Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • akustyk
    gajowy
    • 2004
    • 12158

seria xxD nigdy nie byla profesjonalna, z ktorej strony by na nia nie patrzyl...
    www albo tez flickr

Komentarz

• magix
      Początki nałogu
      • 2006
      • 298

Wydaje mi się ze obudowa raczej zrobiła się nieco mniejsza. Wydaje mi się także że nie ma joysticka. Jeśli by to usunęli to moim zdaniem krok w tył...
      C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
      http://magix.digart.pl/

Komentarz

• MiSzu
        Dopiero zaczyna
        • 2008
        • 15

No chyba, że zastosowali EC AF, ale to byłoby zbyt piękne... w jednym modelu obrotowy wyświetlacz i wygodne wybieranie punktu AF... ;-)

Komentarz

• roxio
          Dopiero zaczyna
          • 2010
          • 34

Zamieszczone przez akustyk
          seria xxD nigdy nie byla profesjonalna, z ktorej strony by na nia nie patrzyl...
          ale łapiecie za słowa :P

Komentarz

• Cluer
            Bywalec
            • 2007
            • 192

czy ja dobrze widzę, ze nie ma tego idiotycznego włącznika ON-OFF jak dotychczas ??
            ale klawisz PRINT jest
            on jest najważniejszy .
            40D + BG-E2N + 16-35 + 50 + 85 + 70-200

Komentarz

• Goomis
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1893

Jeżeli to jest 60D to...
              Masakra!
              Ruchomy LCD - fajne, ale nie kosztem tak beznadziejnego rozplanowania przycisków + likwidacja joya!
              No nic mam nadzieję, że nie wpadną na tak genialne pomysły projektując 5DmkIII :-P
              Bo wtedy to już zostanie tylko seria 1... Albo mityczny swięty graal 3D :-P
              5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• magix
                Początki nałogu
                • 2006
                • 298

Zamieszczone przez Cluer
                czy ja dobrze widzę, ze nie ma tego idiotycznego włącznika ON-OFF jak dotychczas ??
                ale klawisz PRINT jest
                on jest najważniejszy .
                Jest ON-OFF przy pokrętle trybów.

Zamieszczone przez Goomis
                Jeżeli to jest 60D to...
                Masakra!
                Ruchomy LCD - fajne, ale nie kosztem tak beznadziejnego rozplanowania przycisków + likwidacja joya!
                No nic mam nadzieję, że nie wpadną na tak genialne pomysły projektując 5DmkIII :-P
                Bo wtedy to już zostanie tylko seria 1... Albo mityczny swięty graal 3D :-P
                Jeśli by rzeczywiście zepsuli ergonomie i przerobią to na bardziej amatorska puszke to trzeba będzie czekać na 70d :P
                C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX

Komentarz

• micles
                  Zablokowany
                  • 2006
                  • 4359

Po prostu zrobili rozgałęzienie : bardziej profi 7d i mniej profi 60d. Na moje sensownie.

Komentarz

• gietrzy
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 5727

Zamieszczone przez micles
                    Po prostu zrobili rozgałęzienie : bardziej profi 7d i mniej profi 60d. Na moje sensownie.
                    Proste, trzepią kapuchę jak He Is - obecni użytkownicy 50D muszą się z tym pogodzić, posłuchać Janko Muzykanta i kupić 550D
                    the silence is deafening

Komentarz

• mate00sh
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 1312

Zamieszczone przez gietrzy
                      Proste, trzepią kapuchę jak He Is - obecni użytkownicy 50D muszą się z tym pogodzić, posłuchać Janko Muzykanta i kupić 550D
                      Wcale nie głupia myśl, ja jestem z mojej 550tki bardzo zadowolony

Komentarz

• Kolekcjoner
                        Obertroll
                        • 2006
                        • 18766

Otóż to.
                        Pisałem że będzie narzekanie i już się zaczyna .
                        Jak wnętrzności będą porównywalne lub lepsze od 7D to nie może być tak, że body będzie się "trochę" różniło. To byłby samobój. Prawda jest taka, że Canon idzie podobną drogą co Nikon.
                        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                        Kapitan Wagner

Komentarz

• magix
                          Początki nałogu
                          • 2006
                          • 298

Tylko dla czego usuwają (jeśli na zdjęciu to rzeczywiście 60d) tak wygodne rzeczy jak joystick? Myślę ze pożyjemy, zobaczymy co nasza wspaniała firma wymyśliła dla nas i dopiero wtedy ponarzekamy.

Komentarz

• zaitsev
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 1660

Dobra, dobra... Gdzie jest moje EF 35/1.8 i 50/1.4II? ;-)

Mniej będzie mówiących, że wybrali Sony, bo Canon nie ma odchylanych LCD. Może przy okazji wsadzili antishake... :-D
                            Joysticka szkoda...

Komentarz

• dr11
                              Pełne uzależnienie
                              • 2007
                              • 1143

Joystick może być nieruchomą, okrągłą płytką z wypustkami pomiędzy przyciskiem Set a zewnętrzną częścią kółka.
                              .

Komentarz

• pawelbara
                                Coś już napisał
                                • 2008
                                • 41

Jeśli się rozjaśni fotki z CR to:
                                -pod pokrętłem wybory programu/włącznika aparatu jest przycisk do kosza,
                                - na samym pokrętle trybów pracy trochę przybyło, prawie że całe jest zapełnione i jakiś przycisk tam wylądował, może blokada pokrętła??
                                - tryb filmowania też obecny, widać przy wizjerze,
                                - AF-ON jest też, standardowo tak gdzie zawsze był
                                - przycisk podglądu zdjęć w prawym dolnym rogu wyświetlacza
                                - przyciski info i menu(??) są troszkę wyżej, bliżej prawej krawędzi wyświetlacza
                                - obok tych przycisków jest jeszcze jednen, który właśnie przypomina mi nową wersję joya, właśnie coś na zasadzie "kulki" w laptopach IBM/Lenovo, chociaż tak to jest nie wyraźne, że puki co można tylko spekulować sobie...
                                !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                                Zamieszczone przez dr11
                                Joystick może być nieruchomą, okrągłą płytką z wypustkami pomiędzy przyciskiem Set a zewnętrzną częścią kółka.
                                Fakt, jak się przyjrzeć to to tak wygląda...
                                Będzie łączenie postu;/
                                Ostatnio edytowany przez pawelbara; 18775. Powód: Automerged Doublepost
                                C7D + F14mm f2.8 + EF 50mm f1.8 + EF 85mm f1.8 + T135mm f2.8

Komentarz

Pracuję...