Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tezmarek
    Uzależniony
    • 2009
    • 840

Zamieszczone przez dziobolek
    No... ja na to patrzę tak, że szkła EF-S ze stałym światłem f/2.8 to takie IMHO eLki cropowe,
    więc swoją cenę mają. Jak dla mnie żadne szkło Canon EF-S nie ma ceny w granicach zdrowego rozsądku.

A wogóle to które nowe szkła Canona mają ceny w granicach zdrowego rozsądku??? :wink:

Pozdrówka!
    Jest trochę takich obiektywów EF-S. Zaczynając od kita IS przez 55-250 i kończąc na 60 macro. To jest bardzo sensowny pułap cenowy dla EF-S. Moim zdaniem oczywiście

Komentarz

• Kolekcjoner
      Obertroll
      • 2006
      • 18766

Zamieszczone przez Opa_Apo
      i będzie to 1Ds IV, a nie 5D III ;p
      Tak przeczuwam już od dłuższego czasu. Na razie potwierdziło się, że na wiosnę pokazali 600D, a nie 5D III jak sporo osób przypuszczało.
      Może ale żadne wiarygodne źródło tego nie wróżyło także to były raczej wyłącznie marzenia niektórych użytkowników.

Zamieszczone przez dziobolek
      A w ogóle to które nowe szkła Canona mają ceny w granicach zdrowego rozsądku??? :wink:
      No dość ciężko znaleźć :cool:.
      Ciekawe jest to (o czym wróżba już tu chyba była), że Canon teraz wypuszcza albo eLki albo EF-Sy. Nie przypominam sobie w ostatnim czasie premiery żadnego "normalnego" obiektywu.
      "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
      Kapitan Wagner

Komentarz

• ARN
        Uzależniony
        • 2008
        • 757

Zamieszczone przez Kolekcjoner
        .... Nie przypominam sobie w ostatnim czasie premiery żadnego "normalnego" obiektywu.
        Przecież się sprzedają, wiec po co?

Komentarz

• Kolekcjoner
          Obertroll
          • 2006
          • 18766

Zamieszczone przez ARN
          Przecież się sprzedają, wiec po co?
          .... i to wygląda na to, że całkiem nieźle. W 13 miesięcy zrobili 10 milionów obiektywów pewnie z tego większość to właśnie EF-Sy.
          Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969.
          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
          Kapitan Wagner

Komentarz

• _igi
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 2035

Ja bym chciał odświeżone 28, 35mm z USM i 135 ze światłem 2,8. No i 60 macro, tylko pod pełną klatkę.

Niech cropom dadzą spokój, jak dla mnie najdroższym obiektywem który realnie mógłbym do tego kupić byłby Tamron 17-50/2,8 z USM-em, jakkolwiek oni to tam nazywają.
            5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Komentarz

• ARN
              Uzależniony
              • 2008
              • 757

Zamieszczone przez _igi
              Ja bym chciał odświeżone 28, 35mm z USM i 135 ze światłem 2,8. No i 60 macro, tylko pod pełną klatkę.
              ....
              A propos mojego wyróżnienia - ale koniecznie 135 f2.8 z ISem. To dopiero przybyłoby wątków "który kupić" :-D

Komentarz

• _igi
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 2035

Obojętnie, byłby to naprawdę fajny teleobiektyw do pełnej klatki za małą kasę, bo 135 soft focus jest do bani, a 135L swoje kosztuje.
                5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Komentarz

• vinietu
                  Bywalec
                  • 2008
                  • 116

Kombinacja 15 i 2.8 bez wątpienia nie do pogardzenia, zresztą 24mm dla małego obrazka bywa podobnie, jest to ogniskowa która się przewija tak patrząc w Exify choćby.
                  Więc aby tylko trzymał parametry ok, o klientów spokojna głowa.
                  5D, 30D, C 50/1.4 , 85/1.8 , 300/4L , 17-40/4L , 70-200/4L , z16/2.8 , N Di866

Komentarz

• dziobolek
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 2634

Zamieszczone przez vinietu
                    Kombinacja 15 i 2.8 bez wątpienia nie do pogardzenia, zresztą 24mm dla małego obrazka bywa podobnie, jest to ogniskowa która się przewija tak patrząc w Exify choćby.
                    Więc aby tylko trzymał parametry ok, o klientów spokojna głowa.
                    Dokładnie tak jak piszesz.

Nawet jeśli do Tamrona 17-50 wsadzą USD i nowy VC to:

-po pierwsze primo - jego cena też będzie odpowiednia, i nie zdziwiłbym się,
                    gdyby się zbliżył pułapem do nowej Sigmy 17-50 f/2.8 DC EX OS HSM

-po drugie primo - duuuuużo ciekawszy zakres +2<17-50>+10 za który warto zapłacić...

... będzie miał nowy Canon EF-S 15-60 f/2.8 (jeśli się wogóle pojawi).
                    Pozdrówka!
                    Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969.
                    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
                    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
                    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Komentarz

• gietrzy
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 5727

Canon akustycznie: 300/4L IS II; na razie tylko wniosek z rycinami. Więc Drogi Wiatraczku: rok 2011 rokiem zaciskania pasa
                      the silence is deafening

Komentarz

• micles
                        Zablokowany
                        • 2006
                        • 4359

Ej tam, przecież "aż tak drogi" to on nie będzie

Komentarz

• Sunders
                          Pełne uzależnienie
                          • 2009
                          • 2746

Zamieszczone przez micles
                          Ej tam, przecież "aż tak drogi" to on nie będzie
                          Jesli będzie podobnie jak z 300/2,8L IS I i II, to niestety może być "aż taki"
                          http://maciejko.net/cbsearch/ :wink:

Komentarz

• jotes25
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 3608

Jeśli mówicie o 300/4 L IS II, to w postaci jak we wniosku raczej go nie będzie. W ogóle wątpię czy taki obiektyw ma szanse się pojawić (patrz 70-300 L).

Komentarz

• Kolekcjoner
                              Obertroll
                              • 2006
                              • 18766

Zamieszczone przez gietrzy
                              Więc Drogi Wiatraczku: rok 2011 rokiem zaciskania pasa
                              Hmmm.... no coś w tym jest, bo moja szklana kula mówi, że to nie wszystkie fajne "szklane premiery" w tym roku . Także chyba rzeczywiście warto odkładać :razz:.
                              Kapitan Wagner

Komentarz

• Kolekcjoner
                                Obertroll
                                • 2006
                                • 18766

Canon continues “it will bring new levels of performance and simplicity to the video creation market”.
                                To zdanie wyrwane z kontekstu ale IMO dobrze obrazuje jakich to specyjałów należy się spodziewać w nowym 5D.
                                Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...