Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sniper88
    Pełne uzależnienie
    • 2007
    • 1156

Zamieszczone przez Viracocha
    To jak ci się uda albo zajarzysz odpowiedź, to daj znać
    To moze mi pomozesz i napiszesz co takiego wyprawiales z tymi rekami ze udalo Ci sie znalezc odpowiedz
    Zamieszczone przez Kubaman
    sniper, a znasz to w oryginale?
    rozumiesz znaczenie? kontekst?

z całym szacunkiem do twojej krucjaty, ale żeby rozpoczynać dyskusję teologiczno filozoficzną (a do takiej na pewno należy dyskusja o obalaniu istnienia Boga) należy być przygotowanym. Naprawdę dobrze przygotowanym.
    Po 1, to ja nie prowadze zadnej krucajty, nikogo nie nawoluje to przejscia na ateizm a jedynie staram sie napisac jakie mam przekonania, i tyle
    Po 2 jedynym jezykiem obcym w jakim sie moge dobrze porozumiewac jest angielski, wiec nawet jakbym znal oryginal to i tak bym go nie rozumial
    Po 3, skoro Ty tak dobrze znasz realia tamtej epoki, oryginalny tekst oraz to co mial autor na mysli to moze mnie objasnisz
    Po 4, pewnie ze do takich dyskusji trzeba byc dobrze przygotowanym, pokazesz jakis ewidentny blad w moim rozumowaniu to spuszcze glowe i sie do niego przyznam, ale jak narazie to tylko napisales ze traktuje dawkinsa ze zbyt wielkim szacunkiem, zasugerowales ze zostalem przez jego ksiazke zmanipulowany a na koniec dodales ze nie rozumiem tekstu ktory zacytowalem. Jak dla mnie do rozumienia tekstu najwazniejsza jest logika, a potem cala reszta, moze sie myle...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Zamieszczone przez akustyk
    ku*, Donald, pokaz jaja i zrob cos!
    Uwazaj bo jeszcze Cie zrozumie doslownie i efekty zobaczysz za 9 miesiecy
    Zamieszczone przez Viracocha
    Przecież jest dobrze przygotowany, bo kolega mu powiedział, że gdzieś znalazł informację...
    Taa, jedna z wielu o ile sie nie myle
    Ostatnio edytowany przez sniper88; 10488. Powód: Automerged Doublepost
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Komentarz

• arra
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1023

Zamieszczone przez fret
      No ale nie wszystko da się wytłumaczyć tak prosto, jak pioruny...
      Dokladnie, zawsze pozostanie jakas niewiadoma, chocbysmy siegneli kiedys granic wszechswiata, przeciez "coś być musi do cholery za zakrętem!"

www.pbase.com/arra
      R1+5D2
      Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Komentarz

• Zigi
        Uzależniony
        • 2005
        • 532

Widzę że temat się rozkręca w dość dziwnym kierunku . Czyżby boskość braci wywoływała te dyskusje.
        Ale tak na poważnie to naprawdę piękne jak PIS zdobywa najlepszy elektorat. Najlepszy bo jak ojciec dyrektor albo lokalny proboszcz powie to tłumnie stawi się na wyborach. Ponoć nawet oficjalna pomoc rządowa dla poszkodowanych przez klęskę żywiołowa na mazurach ma płynąć prze Caritas (19% zostanie w kieszenii)...
        40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
        Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Komentarz

• Kubaman
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 4709

oj kolego sniper, a mówisz, że nie prowadzisz krucjaty.. skąd więc taka zaciętość?
          Zamieszczone przez sniper88
          Po 3, skoro Ty tak dobrze znasz realia tamtej epoki, oryginalny tekst oraz to co mial autor na mysli to moze mnie objasnisz
          nie znam "tak dobrze" choć widzę, że chyba lepiej od ciebie. To jednak zdecydowanie za mało aby bawić się w takie tematy. Mnie to do niczego niepotrzebne, bo nie urwałem sie z choinki. Mam spójny pogląd na sprawy mojej wiary.
          napisales ze traktuje dawkinsa ze zbyt wielkim szacunkiem, zasugerowales ze zostalem przez jego ksiazke zmanipulowany a na koniec dodales ze nie rozumiem tekstu ktory zacytowalem.
          przeczytaj jeszcze raz spokojnie: żaden z tych zarzutów nie jest prawdziwy.
          Jak dla mnie do rozumienia tekstu najwazniejsza jest logika, a potem cala reszta, moze sie myle...
          uważaj tylko czy twoja logika to logika wiary. Jeśli nie rozumiesz potrzeb, to nie rozumiesz takiej logiki. Nie próbuj udowadniać nieudowodnialnego. To jest pierwsza i podstawowa sprzeczność twojego myślenia, które ponoć na logice bazuje. Kwestie wiedzy historyczno/teologiczno/kontekstowej już poruszyłem.

pozdrawiam
          www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• sniper88
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 1156

oj kolego sniper, a mówisz, że nie prowadzisz krucjaty.. skąd więc taka zaciętość?
            Jedynie proba pelnego wyjasnienia swoich pogladow, bo mam wrazenie ze nie wszyscy je zaakceptowali/zrozumieli
            nie znam "tak dobrze" choć widzę, że chyba lepiej od ciebie. To jednak zdecydowanie za mało aby bawić się w takie tematy. Mnie to do niczego niepotrzebne, bo nie urwałem sie z choinki. Mam spójny pogląd na sprawy mojej wiary.
            Ale skoro i tak to jest wiecej niz ja wiem, to moglbys sie ta wiedza podzielic Prosze, nie badz jak bracia kaczynscy: te informacje sa zle, ale ich nie wyjawie bo sa tak zle, sa zle i tylko w to macie wierzyc

napisales ze traktuje dawkinsa ze zbyt wielkim szacunkiem, zasugerowales ze zostalem przez jego ksiazke zmanipulowany a na koniec dodales ze nie rozumiem tekstu ktory zacytowalem.
            przeczytaj jeszcze raz spokojnie: żaden z tych zarzutów nie jest prawdziwy.
            Po kolei:
            Czytając "wielkiego Dawkinsa" upewnij się, że to nie on tobą manipuluje.

sniper, a znasz to w oryginale?
            rozumiesz znaczenie? kontekst?
            uważaj tylko czy twoja logika to logika wiary. Jeśli nie rozumiesz potrzeb, to nie rozumiesz takiej logiki. Nie próbuj udowadniać nieudowodnialnego. To jest pierwsza i podstawowa sprzeczność twojego myślenia, które ponoć na logice bazuje. Kwestie wiedzy historyczno/teologiczno/kontekstowej już poruszyłem.
            pozdrawiam
            Ja nie uzywam logiki w odniesieniu stricte do problemu istnienia boga, bo tak samo jak nie udowodnisz ze on istnieje, tak ja nie udowodnie ze on nie istnieje Uzylem jej tylko przy interpretacji 'dowodu' Tomasza z Akwinu, a interpretujac tekst zwyklego smiertelnika nie obowiazuja mnie juz takie ograniczenia jak w stosunku do boga
            WWW | 500px | IG
            Semper in altum

Komentarz

• Viracocha
              Uzależniony
              • 2004
              • 853

To moze mi pomozesz i napiszesz co takiego wyprawiales z tymi rekami ze udalo Ci sie znalezc odpowiedz
              A gdzie napisałem, że ja wyprawiałem? Podałem ci tylko odpowiedź (wydaje mi się, że trafną) na postawione przez ciebie pytanie z najodpowiedniejszego IMO, w tym wypadku tekstu, czyli biblii.

Komentarz

• sniper88
                Pełne uzależnienie
                • 2007
                • 1156

Przeciez to co Ty wyciagnales z mojej odpowiedzi do tego fragmentu dyskusji bylo zartem, przeczytaj cala riposte na ten cytat, ta 2 czesc jest powazna i wlasciwa
                WWW | 500px | IG
                Semper in altum

Komentarz

• Viracocha
                  Uzależniony
                  • 2004
                  • 853

Przeciez to co Ty wyciagnales z mojej odpowiedzi do tego fragmentu dyskusji bylo zartem, przeczytaj cala riposte na ten cytat, ta 2 czesc jest powazna i wlasciwa
                  Tyle, że ta druga część nie bardzo jest na temat.

Komentarz

• sniper88
                    Pełne uzależnienie
                    • 2007
                    • 1156

To w takim razie jak Ty rozumiesz ten cytat? Bo przeciez doslowne tlumaczenie jest bez sensu.
                    WWW | 500px | IG
                    Semper in altum

Komentarz

• Viracocha
                      Uzależniony
                      • 2004
                      • 853

To w takim razie jak Ty rozumiesz ten cytat? Bo przeciez doslowne tlumaczenie jest bez sensu.
                      Qrcze, ale się w dałem wciągnąć, żebym ja - ateista, miał cytaty biblii tłumaczyć/interpretować...

Komentarz

• sniper88
                        Pełne uzależnienie
                        • 2007
                        • 1156

No jak je przytaczasz to czego sie spodziewasz Dla mnie on oznacza ze masz skladac ofiare sam z siebie, nie patrzac na swoje osobiste zyski, napisales ze to jest nie na temat no to sie pytam jak Ty odbierasz to przeslanie
                        WWW | 500px | IG
                        Semper in altum

Komentarz

• Alzail
                          Uzależniony
                          • 2005
                          • 574

Donald właśnie mówi że chce bezzwłocznych wyborów szkoda tylko że niby każdy chce wyborów, ale ich pewnie nie będzie ...
                          350D

Komentarz

• Viracocha
                            Uzależniony
                            • 2004
                            • 853

No jak je przytaczasz to czego sie spodziewasz Dla mnie on oznacza ze masz skladac ofiare sam z siebie, nie patrzac na swoje osobiste zyski, napisales ze to jest nie na temat no to sie pytam jak Ty odbierasz to przeslanie
                            IMO najlepsza interpretacja to swoja własna, wynikająca z przemyślenia tematu. Nie dotyczy to tylko biblii, ale również książki Dawkinsa jak również innych większych i mniejszych dzieł. Czytaj to co ktoś napisze, ale interpretuj sam.

Komentarz

• akustyk
                              gajowy
                              • 2004
                              • 12158

Zamieszczone przez Alzail
                              Donald właśnie mówi że chce bezzwłocznych wyborów szkoda tylko że niby każdy chce wyborów, ale ich pewnie nie będzie ...
                              Donald pie*, za przeproszeniem

PO, LSD i te partie z promilowym poparciem Romana i Leppera chca odwlec wybory, zeby PiS zdarzyl wycyckac sie z kasy na kampanie (ktora juz uruchomil) i wykrwawic medialnie.

Jarek sobie wymyslil, ze rozwiaze parlament poki mu duzo nie spada, wladuje kase w reklamy wyborcze i uwali teraz jakas afera Donalda. sek w tym, ze PO go chyba przejrzalo i zamiast grac jego kartami rozdalo wlasne.

a tymczasem na reke PO jest ssanie afery Kaczmarka (ktora pograza PiS) jak dojnej krowy i sad nad PiS-em jeszcze w tej kadencji. plus uwalenie Ziobry, ktory (bog raczy wiedziec dlaczego) cieszy sie sympatia spoleczenstwa. wyciagniecie na wierz brudow teraz daje PO latwiejsze zwyciestwo.

a ze poza zatwardzialymi poslami PiS-u wszyscy w parlamencie maja serdecznie dosc Jaroslawa, to takie przeciaganie moze sie udac. szkoda kraju, ale jesli nie ma innego sposobu na odgonienie swin od chlewu...
                              www albo tez flickr

Komentarz

• Skipper
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 1112

a moim zdaniem PIS ma realna szanse wygrania tych wyborow..

bo kilkaset tys szabel jakie ma ojciec dyrektor jest jak armia pruska... kaze im glosowac na PIS i pojda na wyboru i zaglosuja na PIS a wyborcy PO to przewaznie ludzie mlodzi ktorzy wybory maja w glebokim powazaniu wiec przy tej frekwencji jaka jest w PL mochery dzieki swojej karnosci moga znow wyniesc Jarka na fotel premiera... i niestety jest to prawdopodobne

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; ; IS; Speedlite 580EX + Apple

Komentarz

Pracuję...