X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Viracocha
    Uzależniony
    • 2004
    • 853

Zamieszczone przez dinderi
    Były i co z tego, jak wszyscy robili na takiej samej kliszy...
    I tymi samymi obiektywami...

Komentarz

• dinderi
      Pełne uzależnienie
      • 2009
      • 3028

Zamieszczone przez Viracocha
      I tymi samymi obiektywami...
      Oczywiście różnice są tak bardzo istotne, że matko boska.
      Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
      09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• aligator16
        Początki nałogu
        • 2008
        • 457

Oczywiście różnice są tak bardzo istotne, że matko boska.
        Wolisz focić na kliszy ISO 1600 z obiektywem f/5.6 czy wolisz kliszę ISO 100 i obiektyw 1.4? Takie różnice nie są pomijalne ;]

Komentarz

• ghosthunter
          Coś już napisał
          • 2010
          • 83

Zamieszczone przez merida
          Jak juz znalazły się pieniądze na własną lustrzankę to kupiłem canona,co muszę podkreślić tylko dlatego,że kilku znajomych też miało canony i zawsze to lepiej bo można coś komuś albo od kogoś pożyczyć,przetestować,powymieniać się... I co? I jestem happy!
          Popieram! O ile nie ma się uprzedzeń warto rozważyć kupno sprzętu z tego samego systemu co znajomi. Zawsze można coś sobie pożyczyć czy się wspomóc. Ja mam Canona, szwagier przeze mnie też ma Canona i zawsze można pożyczyć sobie obiektyw. Niestety baterie nie pasują

Z drugiej strony zastanawiam się jak wygląda współpraca Nikona z Sigmami. Czy naprawdę jest tak dobrze jak głoszą internetowe mity? Czy AF jest aż tak pewny. Bo z Canonem na Sigmę nie narzekam ale czasem robi nieprzyjemne niespodzianki.

Komentarz

• dinderi
            Pełne uzależnienie
            • 2009
            • 3028

Zamieszczone przez aligator16
            Wolisz focić na kliszy ISO 1600 z obiektywem f/5.6 czy wolisz kliszę ISO 100 i obiektyw 1.4? Takie różnice nie są pomijalne ;]
            Mówiliśmy o "przypadkowym" zakupie pierwszego aparatu. Domyślnie sytuacja wygląda tak, że mamy mierne doświadczenie i kupujemy lepszy aparat, niż ten który mieliśmy dotąd. Tutaj naprawde różnice sa tak mało istotne, że dywagacje czy zakup przypadkowy jest możliwy, czy nie, są równie celowe, jak dywagacje, czy zimą w Polsce jest zimno, czy ciepło.
            Uważam ten OT za zamknięty.
            Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
            09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• Viracocha
              Uzależniony
              • 2004
              • 853

Mówiliśmy o "przypadkowym" zakupie pierwszego aparatu. Domyślnie sytuacja wygląda tak, że mamy mierne doświadczenie i kupujemy lepszy aparat, niż ten który mieliśmy dotąd. Tutaj naprawde różnice sa tak mało istotne, że dywagacje czy zakup przypadkowy jest możliwy, czy nie, są równie celowe, jak dywagacje, czy zimą w Polsce jest zimno, czy ciepło.
              Uważam ten OT za zamknięty.
              Wystarczy poświęcić trochę czasu i już ma się jakieś pojęcie na temat różnic systemowych i zakup nie staje się przypadkowy. Tu nie chodzi o to, żeby kupić lepszy aparat niż inne (bo każdy ma wady i zalety), ale o to, żeby kupić go będąc tych wad i zalet świadomym.

Komentarz

• jacek_73
                Pełne uzależnienie
                • 2010
                • 2587

Zamieszczone przez Viracocha
                Wystarczy poświęcić trochę czasu i już ma się jakieś pojęcie na temat różnic systemowych i zakup nie staje się przypadkowy. Tu nie chodzi o to, żeby kupić lepszy aparat niż inne (bo każdy ma wady i zalety), ale o to, żeby kupić go będąc tych wad i zalet świadomym.
                ciekawe a najciekawsze jest to co dzieje się z naszą pamięcią z upływem czasu.
                Jestę fotografę
                miszcz martwi się o podpis

Komentarz

• savage67
                  Bywalec
                  • 2010
                  • 122

To wypowiem się trochę inaczej. Po przygodzie z kompaktami (Sony, Olympus, Casio) i jeszcze kilkoma, jestem od kilku dni użytkownikiem Canona - za wcześnie, żeby się wypowiadać ale myślę, że będzie OK. Choć maiłem wielką ochotę na bezlusterkowca ( Pena, Nex'a, NX).
                  Część osób zmienia system ale nie tylko canonowcy. Ruch jest w każdą stronę. Naturalna fluktuacja.
                  !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                  oskarkowy - jak będziesz wystawiał 70-200 daj znać , jak dam radę finansowo ...
                  Ostatnio edytowany przez savage67; 36294. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• piotrr
                    Początki nałogu
                    • 2007
                    • 436

Ja sprzedaję Canona żeby zazwyczaj kupić... Canona

Komentarz

• koraf
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 1748

Przyłączę się do wypowiedzi kolegów zmieniam sprzęt canon na ... lepszy sprzęt canon :-D.

Komentarz

• marfot
                        Pełne uzależnienie
                        • 2007
                        • 4568

Ja sprzedałem sporo sprzętu Canona na cropa ( 20d, C10-22, C17-55, C100/2,8 ) za pośrednicwem jakiegoś marokańskiego bandziora .
                        Nie sądzę, że ten s..n zapodał jakąś wygórowaną cenę za skradziony sprzęt i myślę że szczęśliwy nabywca mógł pomysleć, że gościu się w panice wyprzedaje z Canona. Myślę, ten badzior nadal grasuje w Allicante i może trafi na Nikona żeby było sprawiedliwie.
                        https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
                        EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Komentarz

• Maggot
                          Początki nałogu
                          • 2008
                          • 286

Tez planuje zrobic mala wyprzedaz. Nazbieralo mi sie sporo zbednych klamotow, miejsca na nowe malo. Dzialac trzeba bedzie szybko bo gwiazka za pasem. Znow trzeba bedzie wyreczyc mikolaja i cos sobie kupic.
                          pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...