Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Plati
    Dopiero zaczyna
    • 2010
    • 29

No i Canon pokazał 2 nowości
    600D - właściwie to samo co 550D tyle że z ruchomym wyświetlaczem jak w 60D
    no i nowy tele EF 200-400mm f/4L IS USM z wbudowanym telekonwerterem 1.4x
    Jak coś to: http://www.fotopolis.pl/index.php?n=12239

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Eh ... ten brak edycji ... Gdyby był chociaż z 10 minut od napisania posta

Jest jeszcze kilka nowości:
    Canon Speedlite 320EX oraz 270EX II: http://www.fotopolis.pl/index.php?n=12230
    Canon EF 600 mm f/4L IS II USM i EF 500 mm f/4L II USM: http://www.fotopolis.pl/index.php?n=12232
    Canon EOS 1100D: http://www.fotopolis.pl/index.php?n=12237
    Ostatnio edytowany przez Plati; 34499. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Kolekcjoner
      Obertroll
      • 2006
      • 18766

O nowościach tych aktualnych bardzo proszę prowadzić dyskusję w dedykowanych wątkach.
      "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
      Kapitan Wagner

Komentarz

• Cichy
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 7443

Zamieszczone przez Plati
        No i Canon pokazał 2 nowości [/url]
        Znowu nic dla ślubniaków :/
        O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• allxages
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 2549

Zamieszczone przez Cichy
          Znowu nic dla ślubniaków :/
          Bo Canon to firma fotograficzna ;-)

A tak poważnie, mogliby to ślubne 35L2 wypuścić..

Komentarz

• Bartek_902
            Uzależniony
            • 2010
            • 690

Ale 200-400 f4 IS piękna sprawa tylko cena pewnie kosmos biorąc pod uwage szkło nikona o tych parametrach bo to ponad 20tys tu pewnie nie będzie taniej
            EOS + L i kupa gratów ...

Komentarz

• allxages
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 2549

A w ogóle, sporo głosów pojawia się, że prędzej 7D2 będzie niż 5D3. A ja sie tak zastanawiam. Co jest nie tak z 7D? Wydawało mi się, że to sprzęt idealny do swojej roli.

Komentarz

• pawciolbn
                Uzależniony
                • 2010
                • 653

Zamieszczone przez allxages
                A w ogóle, sporo głosów pojawia się, że prędzej 7D2 będzie niż 5D3. A ja sie tak zastanawiam. Co jest nie tak z 7D? Wydawało mi się, że to sprzęt idealny do swojej roli.
                no jak to co? - szumy dla szumofobów i brak FF dla tych co czekają na 5d3
                5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...

Komentarz

• BeatX
                  PLUS member
                  PLUS member
                  • 2007
                  • 1733

nowa wersja 500L super!
                  na pewno zaszla koniecznosc poprawy starej wersji 500L .. wkoncu tyle w niej bledow i masa osob czekajacych na nowe 500mm ;]
                  co innego taki EF 50/1.4 !
                  przeciez na nowa wersje 50/1.4 nikt nie czeka i nie ma co w nim poprawiac.
                  w koncu to sprawdzona, dwudziesto letnia konstrukcja
                  Moje zdjęcia: https://www.flickr.com/photos/193816559@N05/

Komentarz

• myslidar
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 1010

A po co mają poprawiać 50 1.4, jak jest lepszy z napisem L? Nie mają w tym interesu.
                    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
                    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Komentarz

• Kolekcjoner
                      Obertroll
                      • 2006
                      • 18766

Zamieszczone przez BeatX
                      nowa wersja 500L super!
                      na pewno zaszla koniecznosc poprawy starej wersji 500L .. wkoncu tyle w niej bledow i masa osob czekajacych na nowe 500mm ;]
                      Wbrew temu co piszesz całkiem sporo pro czeka na nowe tele głównie ze względu na nowy IS.
                      Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969.
                      "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                      Kapitan Wagner

Komentarz

• MaciekCi
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 149

Zamieszczone przez BeatX
                        nowa wersja 500L super!
                        co innego taki EF 50/1.4 !
                        przeciez na nowa wersje 50/1.4 nikt nie czeka i nie ma co w nim poprawiac.
                        w koncu to sprawdzona, dwudziesto letnia konstrukcja
                        Tak jak mówi Kolekcjoner. Nowy IS to przydatna rzecz. A co do 50tek, już się wypowiadałem, że to śliska sprawa.

Zamieszczone przez MaciekCi
                        Jeśli zatarliby różnicę w ostrości/AF 50tki/1.8 w stosunku do 50tki/1.4, to stracą część klientów 50/1.4.
                        Analogicznie z 50/1.4, poprawiając ostrość czy AF, część klientów Canona 50/1.2L by odpadła. Między tymi szkłami jest tak gigantyczna różnica w cenie (400 vs 1300 vs 5500) , że granice powinni zacząć uwydatniać, a nie zacierać...
                        -| Canon 5D | Canon 7D |
                        -| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |

Komentarz

• akustyk
                          gajowy
                          • 2004
                          • 12158

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                          Wbrew temu co piszesz całkiem sporo pro czeka na nowe tele głównie ze względu na nowy IS.
                          mysle, ze do pewnych rzeczy warto odniesc sie w skali. bo ta grupa uzytkownikow, ktora czekala na upgrade 500/4 to jest jakis tam procent (jesli nie promil) tych, ktorzy jednego dnia w jednym wiekszym miescie (>500k mieszkancow) zanabeda nowego kita 18-55 mkII

pomijajac jego faktyczna zasadnosc, to ten ruch jest glownie krokiem marketingowym pokazujacym zwiazek z rynkiem pro. znaczenie ma sam gest (i jego dzialanie emanuja ta "boskoscia" na nizsze polki Canona) i obecnosc bialej rury z czerwonym paskiem w mediach, co samo z siebie jest doskonala reklama i poteguje ta ww. emanacje boskosci to jest takie +3 do boskosci obu nowych Rebeli
                          www albo tez flickr

Komentarz

• BeatX
                            PLUS member
                            PLUS member
                            • 2007
                            • 1733

piszac powaznie mysle, ze inzynierowie canona uszczesliwiliby pare milionow osob, dajac EF 50/1.4 z ring usm zamiast micro usm.
                            optyka (w sensie wlasciwosci i jakosci) oraz jakosc wykonania niech zostanie taka jaka jest - wkoncu faktycznie od high-endu jest seria L
                            tylko ten cholerny micro usm..
                            ale brak jakichkolwiek dzialan canona w kwestii wymiany micro usm na ring usm w obiektywie EF 50/1.4 to po prostu kpina (patrzac pod katem premier nowych obiektywow canona)
                            nawet kitowy 18-55 jest w nowej wersji.
                            50/1.8 tez jest w rewizji mkII..
                            Moje zdjęcia: https://www.flickr.com/photos/193816559@N05/

Komentarz

• HuleLam
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 1641

Zamieszczone przez BeatX
                              piszac powaznie mysle, ze inzynierowie canona uszczesliwiliby pare milionow osob, dajac EF 50/1.4 z ring usm zamiast micro usm.
                              Stawiam dolary przeciwko orzechom, że dużo, dużo mniej... Poza tym pięćdziesiątka to żadne wyzwanie dla projektantów - tu naprawdę nie da się nic zmienić ani sp...artolić.
                              Co innego supertele ze skuteczną stabilizacją. Przypuszczam, że Canon sprzeda więcej niż 1/25 ilośći pięćdziesiątek nowych telasów. Zatem kalkulacja jest prosta: 1000 obiektywów po 25000EUR to lepiej niż 20000 obiektywów po 500EUR

zdRAWki
                              Fotograf platoniczny

Komentarz

• akustyk
                                gajowy
                                • 2004
                                • 12158

Zamieszczone przez HuleLam
                                Stawiam dolary przeciwko orzechom, że dużo, dużo mniej... Poza tym pięćdziesiątka to żadne wyzwanie dla projektantów - tu naprawdę nie da się nic zmienić ani sp...artolić.
                                no, akurat canonowskiego 50/1.4 nie mialem, ale 50/1.8 owszem. i nie kumam skad bierze sie to przekonanie, ze sie nie da spartolic, jak Canon dokladnie to zrobil ladujac 5-listna przeslone. nota bene, 50/1.4 oceniam tylko na podstawie zdjec, ktore z niego widzialem - i wlasnie dlatego mam Sigmofona. wiec jak w morde strzelil wychodzi mi, ze ze swoich czterech 50-tek, co najmniej polowe Canon ma dziadowska...

Zamieszczone przez HuleLam
                                Co innego supertele ze skuteczną stabilizacją. Przypuszczam, że Canon sprzeda więcej niż 1/25 ilośći pięćdziesiątek nowych telasów.
                                nie ma szansy. strzelalbym w proporcje rzedu 1:500 a to nadal jest IMHO optymistyczne oszacowanie rzedu wielkosci.

inna kwestia jest, ze ten bialy fallus sprzeda takich 600D czy 60D za kwote wielokrotnie przewyzszajaca dochody z samej jego sprzedazy :-D
                                www albo tez flickr

Komentarz

Pracuję...