu.

Poza tym nie wiem co ma dandelion do wartosci przeslony i ogniskowej
                        jak masz adapter bez potwierdzenia w Canonie to w exifie masz f0.0
                        jak masz adapter z potwierdzeniem w Canonie to w exifie masz 55mm f1,4 - dla rosyjskich układów

Komentarz

• Merauder
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 1092

Powrócę jeszcze na chwilę do aukcji

W aukcjach, które podałeś jak i w innych znacznie droższych na pudełkach brak hologramu. Jako, że na aku oryginałach Canona się nie znam, więc pytam; czy ma to jakiekolwiek znaczenie? Bo na podlinkowanej przeze mnie aukcji jest na pudełku hologram i widać, że jest z polskiej dystrybucji. Czy to kwestia dystrybucji?
                          7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Komentarz

• Merde
                            Grzeczny i układny podpis
                            • 2008
                            • 7756

Kolejne wcielenie Conrado5, tym razem z nickiem fotofitnes:

PS: Nie, miasto Kielce to nie jest jedyny dowód
                            I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• Merauder
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 1092

Da radę ktoś wyjaśnić kwestię tych hologramów na pudełkach?
                              7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Komentarz

• Husky
                                Zablokowany
                                • 2009
                                • 409

Zamieszczone przez Merde
                                Kolejne wcielenie Conrado5, tym razem z nickiem fotofitnes:

PS: Nie, miasto Kielce to nie jest jedyny dowód
                                A zdjęcia z tej aukcji i zdjęcia z ogłoszenia na forum?

Komentarz

Pracuję...