X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tornvald
    Bywalec
    • 2012
    • 209

Zamieszczone przez janmar
    Jest czarna taśma Leici w czerwone kropki ,do zaklejania czerwonych kropek na aparacie ale droga.Taka biżuteria wśród taśm...
    Hahah zebys wiedzial,ze o tym samym pomyslalem;]
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Zamieszczone przez Merde
    Przecież było w tym wątku, że mają aparat w wersji bez kropki za 1k zł więcej.
    Jesli jednak ktos kupil wczesniej aparat z kropka to co ma zrobic? Kupic tasme do upgrade'u

Zamieszczone przez allxages
    Miałem ten pasek z jakimś canonem, albo i z dwoma. Dla mnie za duży i zbyt inwazyjny
    Hmmm..a co rozumiesz przez inwazyjny w sensie paska? Fakt jest szeroki za to sie nie wpija w szyje
    Ostatnio edytowany przez Tornvald; 43671. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• allxages
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 2549

Zamieszczone przez Tornvald
      Jesli jednak ktos kupil wczesniej aparat z kropka to co ma zrobic? Kupic tasme do upgrade'u
      Dajesz aparat do serwisu i 3000 zł i wraca w wersji bez kropki i dodatkami

Hmmm..a co rozumiesz przez inwazyjny w sensie paska? Fakt jest szeroki za to sie nie wpija w szyje
      Rzuca się w oczy

Komentarz

• dinderi
        Pełne uzależnienie
        • 2009
        • 3028

Ja Ci za 3 tyś. usunę tę kropkę, a jako dodatek dam unikalną paczkę gum JuiceFruit z serii limitowanej Może być?
        Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
        09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• allxages
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 2549

Wystarczy mi taśma za 60 zł

Komentarz

• Tornvald
            Bywalec
            • 2012
            • 209

Hmmm..wlasnie nie pamietam bo kiedys o tym czytalem ale zdawalo mi sie,ze upgrade nie obejmuje usuniecia kropki Wiem,ze na pewno zmieniaja szybke wyswietlacza ale chyba za 6 a nie 3tys Przeciez to upgrade musi byc drozszy niz roznica w cenach z kropka i bez

A tak powazniej to sie smiejemy ale Leica a zreszta nie tylko dorabia sobie na takich rzeczach, wersjach limitowanych. O ile dla Canona, ktory tlucze miliony puszek nie mialoby to wiekszego znaczenia to taka firma jak Leica, ktora wydaje mi sie,ze jest niewielka dorabia sobie na badania i rozwoj. I chwala im za to,ze tak potrafia. Wszyscy mowia,ze Canoan zarabia na XXX D anie na 1..

Komentarz

• allxages
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 2549

Kropka jest usuwana, wymieniany jest cały top-plate. Nie wiem za ile dokładnie, bo mnie to nie interesowało.

Komentarz

• Sergiusz
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 2708

Nie będę komentował szczegółowo. Twoje argumenty brzmią jak amatora z tygodniowym doświadczeniem. Po części sa nieprawdziwe, po drugiej wymieniles zalety (!!) a nie wady. Widać, potrzebujesz kompaktów z x200 zoom - znajdziesz w Media Markt za rogiem
                Miałem nieprzyjemność fotografowania M 6 przez jakieś dwa tygodnie i faktycznie niezłej jakości zdjęć nie rekompensuje marnota obsługi. Dałem się jak sztubak ogłuszyć i drogą kupna nabyłem Leica Minilux. Jakość zdjęć była świetna do czasu kiedy nie dostałem Olympus mju II Zdjęcia w zasadzie nie do odróżnienia tylko cena ośmiokrotnie mniejsza. Miałem też kolejne nieporozumienie Leica Digilux 3 taka niby lustrzanka co to przy długich czasach dawała zafarb fioletowy na zdjęciach w postaci plam. Ale za 7500zł za puszkę nie można za wiele wymagać. Potem jakiś czas miałem Panasonic L10 z optyką Leica i aparat był super tyle, że niestety była to efemeryda bez kontynuacji. Taki kompakt zoom x200 używam od czasu do czasu. I było nie było Leica też ma taki w swojej ofercie.
                Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• jacek_73
                  Pełne uzależnienie
                  • 2010
                  • 2587

Zamieszczone przez Bahrd
                  Jakże giętki język musi mieć ten, który potrafi wyrazić współczucie mieszczące się w 1mm x 1cm x 1cm!?
                  Jacek_73 - spróbujesz?
                  Zawsze do usług

O milimetr cacko tyje
                  a niby_ciężar wygina szyję
                  taka lekka miała być ta LEICA
                  a co to będzie jak dojdzie naklejka?

Jestę fotografę
                  miszcz martwi się o podpis

Komentarz

• Tornvald
                    Bywalec
                    • 2012
                    • 209

Film z robienia M9 Hermes http://vimeo.com/41869140 w sumie fajnie zrobiony i milo sie oglada ale momentami mialem wrazenie,ze wszystko sie dzieje w XIX wiecznym warsztacie krawieckim a nie nowoczesnym zakladzie gdzie produkuje sie aparaty cyfrowe;] Aaaaa i zauwazylem ,ze do Hermesa biedroneczki nie pasuja!?
                    Swoja droga ta torba z zestawu to mi sie podoba

Komentarz

• Sergiusz
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 2708

Zamieszczone przez dinderi
                      Ani R8 Jak już w temacie Leicy jesteśmy
                      Leica miała i R8 i R9 i co z tego? I posiadacze optyki z bagnetem R są szczęśliwi bo muszą. A szczególnie ci co za swoje szkła zapłacili po 20kzł.
                      !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                      Zamieszczone przez jacek_73
                      Zawsze do usług

O milimetr cacko tyje
                      a niby_ciężar wygina szyję
                      taka lekka miała być ta LEICA
                      a co to będzie jak dojdzie naklejka?

Baletnice cisną kapcie
                      Cienki pasek ciśnie szyje
                      Korpus cienki też już nie jest
                      Przez soczewkę co to tyje
                      Ostatnio edytowany przez Sergiusz; 14465. Powód: Automerged Doublepost
                      Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• jellyeater
                        Pełne uzależnienie
                        • 2010
                        • 1631

Wybitni fotografowie kupują Leice dla możliwości... A po co kupują ją amatorzy?

http://jellyeater.net84.net/

Komentarz

• 4kwiatek
                          Bywalec
                          • 2006
                          • 230

Hi...

Zamieszczone przez jellyeater
                          Wybitni fotografowie kupują Leice dla możliwości... A po co kupują ją amatorzy?
                          Liczą że chociaż jeden atrybut "wybitności" pozwoli im robic lepsze zdjęcia . Talentu niestety nie da się kupić...

Pozdrawiam...

Komentarz

• dinderi
                            Pełne uzależnienie
                            • 2009
                            • 3028

Film z robienia M9 Hermes http://vimeo.com/41869140
                            To jest raczej film z robienia opakowania do Hermesa, z kilkoma przebitkami ma aparat.
                            Jak sie takie coś oglada podpisane "Jak się robi Leica M9-P Hermes" to każdy logicznie myślący człowiek bedzie się zastanawiał: "ale gdzie ta Leica". Czyli jednak Leica, to pudełko, bardziej
                            Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                            09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• jellyeater
                              Pełne uzależnienie
                              • 2010
                              • 1631

W sumie jak na to paczam to może też bym i chciał. Lepszych zdjęć bym tym nie zrobił. Ale lubię takie ładne, klasyczne produkty. Czyli u mnie by to było biżuteryjne. Ale mnie nie stać na taką biżuterię.

Mogliby przenieść produkcję do Chin, albo Meksyku. :P

A co do filmiku. Pudełko jest w tym najważniejsze chyba. Aczkolwiek ta torba mi się nie podoba. Jest tak oldscholowa, że aż tandetna.

http://jellyeater.net84.net/

Komentarz

• Tornvald
                                Bywalec
                                • 2012
                                • 209

Wiecei gdyby pokazali jak robia sam aparat to film nie bylby taki oldschoolowy a elektronika ze srodka zniszczylaby klimat;P A tak pokazali jak sie prymitywnie robi dodatki W zasadzie wydaje mi sie,ze na filmiku jest praktycznie wszystko co odroznia Hermesa od zwyklej M9. Mnie osobismie uderzyl sposob malowania oznaczen na obiektywie...palcem;]

A co do torby tak..strasznie mi sie spodobala Tylko mysle,ze znalezienie podobnej to nie taki problem, kiedys widzialem taki styl...hmmmm...Birmingham moze..kurcze..moze ktos podpowie jak sie ta firma nazywa;P

Komentarz

Pracuję...