Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tomasz Golinski
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 8623

Tym, że nie zebrałeś podpisów na czas pod swoją kandydaturą?
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• velvia
      Dopiero zaczyna
      • 2007
      • 31

Czytam wątek i nie mogę się nadziwić...
      Takie mądre wywody,szkoda tylko,że prawie wszystko zahacza o anarchię-niestety...,bo łatwo jest wskazywać >to be,tamto be i w ogóle wszystko be,tylko ja jestem w porządku i mam wyłączność na jedynie słuszne tezy,ale nikt nie widzi mojej mądrości?!?<

Niezmiernie łatwo jest wskazać palcem na władzę,w tym przypadku PIS,i powiedzieć,że jest zła;dużo trudniej jest wskazać na ludzi ,którzy powinni dobrze rządzić,a zauważyłem,że nikt tego nie zrobił w wątku-czyli typowa anarchia,odsunąć władzę i to wszystko,niech życie toczy się własnym torem.Powtórka z historii:bezkrólewie,sarmacja,itd..

Śmieszą mnie mądrości w stylu: nie wrócę do kraju,bo władza jest do **** i nic w tym kraju się nie zmieni na lepsze.Najlepiej jest spiepszać z kraju i zrobić z siebie rolkę papieru toaletowego dla zachodu:szorować kible,stać na zmywaku i sprzątać inne gówna,mimo tego,że jest się inżynierem lub magistrem-taka polska godność i mądrość...> zrobić z siebie zero za kromkę chleba!

To jest też tzw.współczesny polski patriotyzm:lepiej pracować na inne kraje zachodu niż na swój własny i czekać,aż w Polsce coś się zmieni na lepsze.Tak,czekać i przyjechać dopiero na "gotowe"- do nowej,odmienionej demokracji,na którą notabene pracują(zapier....ją!)ciężko Ci co pozostali,a nie "ci" co zawinęli ogon pod dupę i wyjechali z kraju.

Gratuluję wszystkim "polaczkom" prawidłowo i dobrze pojmowanej polskości!!!

Ps.Przepraszam za szorstki język tych, co nie powinni go usłyszeć,a nie przepraszam tych,którym należą się jeszcze dosadniejsze epitety-wiadomo o kogo chodzi.

Komentarz

• jedrucha
        Bywalec
        • 2007
        • 110

Zamieszczone przez sniper88
        Ale tamte ludy tak maja, oni wola jednego silnego przywodce ktory dojdzie do wladzy po pojedynku zamiast wybrac kogos samemu, bo jeszcze sie okaze ze to kretyn BTW ta wypowiedz nie byla ksenofobiczna, Czornyj nie nawolywal zeby ich wysiedlac z polski
        A gdzie jest napisane, że trzeba nawoływać do wysiedlania żeby być ksenofobem? Nie szukając daleko: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ksenofobia

A poza tym, to o których ludach mówisz, że "tak mają"?
        Ostatnio edytowany przez jedrucha; 11352.
        Jędrek

Komentarz

• Wats0n
          Uzależniony
          • 2006
          • 996

Zamieszczone przez velvia
          To jest też tzw.współczesny polski patriotyzm:lepiej pracować na inne kraje zachodu niż na swój własny i czekać,aż w Polsce coś się zmieni na lepsze.Tak,czekać i przyjechać dopiero na "gotowe"- do nowej,odmienionej demokracji,na którą notabene pracują(zapier....ją!)ciężko Ci co pozostali,a nie "ci" co zawinęli ogon pod dupę i wyjechali z kraju.
          W kraju jest podobnie - największą przeszkodą w zarabianiu pieniędzy jest ambicja i wykształcenie
          Tako rzecze Watson.

/// //Galeria przejściowa

Komentarz

• czornyj
            Zasłużeni
            • 2006
            • 2626

Zamieszczone przez jedrucha
            A gdzie jest napisane, że trzeba nawoływać do wysiedlania żeby być ksenofobem? Nie szukając daleko: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ksenofobia

To, że odebrałeś moją wypowiedź jako dowód niechęci i lęku to już była twoja nadinterpretacja. Po prostu - stwierdziłem fakt, że w społeczeństwie radzieckim demokracja ma cholernie kiepskie notowania.
            Marcin Kałuża | foty

Komentarz

• RaV22
              Bywalec
              • 2004
              • 124

Czytam wątek i nie mogę się nadziwić...
              Takie mądre wywody,szkoda tylko,że prawie wszystko zahacza o anarchię-niestety...,bo łatwo jest wskazywać >to be,tamto be i w ogóle wszystko be,tylko ja jestem w porządku i mam wyłączność na jedynie słuszne tezy,ale nikt nie widzi mojej mądrości?!?<
              Uważasz, że lepiej zamknąć gębę lub powtarzać narcystyczne reklamówki władzy?

Niezmiernie łatwo jest wskazać palcem na władzę,w tym przypadku PIS,i powiedzieć,że jest zła;dużo trudniej jest wskazać na ludzi ,którzy powinni dobrze rządzić,a zauważyłem,że nikt tego nie zrobił w wątku-czyli typowa anarchia,odsunąć władzę i to wszystko,niech życie toczy się własnym torem.Powtórka z historii:bezkrólewie,sarmacja,itd..
              A na kogo mamy wskazywać, jak nie na skompromitowanych, zakłamanych, warchołów myślących jedynie o dorwaniu się do żłobu. To że nie ma kto rządzić nie znaczy że mam siedzieć cicho, gdy władza mi nie odpowiada.

Śmieszą mnie mądrości w stylu: nie wrócę do kraju,bo władza jest do **** i nic w tym kraju się nie zmieni na lepsze.Najlepiej jest spiepszać z kraju i zrobić z siebie rolkę papieru toaletowego dla zachodu:szorować kible,stać na zmywaku i sprzątać inne gówna,mimo tego,że jest się inżynierem lub magistrem-taka polska godność i mądrość...> zrobić z siebie zero za kromkę chleba!
              A co w tym śmiesznego. Dla mnie jest to tragiczne, że muszę wyjechać ponieważ tu nie jestem w stanie utrzymać się z pracy i mimo wykształcenia zarabiam 1500 zł. Jeżeli państwo/władza nie jest zainteresowana moją pracą (a nie jest ponieważ nie płaci za tą pracę odpowiednio) to pojadę tam, gdzie tkoś tą pracę (choćby finansowo) doceni.

Patriotyzm jest taki, na jaki władza zasługuje. W imię czego mam zapiepszać za 1500 zł w kraju, który nie oferuje mi nic poza kiełbasą wyborczą raz na cztery lata? Wolę jechać na zmywaku w kraju gdzie wystarczy mi to na utrzymanie. I nie ma to nic wspólnego z patriotyzmem, to kwestia czysto ekonomiczna. Idę tam gdzie jest mi lepiej. A jeżeli państwo nie chce żeby jego obywatelom żyło się lepiej, obraża inteligencję, lekarzy, nauczycieli.... to już problem państwa. Ja nie muszę w nim żyć.

Jestem patriotą, ale wstyd mi za ten kraj i za to, co politycy w nim wyprawiają do tego stopnia, że będąc za granicą nie przyznaję się do bycia Polakiem. I jest to zasługą naszej władzy.

Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz.

Komentarz

• jedrucha
                Bywalec
                • 2007
                • 110

Zamieszczone przez czornyj
                Po prostu - stwierdziłem fakt, że w społeczeństwie radzieckim demokracja ma cholernie kiepskie notowania.
                Tak, a szczególnymi tego przykładami są Litwa, Łotwa, Estonia, Gruzja...
                Wiesz, ile razy byłeś w Rosji albo w byłych republikach? Ja byłem parę razy i wiem jedno: ciężko mówić o jednym społeczeństwie w kraju, w którym żyją dziesiątki (jeśli nie setki) różnych narodów (od słowiańskich po tureckie, perskie i mongolskie).
                Jędrek

Komentarz

• akustyk
                  gajowy
                  • 2004
                  • 12158

To, że odebrałeś moją wypowiedź jako dowód niechęci i lęku to już była twoja nadinterpretacja. Po prostu - stwierdziłem fakt, że w społeczeństwie radzieckim demokracja ma cholernie kiepskie notowania.
                  czornyj, ale jakby z Polski odciac byly zabor pruski, Warszawe i Krakow, to to by wygladalo zaje... podobnie.

w Polsce przerazajaco powszednie i czeste sa postawy w desen: rece w kieszeni, burdel, zaniedbanie, kompleksy i uwielbienie dla prorokow w rodzaju Jaroslawa, ktorzy przekonuja, ze to wszystko wina tych bogatych. a lenie i nieroby chetniej wierza w czyjas wine niz wskaza palcem na siebie. do takich ludzi bardzo dobrze trafia retoryka panujacych nam z bozej laski, namaszczonych kurdupli. ci ludzie maja wreszcie swojego wodza, ktory daje im poczucie wartosci. demokracja? wez przestan...
                  www albo tez flickr

Komentarz

• czornyj
                    Zasłużeni
                    • 2006
                    • 2626

Tak, a szczególnymi tego przykładami są Litwa, Łotwa, Estonia, Gruzja...
                    Wiesz, ile razy byłeś w Rosji albo w byłych republikach? Ja byłem parę razy i wiem jedno: ciężko mówić o jednym społeczeństwie w kraju, w którym żyją dziesiątki (jeśli nie setki) różnych narodów (od słowiańskich po tureckie, perskie i mongolskie).
                    Rozmowa była o Białorusi, a tamtejsze społeczeństwo to Białorusini i Rosjanie, oraz trochę Polaków, Ukraińców i Żydów - a nie setki narodów.

Zamieszczone przez akustyk
                    czornyj, ale jakby z Polski odciac byly zabor pruski, Warszawe i Krakow, to to by wygladalo zaje... podobnie.
                    Myślę, że jednak nie do końca - Polacy to bardziej anarchiści niż zwolennicy zamordyzmu.
                    Ostatnio edytowany przez czornyj; 4171.
                    Marcin Kałuża | foty

Komentarz

• jedrucha
                      Bywalec
                      • 2007
                      • 110

Rozmowa była o Białorusi
                      Chyba jednak nie bardzo skoro napisałeś: "Aż tak źle u nas nie jest - Ukraina to już była Rosja, a Rosja to barbarzyńska swołocz".
                      Jędrek

Komentarz

• akustyk
                        gajowy
                        • 2004
                        • 12158

Myślę, że jednak nie do końca - Polacy to bardziej anarchiści niż zwolennicy zamordyzmu.
                        w duzym stopniu tak, chociaz nie jestem pewny tej dominanty gdy z narodu odejmiemy tzw. wyksztalciuchow. jesli sadzic po upodobaniach elektoratu, za przeproszeniem, ciemnego, to wymachiwanie szabelka przez ducze bardzo dobrze sie sprzedaje. anarchizm anarchizmem, ale to chyba nie jest ta przyczyna upodobania moheru do bunczucznych bzdur, ktore fuehrer Jaroslaw duka pod nosem. no i to nadal nie jest argument za mocnymi podwalinami demokracji w Polsce. z innych powodow, ale ten narod tez nie jest specjalnie nauczony myslenia o wladzy jako o demokracji i panstwie prawa.

daleko nie szukajac - rozpanoszenie sie metod PIS-u polegajacych na domniemaniu winy (przyslowiowe "najpierw kastruja, a potem sprawdzaja czy nie wielblad") odbywa sie za przyzwoleniem spoleczenstwa. tego moheru, ktory nadal dzielnie tkwi przy wodzu. z demokratycznym panstwem prawa nie ma to nic wspolnego
                        Ostatnio edytowany przez akustyk; 984.
                        www albo tez flickr

Komentarz

• i3ill
                          Bywalec
                          • 2004
                          • 117

Witajcie

A ja odważę się wysunąć tezę, która partia będzie najlepsza w nadchodzącym czasie :

Wiecie, jaka?

Następna!! … po prostu..

Dlaczego?

Bo gospodarka rozwija się poza jurysdykcją rządu i w kraju będzie coraz lepiej!! ale nie ze względu na to, że rządzi Pis,PO czy cokolwiek innego.. ale dlatego że zdradzieccy Polacy przysyłają tu miliony EURO zarobionych na zmywaku, dlatego bo unia pompuje tu miliony Euro, Euro 2012 itd. itd.

Subiektywne odczucie ludu będzie takie, że w kraju drogi są coraz lepsze, stadiony coraz ładniejsze a pensje rosną..

To moje postrzeganie rzeczywistości.
                          Wszystko, co rząd musi zrobić.. to zająć się, czym innym niż gospodarką Polską, bo ona sobie jakoś radzi i sama się broni. ( niech robią tylko tyle abyśmy nie stracili dotacji w UE )

Pkt 8 regulaminu forum

CANON 5D MARK II[BG-E6] + 35L + 50 + 85 + 17-40L + 24-105L + 70-200L

Komentarz

• czornyj
                            Zasłużeni
                            • 2006
                            • 2626

Zamieszczone przez akustyk
                            w duzym stopniu tak, chociaz nie jestem pewny tej dominanty gdy z narodu odejmiemy tzw. wyksztalciuchow. jesli sadzic po upodobaniach elektoratu, za przeproszeniem, ciemnego, to wymachiwanie szabelka przez ducze bardzo dobrze sie sprzedaje. anarchizm anarchizmem, ale to chyba nie jest ta przyczyna upodobania moheru do bunczucznych bzdur, ktore fuehrer Jaroslaw duka pod nosem. no i to nadal nie jest argument za mocnymi podwalinami demokracji w Polsce. z innych powodow, ale ten narod tez nie jest specjalnie nauczony myslenia o wladzy jako o demokracji i panstwie prawa.

daleko nie szukajac - rozpanoszenie sie metod PIS-u polegajacych na domniemaniu winy (przyslowiowe "najpierw kastruja, a potem sprawdzaja czy nie wielblad") odbywa sie za przyzwoleniem spoleczenstwa. tego moheru, ktory nadal dzielnie tkwi przy wodzu. z demokratycznym panstwem prawa nie ma to nic wspolnego
                            Powodem sukcesu PiS-u jest nie tyle ciemnota społeczeństwa, ale tak naprawdę debilizm, arogancja, kunktatorstwo, totalna nieskuteczność i niedorąbanie partii opozycyjnych, które nawet takim zakichanym miernotom i glusiom pozwalają robić z siebie wała.
                            Marcin Kałuża | foty

Komentarz

• Skipper
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 1112

Śmieszą mnie mądrości w stylu: nie wrócę do kraju,bo władza jest do **** i nic w tym kraju się nie zmieni na lepsze.Najlepiej jest spiepszać z kraju i zrobić z siebie rolkę papieru toaletowego dla zachodu:szorować kible,stać na zmywaku i sprzątać inne gówna,mimo tego,że jest się inżynierem lub magistrem-taka polska godność i mądrość...> zrobić z siebie zero za kromkę chleba! .
                              a do czego maja wracac? gdyby mieli to by nie wyjezdzali...
                              dokad nie ograniczy sie tego chorego socjalu choc odrobine, nie zniesie sie absurdalnych praw pracowniczych, nie uprosci sie podatkow i nie ograniczy wszechwladzy urzednikow i nie przywroci sie wyzszosci prawa wlasnosci to nie ma poco wracac.... wczesniej to naprawde nie ma po prostu sensu jesli mozesz zyc spokojniej i nie miec glowy pelnej tego polskiego bagienka...

dlatego moze jednak odrobine szacunku dla ludzi ktorzy maja dosc odwagi by wziac los w swoje rece a nie wyciagac reke po pieniadze z socjalu u zyc na koszt podatnikow?

tym bardziej iz ten przyslowiowy "zmywak" dla wielu ludzi jest tylko punktem zaczepienia. osobiscie znam wiele osob ktore rzeczywiscie przeszly "zmywak" a w tej chwili pracuja czesto w swoim zawodzie lub wykonuja inna dobra prace za pieniadze ktore pozwalaja im kupic mieszkanie i zyc godnie bez tej ciaglej walki o to by starczylo do pierwszego...

chyba nie zdajesz sobie sprawy ile trzeba miec w sobie sily by sprzedac wszystko spakowac sie i pojechac w nieznane do innego kraju by zaczynac od nowa czesto wsadzajac dume w kieszen zaciskajac zeby i walczyc o swoje, bo nie jest to lekki kawalek chleba i jesli ktos ma dosc odwagi by sie tego podjac to nalezy mu sie szacunek a nie obrazliwe uwagi...

mimo iz ja nigdy tak nie pracowalem, prowadze wlasna firme za granica gdzie i to ne ja pracuje u niemcow tylko oni u mnie, to mam wielki szacunek dla ludzi ktorzy gotowi sa wziac prace nawet ponizej swoich umijetnosci a nie tylko siedziec biadolic, obrazac innych, zyjac z raczka w kieszeniu swoich rodzicow lub na garnuszku panstwa

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; ; IS; Speedlite 580EX + Apple

Komentarz

• sniper88
                                Pełne uzależnienie
                                • 2007
                                • 1156

Taka sama nadinterpretacja, jak twoja, iż wypowiedz czornyja byla ksenofobiczna
                                Co do ludow, to w sumie wiekszasc z bylych republik zsrr na wschod od kaukazu+polnocne chiny+krld (z tym ostatnim to trudno powiedziec bo jest tam totalny zamordyzm, ale nie wydaje mi sie zeby potrafili teraz przejsc na demokracje po tylu latach z dwoma kimami)
                                WWW | 500px | IG
                                Semper in altum

Komentarz

Pracuję...