Kupcie sobie Nikona i Canona a potem zacznijcie robić zdjęcia zamiast tworzyć jakieś durne wątki
X
-
-
Ludzie sprzedają sprzęt
Od pewnego czasu na CB przoduje wątek o wyprzedaży sprzętu, często całego. Nikt nie podaje przyczyny, ale zapewne chodzi o zmianę systemu. No cóż, Canon niczym pozytywnym nie zaskoczył od dawna. Chyba głównym problemem aparatów jest słaby af (złaszcza tryb servo) i przeładowane matryce. Szukam czegoś, czym mógłym zastąpić wysłużoną 350tkę, ale jak na razie żaden model mnie nie uwiódł (może trochę 7d).
Systemu nie zmieniam, za dużo gratów zgromadziłem.Komentarz
-
Komentarz
-
tak sprzedaje wszystko bo mam przeładwaną matryce
, żartujesz prawda?
raczej ludziska mają za mało czasu na drogie hobby
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
może nowy DS Cię zadowoli...Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)Komentarz
-
Ja nie mam przeładowanej matrycy (8mpx), tylko nędzny af.
Może wypowie się ktoś, kto sprzedaje... (ciekaw jestem powodów).Komentarz
-
Niech sprzedaja, oby jak najwiecej, niech cena spada, ja bardzo chetnie ustawie sie w kolejce.Od pewnego czasu na CB przoduje wątek o wyprzedaży sprzętu, często całego. Nikt nie podaje przyczyny, ale zapewne chodzi o zmianę systemu. No cóż, Canon niczym pozytywnym nie zaskoczył od dawna. Chyba głównym problemem aparatów jest słaby af (złaszcza tryb servo) i przeładowane matryce. Szukam czegoś, czym mógłym zastąpić wysłużoną 350tkę, ale jak na razie żaden model mnie nie uwiódł (może trochę 7d).
Systemu nie zmieniam, za dużo gratów zgromadziłem.
Komentarz
-
-
Dlaczego sprzedają??? Jeżeli nie handlują to wymieniają. Przynajmniej tak było u mnie. Swoją 350 sprzedałem i kupiłem 40. 40 sprzedałem by kupić starą 5, a staruszka wymieniłem na Ds-a. A systemu nie zmienie, jest w czym wybierać, i af też sobie radzi
.
Ładne ciałko,gorące stopki i ostre oko:-P
Johann Wolfgang GoetheKomentarz
-
Ja podobnie jak poprzednik - co pewien czas coś sprzedaję bo wymieniam na inne, nowsze. To naturalne i tak będzie zawsze. Taka jest natura fotografii od kuchni...Fotografia dzikiej przyrody GALERIA CBKomentarz
-
Ale mowa jest o wyprzedaży sprzętu często całego a nie pojedynczych elementów zestawu. A może to sprzęt kupiony za dotację idzie na sprzedaż?
Komentarz
-
Osobiście trochę sprzedałem rzeczy Canona,bo wchodzę w szeroki kąt Nikona,który ma lepszy od Canona. Jak to wyjdzie w praktyce-zobaczę.
Ps. AF też ważna rzecz
Komentarz
-
Komentarz
-
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)Komentarz
-
Chyba nie tyle chodzi o to, że się nie da, ale o to, że da się łatwiej, przyjemniej. A to ma spore jednak znaczenie.Komentarz
-
2 miesiące temu, po 5 latach używania 350-ki, zostałem uwiedziony przez 5dmkII. Nie czuję się przez nią wykorzystany - przeciwnie - raczej ja wykorzystuję ją. Zadowolenie, w każdym razie po mojej stronie - jest duże. Graty też wyrażają wdzięczność. Jedyny kłopot to większa waga i lepsza ergonomia, do której nie mogę się przyzwyczaić ;-). Ale miłość jest ślepa...
A wyprzedaże są chyba naturalne - ktoś dostał porządną dotację, kupił kilogramy sprzętu, pomysł na biznes nie wypalił, albo właśnie wypalił - było trochę zabawy, a teraz zostaje gotówka ze sprzedaży na inny projekt.5dmkII, 24-70/2.8, 70-200/4 IS, 50/1.8 II, Samyang 500/8Komentarz
Komentarz