Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • allxages
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 2549

wydawalo mi sie, ze AF byl zdecydowanie lepszy niz ten w 50D. 720p60 tez chyba jest. a wizjer to niby jaki?

Komentarz

• streaker
      Początki nałogu
      • 2009
      • 389

Dokładnie - nowy AF z duża ilością punktów w 7D jest, tak samo jak 720p 50/60fps (tylko 5d2 nie ma tych trybów). A wizjer ? Zawsze mi się wydawało, że rozmiar wizjera jest proporcjonalny do wielkości lustra, ale mogę się mylić - nie siedzę w sprzęcie zbytnio. Czytałem w którymś wątku o okularze powiększającym - to może być remedium na narzekania na mały wizjer

Nigdy też nie rozumiałem tych przesiadek o jeden model w tej samej klasie - mam znajomego, który miał 350d, które zmienił na 400d, którego z kolei zmienił na 450d... (?)

Imo dla obecnych posiadaczy 50d naturalną drogą jest wybór 7d albo skok w pełną klatkę w 5d (ew. w jedynki).
      "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

Komentarz

• Mellan
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 1851

Zamieszczone przez Szulif
        [...]tylko ze.. z perspektywy osoby ktora dlugo ma 50d, a nie widzi wiekszej roznicy w porownaniu do zdjec z 7d, premiera 60d napewno nie przyniesie puszki na ktora mozna sie przesiasc.
        Zamieszczone przez streaker
        [...]Imo dla obecnych posiadaczy 50d naturalną drogą jest wybór 7d albo skok w pełną klatkę w 5d (ew. w jedynki).
        No i o to chodzi, by im w tej decyzji dopomóc

4 levele to chyba za dużo dla canona się zrobiło, więc wróżę z fusów takie pozycjonowanie:
        jednocyfrowe - profi jedynki i semiprofi reszta - magnezowe i uszczelnione, dobry AF (5dIII z uszczelkami i AF z 7D),
        dwucyfrowe - advanced - nieuszczelnione trabanty z AF jaki jest,
        trzycyfrowe - entry level - przyszłe 600D zamiast przyszłego 1500D okrojone trabanty z gadżetami.

Czterocyfrowe może mirrorless?
        C-F-K - forever

Komentarz

• Loome
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 1008

Zamieszczone przez micles
          AF nowej generacji, wizjer nowej generacji, 720p60...
          czyli w skrocie 7d w plastikowej obudowie? i znowu 7d by nie schodzilo. myslmy realnie

Komentarz

• MacGyver
            Cenzor
            • 2006
            • 7043

Jeśli 60D będzie taki jak w przeciekach to nasuwają mi się dwa przypuszczenia:
            1. Po rynkowej premierze 60D 50D stanie się takim hitem jak 5D Mk I po premierze Mk II. Ceny pójdą w górę a i tak całe zapasy magazynowe zejdą jak świeże bułeczki.
            2. Skoro 60D ma być plastikowy i bez joysticka to można zapomnieć o tym by w kolejnych wersjach 7D pojawiła się matryca w jakimkolwiek innym rozmiarze niż APS-C.
            Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• Loome
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 1008

hmm.. jezeli canon chce sie upodobnic do Nikona w swojej linii, to albo C doda AF w 5dIII albo N stwierdzi ze po co dodawac dobry AF do d700xxx, skoro canonisci ciesza sie z tego co maja..

Komentarz

• magix
                Początki nałogu
                • 2006
                • 298

Zamieszczone przez Loome
                hmm.. jezeli canon chce sie upodobnic do Nikona w swojej linii, to albo C doda AF w 5dIII albo N stwierdzi ze po co dodawac dobry AF do d700xxx, skoro canonisci ciesza sie z tego co maja..
                Chyba wole tą pierwą ewentualnosc ;-)
                C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
                http://magix.digart.pl/

Komentarz

• micles
                  Zablokowany
                  • 2006
                  • 4359

Jak na moje to Ds4 wyjdzie jako red-killer. RawVideo, dobry downscaling i AF i mają pozamiatane. Chyba że zrobią kamerę z sensorem APS-C/FF.

Komentarz

• Loome
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 1008

Ds4.. mnie ta półka mało interesuje, niestety;(

Komentarz

• micles
                      Zablokowany
                      • 2006
                      • 4359

Ja obstawiam że za 2-3 lata będę o nim myślał dość poważnie

1d3 i 1ds3 odpadają chociażby z powodu LCD rodem z 40d ^^

Ewentualnie 5d3, ale na tego to raczej trzeba będzie jeszcze trochę poczekać.

Komentarz

• Szulif
                        Dopiero zaczyna
                        • 2009
                        • 35

Zamieszczone przez allxages
                        Chyba nikt nei zakładał, że 60D będzie lepsze od 7d? Przeciez to byłoby bez sensu raczej
                        nikt nie mowi ze mialo byc lepsze. prosta pilka- gdyby wsadzili do pudelka po 50d, matryce z 7d, af, bezprzewodowe lampy i kilka innych dodatkow z 7d, ustalili cene na 3500-3700, to mozna by bylo myslec o przesiadkach z 50d, lepiej uszczelniony, z dwoma gadzetami wiecej, "pro" 7d bylby o ponad 1000zl drozszy i bylby zdrowy wybor.
                        CANON ::: dostawca narzedzi

Komentarz

• dziobolek
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 2634

Zamieszczone przez streaker
                          Imo dla obecnych posiadaczy 50d naturalną drogą jest wybór 7d albo skok w pełną klatkę w 5d (ew. w jedynki).
                          No cóż, niestety nie tędy droga dla mnie. Jestem praktykiem, nie onanistą sprzętowym ;-)
                          Jedyne czego mi brak w 50D to odchylany LCD.
                          Miałem nadzieję że następca dostanie ten "ficzer" i nie pomyliłem się,
                          tylko że ta seria została zdegradowana jakościowo, bo nowy "wynalazek" by się słabo sprzedawał.

Że w 7-ce AF cudny (nowej generacji znaczy się), filmy Full HD itp.???
                          A po mi to??? I tak większość ludzi używa tylko centralnego punktu.
                          Niestety ani 7D ni też 5DII nie posiada i raczej długo jeszcze mieć nie będzie odchylanego LCD.
                          Jeśli, podkreślam, jeśli się pojawi, to w 7D. "Piątka" raczej odpada.
                          Cóż, czas mnie nie goni, z 50-ki jestem bardzo zadowolony więc... pożiwiom, uwidim ;-)

Pozdrówka!
                          "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
                          Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
                          tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Komentarz

• Loome
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 1008

Ja obstawiam że za 2-3 lata będę o nim myślał dość poważnie

1d3 i 1ds3 odpadają chociażby z powodu LCD rodem z 40d ^^

Ewentualnie 5d3, ale na tego to raczej trzeba będzie jeszcze trochę poczekać.
                            kup lepiej samochod albo wyjedz ze swoi sprzetem na miesieczna wycieczke do Chile

Komentarz

• dziobolek
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 2634

Zamieszczone przez Szulif
                              nikt nie mowi ze mialo byc lepsze. prosta pilka- gdyby wsadzili do pudelka po 50d, matryce z 7d, af, bezprzewodowe lampy i kilka innych dodatkow z 7d, ustalili cene na 3500-3700, to mozna by bylo myslec o przesiadkach z 50d, lepiej uszczelniony, z dwoma gadzetami wiecej, "pro" 7d bylby o ponad 1000zl drozszy i bylby zdrowy wybor.
                              Dobrze prawisz. Powiem inaczej - gdyby do tego co planują wsadzić do 60D
                              zostawić korpus i "guzikologię" z 50D, to byłby wypas.
                              I na to liczyłem, niestety... po raz kolejny dostaliśmy wiadomość

Canon - You Can... not be sure ;-)

Pozdrówka!
                              "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
                              Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
                              tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Komentarz

• polm
                                Początki nałogu
                                • 2008
                                • 271

Jak na moje to Ds4 wyjdzie jako red-killer. RawVideo, dobry downscaling i AF i mają pozamiatane. Chyba że zrobią kamerę z sensorem APS-C/FF.
                                Nie będzie to red-killer, bo będzie miał +24mpix i problemy z AA i RS sie jeszcze pogłębią. Myślę, że nie będzie też ani dobrego AF ani RawVideo.
                                Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Komentarz

Pracuję...