X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tornvald
    Bywalec
    • 2012
    • 209

Ciekawe co ma wieksza liczbe odwiedzin? Takie szmatlawce czy np Optyczne? ;]
    Aaaa poza tym takie szmatlawce same sie narzucaja i otwieraja tu i owdzie :/

Komentarz

• allxages
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 2549

W Polsce o 17 pozycji lepsze jest jednak optyczne.pl z wynikiem 480.

Komentarz

• allxages
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 2549

Coś Wam powiem. Miałem dzisiaj w ręce tego Hermesa co wyszedł nowego. I jakby mnie było stać i urządzał mieszkanie to bym go kupił, dobrze by wyglądał na półce obok lampki nocnej Bardzo ładnie na żywo się prezentuje, ale to jest po prostu mebel.

Komentarz

• Cichy
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 7443

Zamieszczone przez MusicMan
          Mieliście okazję podpiąć do swoich Leic (jak to odmienic?) obiektywy Voigtlandera? Jak to się ma do systemowych? Np taki V 35/1.2/1.4, 50.1.1...
          35/1.2 II jest wprost genialne. Do Summiluxa brakuje mu naprawdę niewiele, a cena 4x mniejsza...
          O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• allxages
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 2549

Zamieszczone przez Cichy
            35/1.2 II jest wprost genialne. Do Summiluxa brakuje mu naprawdę niewiele, a cena 4x mniejsza...
            Tylko ze jest duży a to padaka. 35Lux jest szkłem idealnym. Chociaż i tak myśle czy nie zmienić na 35cron który jest po prostu mniejszy.

Komentarz

• Cichy
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 7443

Skoro Nokton jest duży, to jaki jest Nocti ? Ja mówię o walorach optycznych.
              O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• mario
                Bywalec
                • 2004
                • 141

Zamieszczone przez Cichy
                Skoro Nokton jest duży, to jaki jest Nocti ? Ja mówię o walorach optycznych.

tylko ze nocti nie jest szklem stricte streetowym a 35tki zdecydowanie tak
                mariuszjaniszewski.pl ; packshotstudio.pl

Komentarz

• Łopal
                  Bywalec
                  • 2012
                  • 197

Czytam tak Wasze dyskusje... Mysle, ze w tym wszystkim jest tez taki element, ktory tu sporadycznie wystepuje, a jest nim przyjemnosc robienia zdjecia.
                  Oczywiscie, system Canona ma takie obszary, gdzie ta miodnosc wystepuje mocno. Sam tego doswiadczam z dwoma szklami swojej szklarni.
                  Mimo wszystko nadal zaluje swojej decyzji sprzedania Epsona RD-1. Tam przyjemnosc obcowania z aparatem naprawde oryginalnym byla wielka. Zostal mi summicron 50/2, do ktorego szukam body, ale nie smiem go podpinac pod nexa, czy m4/3. Nie ta liga..... I czekam, obserwuje, moze sobie jakies m8 kupie, jak troche dozbieram kasy....
                  Chodzi o te miodnosc, o przyjemnosc obcowania z aparatem.
                  M9 jest na tej liscie w topie.
                  Http://lopal.blogspot.com

Komentarz

• allxages
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 2549

A to prawda. Nigdy tyle razy sam do siebie sie nie cieszyłem podczas fotografowania jak z M9. Jest to tez jedyny aparat któremu wyznalem miłość pare razy hehe

Komentarz

• Sergiusz
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 2708

Zamieszczone przez allxages
                      . Jest to tez jedyny aparat któremu wyznalem miłość pare razy hehe
                      Zdradzisz nam adres dealera?
                      Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• Czacha
                        fotograf
                        • 2004
                        • 4868

Zamieszczone przez allxages
                        A to prawda. Nigdy tyle razy sam do siebie sie nie cieszyłem podczas fotografowania jak z M9.
                        Mam tak samo za każdym razem gdy kupuje coś nowego od Apple .. ale to chyba nasze sumienie wytwarza 'hormony szczescia' aby nie czuc sie winnym wydania wiekszej kasy niz za konkurencje

Leica .. moze kiedys, jak najdzie mnie znow ochota na street'a i bede mial na stanie wszystkie "niezbedne" gadzety Apple'a
                        https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• allxages
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 2549

Zamieszczone przez Czacha
                          Mam tak samo za każdym razem gdy kupuje coś nowego od Apple .. ale to chyba nasze sumienie wytwarza 'hormony szczescia' aby nie czuc sie winnym wydania wiekszej kasy niz za konkurencje
                          Gorzej jak konkurencji po prostu nie ma
                          A co do Apple to wszystko co miałem/mam było dla mnie hmmm naturalne. Być moze dlatego ze wiedziałem co dokładnie o oczekuje, ale z iPhone mam dokładne jak z M9 - doskonały i użytkowanie po prostu sprawia przyjemność

Komentarz

• jellyeater
                            Pełne uzależnienie
                            • 2010
                            • 1631

Mi tam by jednak było wstyd używać rzeczy od Apple. Po prostu obciach być w grupie z takimi debilami, którzy z podłego i przewartościowanego sprzętu robią coś nadprzyrodzonego. A ich design też jakoś mi specjalnie nie pasuje. Są ładniejsze rzeczy.

Na szczęście Leica to jeszcze nie Apple. Jeszcze bardziej przewartościowali sprzęt i przez to nie są tak mainstreamowi.

http://jellyeater.net84.net/

Komentarz

• MusicMan
                              Coś już napisał
                              • 2009
                              • 63

jellyeater nie popadajmy w skrajności - patrzać w ten sposób to nie powinieneś używać nieczego.
                              Leica jest potwornie droga, dorabia trochę teorii, na obiektywy rzeczywiście trzeba teraz czekać pół roku ale co z tego ... trochę jak w reklamie - i can't cook, who cares?..
                              Byłem w sklepie, siedziałem z godzine, narobiłem zdjęć, przetestowałem parę obiektywów i już wiem, że też bym się zakochał. Na razie rozmyślam bo musiałbym sprzedać cały obecny sprzęt...
                              Piątka, eLki, portfolio w toku.

Komentarz

• Tornvald
                                Bywalec
                                • 2012
                                • 209

Tylko Leica to nie Apple i na nia naprawde niewielu stac.
                                Na produkty Apple w USA stac wiele osob i chyba jednak nie odbiegaja cena od konkurencji. Czy to iPhone czy iPad. Jakos ja bym az tak bardzo nie porownywal tych dowch firm.
                                Natomiast co do uzytkownikow Apple to wiele juz widzialem i nie chcac nikogo urazic to jest masa fanboyi tak nawiedzonych...ach... A co do samego Apple to nic do nich nie mam ale tez nie uwazam,ze ich produkty sa tak genialne...

Komentarz

Pracuję...