Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
Cóż, ja bym nie miał takich wątpliwości, ale to twoje pieniądze więc broń Boże Cię nie namawiam. Zauważyłem że na allegro ludzie często sprzedają różne rzeczy chcąc się ich jak najszybciej pozbyć a więc za okazyjne ceny.Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutajKomentarz
-
True.
Sam kiedyś sprzedawałem D700 od złotówki gdy mnie życie przycisnęło.
Ostatecznie transakcja odbyła się poza Allegro i z odbiorem osobistym przez kupującego ale klienta znalazłem właśnie po wystawieniu sprzętu w tym serwisie.pozdrawiam, vidocqKomentarz
-
Komentarz
-
Najwyzsza oferta zostala wycofana na chwile przed koncem aukcji, wiec ponownie trafil na alledrogo, tym razem z dokladniejszym opisem
CANON EOS 40D z dodatkamiKomentarz
-
ale aukcje zrobił tak "niechlujnie"!!
tragedia!
dla mnie podejrzane, sprzedaje bardzo drogi sprzęt i sam do końca nie wie co:
(body, obiektyw z osłoną, ładowarka)
jaki ten obiektyw?? można sie tylko domyślać...
"duży rozkładany statyw"..
dla mnie dziwna sprawa
..jeżeli chodzi o cenę, że trafia się czasem tanio to ja nie wątpię, ludzie miewają "nóż na gardle", sam znam przypadek kiedy mój kolega, fotograf ślubny kupił miesięczne d700 z jakimś szkłem, papierami, gwarancją itd od swojego znajomego za 7000 zł, ale poprostu tamten potrzebował kasy do godz. 20 danego wieczora... i znalazł wybawce!
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
....troche OT, ale co sie dzieję z czasem, godziną dodawania postu??
7.30?? mamy 9.30... przynajmniej u mnie.. :-D zegar na forum sie przestawił?Canon 7D mk II + TAMRON 17-50 2.8 VC + C24-105 4 L IS + C70-200 2.8LIS + SIGMA 100-300/4 DG + SIGMA 50/1.4 EX DG + 50/1.8II + SIGMA x1.4 APO + Manfrotto 055XPROB + Manfrotto 804RC2
SZUKAJKA Canon-BoardKomentarz
-
Wg. mnie podany nr telefonu i tylko mozliwosc odbioru osobistego jasno okreslaja preferencje sprzedawcy, nie szukajmy problemow tam gdzie ich nie ma.CANON EOS 40D z dodatkamiKomentarz
-
a po czym to wnosisz? jak po exifie to nie ma to znaczenia co tam pisze bo jak zauważyłeś pewnie to szkło jest na mocowaniu m42 i pewnie przypięte było do aparatu przez przejściówkę z czipem do potwierdzania ostrości tzw. dandelionem. A rosyjscy producenci tego cuda akurat tak zaprogramowali to ustrojstwo że właśnie dokładnie takie dane do exifa zapisuje i to cała tajemnica.. więc tu bym nie był taki podejrzliwyhttp://www.allegro.pl/item984750817_...m_klasyka.html
moze to nie jest jakis super drogi sprzet w stosunku do tego co tutaj pokazujecie, ale aukcja dotyczy 135/2.8, a sample sa z.... 55 1.4 :-D chyba cos tu nie gra
5DmkI, C85f1.2|580 EXII|Komentarz
-
jak tak teraz spojrzalem to zobaczylem ze 1 i 4 zdj maja f/0.0, a zdj nr 2 i 3 55mm f/1.4 wiec chyba 1 i 4 zdjecia sa z tego obiektywu.
Poza tym nie wiem co ma dandelion do wartosci przeslony i ogniskowej
dwie puszki, dwa m42, s 70-300Komentarz
-
jak masz adapter bez potwierdzenia w Canonie to w exifie masz f0.0
jak masz adapter z potwierdzeniem w Canonie to w exifie masz 55mm f1,4 - dla rosyjskich układówKomentarz
-
Powrócę jeszcze na chwilę do aukcji
W aukcjach, które podałeś jak i w innych znacznie droższych na pudełkach brak hologramu. Jako, że na aku oryginałach Canona się nie znam, więc pytam; czy ma to jakiekolwiek znaczenie? Bo na podlinkowanej przeze mnie aukcji jest na pudełku hologram i widać, że jest z polskiej dystrybucji. Czy to kwestia dystrybucji?7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|Komentarz
-
Kolejne wcielenie Conrado5, tym razem z nickiem fotofitnes:
PS: Nie, miasto Kielce to nie jest jedyny dowód
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
-
Da radę ktoś wyjaśnić kwestię tych hologramów na pudełkach?7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|Komentarz
-
A zdjęcia z tej aukcji i zdjęcia z ogłoszenia na forum?Kolejne wcielenie Conrado5, tym razem z nickiem fotofitnes:
PS: Nie, miasto Kielce to nie jest jedyny dowód
Komentarz
Komentarz