Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
nie uwzgledniles jednego czynnika w tym wszystkim: Sony :-D
bo wszystko sie ogolnie zgadza, ze dla Canona byloby lepiej, gdyby mogl zdzierac 2500 EUR zamiast 1500 EUR. ale jak Sony wypusci FF ponizej 2000 EUR to Canon bedzie mogl albo odpowiedziec jakas obnizka 5D mkII albo samemu oflankowac takie nowe Playstation od dolu i zachowac swoj imidz "pioniera cenowego". co jest IMHO bardziej prawdopodobne z tych dwoch wersji.
EDIT: i nie pytaj mnie prosze co tam mozna jeszcze wykroic. zachowam to w myslach
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
wydaje mi sie, ze 300D bylo masywniejsze, bo i troche wyzsze i zauwazalnie grubsze. przynajmniej dalo sie to normalnie w rece trzymac, a analogowe 300 to... taki trabancik no...
Komentarz
-
z całym szacukiem dla Sony... ale Ty myslisz, że Canon sie patrzy na co co oni robią?
Canon nawet na ruchy Nikona nie reaguje.
EOS 300 miał szerokość 145mm
300D to 142mm
350D to tylko 127mmKomentarz
-
przy pozycjonowaniu rynkowym produktow? bezduskusyjnie tak. nie tylko zreszta na te dwie firmy.
to z szerokoscia to akurat jest najlatwiejsze. wazniejsze pytanie jest o wyprofilowanie uchwytu i grubosc korpusu w miejscu gdzie opuszki palcow dotykaja. bo pod tym wzgledem 300D wydawal mi sie duzo wiekszy niz 300 czy 350D, a tylko ta roznica znacznie zmienia czucie w lapie. 350D, poza tym ze na szerokosc mniejszy, wydaje mi sie bardziej podobny do analogowej 300.
ale... bezposrednio wszystkich 3 korpusow na raz w lapie nie przemacalem, wiec sie nie upieram...Komentarz
-
wlasnie przez szerokosc wydaje Ci sie ze EOS 300 jest taki malutki, jest szeroki przez co smukly, uchwyt ma tylko minimalnie mniejszy od 300D
a 300D przy 350D... http://a.img-dpreview.com/reviews/Ca...debyside01.jpgKomentarz
-
nie reaguje w takim wymiarze w jakim życzyliby sobie tego użytkownicy np. z tego forum, oni doskonale wiedzą co robią, nie musieli wrzucać lepszego AF do 5dII żeby puszka doskonale się sprzedawała, nie zrobią FF dla ubogich póki nie zauważą takiej potrzeby z czysto finansowego punktu widzenia i nie zgodzę się z Akustykiem że nastąpi to za +/- 6 miesięcy ... to nie jest misja tylko biznes... niestety.pozdrawiam
TomekKomentarz
-
-
OK, dzieki za sprostowanie!wlasnie przez szerokosc wydaje Ci sie ze EOS 300 jest taki malutki, jest szeroki przez co smukly, uchwyt ma tylko minimalnie mniejszy od 300D
a 300D przy 350D... http://a.img-dpreview.com/reviews/Ca...debyside01.jpgKomentarz
-
Komentarz
-
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
-
60D ?
No to jest przecież 5D mkII. Na zakładkę - ma filmy nie ma (w rozumieniu Nikona) AF-aZamieszczone przez airbornemoze nie dla ubogich ale na zakladke z d700 juz najwyzszy czas
tansza zakladke
Po kiego grzyba robić tańszego FF-a skoro tego co jest nie są w stanie wyprodukować tyle żeby nasycić rynek. To byłby strzał w nogę w najczystrzej postaci.
Taki strzał wykona w najbliższym czasie Sony - zobaczymy jakie będą tego długofalowe skutki."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
60D pewniak? na jakiej postawie?
jak dotąd seria xxD ma interwał 18 miechó wyjątek był jeden jak dotąd 50D...pokazał sie po 12 miesiącach na rynku ale funkcjnonował długo naraz z 40D.Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
24-105 f/4 IS USM + 50 f/1.4
Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...Komentarz
-
Mały RED
.
W kwestii 60D - może się okazać, że postawią mocno na filmy.
Jest to bardzo prawdopodobne IMHO."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
Komentarz