Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • oskarkowy
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 2513

Zamieszczone przez Sielan
    Gdyby jeszcze zechcieli puścić taką puszkę w dwóch odmianach (tą drugą z liczbą mpx podzieloną przez 2)...
    Mogę Cię zapewnić, że zrobią taką specjalnie dla Ciebie. Poprosisz sprzedawcę w sklepie, ustawi ci mRAW na sztywno i nie będziesz miał tego strasznego problemu.
    Jarek

Komentarz

• gietrzy
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 5727

No więc minęły dwa dni od posta na dpreview i do tej pory - jak nigdy - nie zabrał głosu, gościu, który monitoruje "wszystkie" wątki o Canonie na podforach dpreview i broni jedynej słusznej marki niczym pitbull.
      Do czasu 5D3 zostało równe sześć miesięcy (luty 2011), coś w tym jest.
      the silence is deafening

Komentarz

• allxages
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 2549

Może zachorował?

Komentarz

• dinderi
          Pełne uzależnienie
          • 2009
          • 3028

Zamieszczone przez allxages
          Może zachorował?
          Raczej poszedł sobie zrobić zdjęcie do paszportu.. do fotografa
          Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
          09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• gietrzy
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 5727

Może zachorował?
            Albo pojechał nad morze jak Janko.
            Na poważnie to jest b. dobrze przemyślany leak - zbyt wczesny imho, więc albo są pewni, że już więcej nie wycisną/nie chcą wcisnąć albo wiedzą, że nowe D700 jest już zamknięte/zapięte na ostatni guzik i zablokują część ficzerów, które wcześniej chcieli dać a z którymi nie wyrobił się Aktywny w następcy D700.

Tak czy siak jak z w/w tylko AF będzie grał w tej samej drużynie co fotograf to będzie massive backorder, jak zawsze
            the silence is deafening

Komentarz

• allxages
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 2549

Ale przyjmując teorię, że 5d2 został w ostatniej chwili poobcinany wg teorii Corwinowskiej to z tym zamkniętym D700s bym się wstrzymał..

Komentarz

• gietrzy
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 5727

Ale przyjmując teorię, że 5d2 został w ostatniej chwili poobcinany wg teorii Corwinowskiej to z tym zamkniętym D700s bym się wstrzymał..
                Następca D700 to początek fiskalnego roku 2011 N****a (marzec/kwiecień). Imho minimum 6 miesięcy przed taką datą produkt musi być zamknięty a podwykonawcy zaczynają robotę.
                Poza tym zamknięty następca D700 to tylko jedno z przypuszczeń jakie podałem.
                the silence is deafening

Komentarz

• E.3
                  Bywalec
                  • 2009
                  • 141

To ciekawe ile taki 5d3 (zgodnie z tymi wróżbami) będzie kosztował... tyle co 1d4?
                  Moje graty: EOS 350, 50 f/1.8 (plastik fantastik) i IT

Komentarz

• allxages
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 2549

Zamieszczone przez gietrzy
                    Następca D700 to początek fiskalnego roku 2011 N****a (marzec/kwiecień). Imho minimum 6 miesięcy przed taką datą produkt musi być zamknięty a podwykonawcy zaczynają robotę.
                    Poza tym zamknięty następca D700 to tylko jedno z przypuszczeń jakie podałem.
                    Średnio wierze w 6 miesięcy. Ale przyjmująć to wszystko za prawdę, to nie potrafie wyobrazić sobie co byłoby w 1Ds4. I dlatego troche mi to nie pasuje

Komentarz

• dzik
                      Uzależniony
                      • 2008
                      • 884

Ja mam wrazenie ze na jakie spol roku mamy spokoj ze spekulacjami, erupcja nowosci juz byla (60D i L-ki). Moze za cztery-piec miesiecy pojawia sie godne uwagi przecieki.

Komentarz

• gietrzy
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 5727

Średnio wierze w 6 miesięcy. Ale przyjmująć to wszystko za prawdę, to nie potrafie wyobrazić sobie co byłoby w 1Ds4.
                        10 MPx więcej, brak filtra AA, lepsza elektronika, układ AF z 1D4, filmy na Digicu V plus ficzery z video-hack fw do 5D2, podwójna elektroniczna poziomica (patrz 645D).
                        S jak studio - iso 50 i 100 ma być kosmicznej jakości ze szkłami (100L, 135, 70-200II), iso 400 znośne, plus kosmetyka marketingowa.
                        the silence is deafening

Komentarz

• allxages
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 2549

Dobra. Myślę o cenach i to co podałeś nie powoduje we mnie racjonalnego myslenia, ze 1ds4 bedzie kosztowal 3-4 razy tyle co 5d3. bo fw hack i tak bedzie, bo AA mozna sobie samemu sciagnac itd.

Jedyne dwa racjonalne argumenty to:
                          - killer video - 100fps? Jakies inne rzeczy? nie zna sie
                          - matryca o wielkosci sredniego formatu, albo ogolnie jakis over FF

i powiem szczerze, ze wtedy to ja rozumiem ze takie *******y jak 45 punktow AF wrzuca do aparatow dla plebsu jak 5d3 sprzedawanego za 12 000 ;-)

Komentarz

• HuleLam
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 1641

Dobra. Myślę o cenach i to co podałeś nie powoduje we mnie racjonalnego myslenia, ze 1ds4 bedzie kosztowal 3-4 razy tyle co 5d3. bo fw hack i tak bedzie, bo AA mozna sobie samemu sciagnac itd.
                            RLY? nawet taką klejoną wielowarstwową OLPF+mikrosoczewki, jak (o ile dobrze pamiętam) w 5D mkII ?
                            zdRAWki
                            Fotograf platoniczny

Komentarz

• allxages
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 2549

No są przecież serwisy co to robią. Samemu czyli zapłcic i nadać paczke i odebrać.

Komentarz

• Kolekcjoner
                                Obertroll
                                • 2006
                                • 18766

Zamieszczone przez E.3
                                To ciekawe ile taki 5d3 (zgodnie z tymi wróżbami) będzie kosztował... tyle co 1d4?
                                No właśnie tu jest problem. Bo według mnie włożenie matrycy 32 Mpx do ds-a to nie może być powód żeby kosztował 8k$. Przy tym powoli się to układa tak że flagowcem pod względem video jest piątka i tam bym się spodziewał jakichś nowości w tym zakresie.

Czas na 3D - już czas.
                                "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                                Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...