X
-
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI) -
No nie wiem czy przesiadka z 350D na np. jedynke bedzie od razu taka przyjemna ;-)
Klawiszologia, waga, gabaryty itp. nie daja takiej przyjemnosci a najgorsze jak sie okaze, ze zdjecia "gorsze" bedzie robic
Komentarz
-
Pikczer, robię zdjecia i to sporo (nie wesela, nie na handel). Zajmując się fotografowaniem przez wiele lat, mniej więcej wiem, czego mi trzeba. Ale też potrafię się obejść bez takich rzeczy jak: pomiar punktowy, stabilizacja, ilość strzałów /sek., bez słynnych uszczelnień, bez uchylnego ekramu (mam inny aparat), bez filmów, filtrów i innych hdr-ów.
To zdanie o wyprzedaży sprzętu to obserwacja, nie ma w niej ukrytej tezy.
Każdy ma prawo robić ze sprzętem to, uważa.Komentarz
-
Jednego tylko nie rozumiem - jak tak wyprzedają masowo to czemu do licha te Canony wciąż takie drogie
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
W czym problem? Niech sprzedają, będzie co kupić
i moze ceny nieco spadną.
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXIIKomentarz
-
Dziwne, że wyprzedają skoro od przyszłego roku ma wzrosnąć VAT a tym samym ceny...Fotografia dzikiej przyrody GALERIA CBKomentarz
-
Nie przesadzacie aby z tą wyprzedążą sprzętu Canona? Chyba szukacie sensacji na siłę. Jak wejdziecie na fora konkurencji to zobaczycie że i tam ludzie czasami sprzedają swój dobytek. Więc skoro wszyscy by się mieli go pozbywać to do licha na co się przesiadają? Na Zenity?był 350D, 4D, 7D - jest 5DKomentarz
-
Forum uzytkownikow Canona , wiec nie bedzie tu masowej wyprzedazy Nikonow , Pentaxow , Olympusow
Jedni sprzedaja, bo potrzebuja kasy , drudzy , bo chca przejsc polke wyzej , a inni stwierdzili , ze maja za dobry sprzet i wola wymienic na cos mniej pro , a kawe z wymiany przeznaczyc na szklo itd.
Komentarz
-
Dużo osób wymienia sprzęt tylko dlatego, że dają wiarę plotkom i często wyssanym z palca opinią. Migracja odbywa się w różne strony jak z Canona do Nikona i odwrotnie. Często takie osoby tracą kase tylko po to żeby dowiedzieć się że nie warto było tego robić.Komentarz
-
Mnie też tylko to powstrzymuje przed ucieczką od Canona.
A czytanie takich, wciąż powtarzających się wątków, mnie bawi, podobnie jak zdziwienie niektórych, że na forum Canona nie sprzedaje się masowo Nikona. :-D
Pozdrówkam_o_b_y
--------------------------------------------------------
Komentarz
-
Podobnie jak z samochodami. Po co ktoś zmienia 2 letnie mondeo na mercedesa C. Dajemy się omamić marketingowcom, którzy wmawiają, że coś innego będzie lepsze.
Na marginesie możliwe, że lawinowa wyprzedasz Canona związana jest z premierą Olympusa E5.Komentarz
-
Ostatnio zauważyłem, że strasznie dużo mieszkań jest wystawionych na sprzedaż... Coś się święci?Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!Komentarz
-
-
Luck1985, bystrzak z Ciebie, gratuluję celnej uwagi.
Wolałbym, żeby zabierali głos ci, którzy sprzedają sprzęt i podawali powody. Na Sony też sporo osób sprzedaje, ale to akurat jestem w stanie zrozumieć.
A mieszkania?
Ludzi nie stać na spłacanie kredytów, To samo jest w Stanach z domami.
Więc porównanie takie sobie...Komentarz
-
Sprzedalem 400D, bo byl bdb stanie , w miare ok za niego dostalem , a cena 50D byla tak dobra , ze az zal nie kupic
To tyle na temat.Komentarz
Komentarz