X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jellyeater
    Pełne uzależnienie
    • 2010
    • 1631

Aparaty dla tych co już im się znudziło palenie gotówką w piecu. Ale miło by było mieć coś takiego. Tyle, że potem marznąć w zimie...

http://jellyeater.net84.net/

Komentarz

• Canion
      Uzależniony
      • 2008
      • 551

A niby czemu odbierac bogatym prawo do mania wyboru? Zobaczcie, szary tłum pracujący miast i wsi jaki ma wybór D3,D3x, D3s, D4, d800, 5dmkIII, Ds1,D1,Dx i co tam jeszcze jest. oczy az sie rozbiegają a gęba cieszy od tych możliwości..

a bogaty ?no jaki on ma wybór,
      kilka limitowanych wersji Leica, pare szkiełek do tego i tyle. no czasem jakies pozłacane body Pentaxa czy Hasella czy limitowana seria w drewnianej szkatułce , ale to już trochę taniością zalatuje. dla nich taka M9mono to jak łyk śweżego powietrza w zatęchłej piwnicy. Nie odbierajcie im tych kilku ostatnich zabawek.

zresztą podobnie jest z autami tu przytaczanymi. Szaraczki mają za 20k euro wybór że hoho. tylko brac i prrzebierac. ale już za 2 mln euro jaki jestwybór? raptem kilka aut i na tym wybór sie kończy.a i to trzeba czasem czekac rok, połtora na odbiór. Bogaci naprawde nie mają lekko

Ostatnio edytowany przez Canion; 17216.

Komentarz

• Bahrd
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 3053

Pulitzer się Koledze należy jak nic!
        Jeśli nawet nie zazdrościłem, to teraz jakby im współczuję...
        EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

• Łopal
          Bywalec
          • 2012
          • 197

Steve Huff kiedyś poważnie podszedł do tematu i napisał, co powinno być w nowych Leikach. Podpisywałem się pod tym obiema nogami. Niech będzie choćby zielona diodka w środku, która potwierdza ostrość. Nic więcej....
          Ale nie. Bo po co. Legenda to legenda.
          Szkoda, bo liczyłem na jakieś rozsądne rozwiązanie.
          A przy cenie X2, no sorki, wolę kupić body Fujifilm za 6500....
          Http://lopal.blogspot.com

Komentarz

• Kolekcjoner
            Obertroll
            • 2006
            • 18766

Zamieszczone przez dinderi
            To nie jest sprzet do fotografii, to bizuteria.
            Otóż to i dlatego im droższy tym lepiej.

Zamieszczone przez Bahrd
            Pulitzer się Koledze należy jak nic!
            Jeśli nawet nie zazdrościłem, to teraz jakby im współczuję...
            No jak nie jak tak - że zacytuję klasyka .
            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
            Kapitan Wagner

Komentarz

• lukasz5DmkI
              Bywalec
              • 2011
              • 223

Zamieszczone przez Canion
              A niby czemu odbierac bogatym prawo do mania wyboru? Zobaczcie, szary tłum pracujący miast i wsi jaki ma wybór D3,D3x, D3s, D4, d800, 5dmkIII, Ds1,D1,Dx i co tam jeszcze jest. oczy az sie rozbiegają a gęba cieszy od tych możliwości..

a bogaty ?no jaki on ma wybór,
              kilka limitowanych wersji Leica, pare szkiełek do tego i tyle. no czasem jakies pozłacane body Pentaxa czy Hasella czy limitowana seria w drewnianej szkatułce , ale to już trochę taniością zalatuje. dla nich taka M9mono to jak łyk śweżego powietrza w zatęchłej piwnicy. Nie odbierajcie im tych kilku ostatnich zabawek.

zresztą podobnie jest z autami tu przytaczanymi. Szaraczki mają za 20k euro wybór że hoho. tylko brac i prrzebierac. ale już za 2 mln euro jaki jestwybór? raptem kilka aut i na tym wybór sie kończy.a i to trzeba czasem czekac rok, połtora na odbiór. Bogaci naprawde nie mają lekko

A ja myślę że ten produkt jest naprawdę bardzo fajny czarno-białe fotki dla mnie super sprawa, jak bym miał możliwości finansowe odłożenia na ten aparat w ciągu 1,5 roku to czemu nie .Nie każdy jest profi fotografem jeden zbiera na obiektyw za 15tys drugi na 5D mkIII a kolejny na Leice M .

Komentarz

• _igi
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 2035

Zamieszczone przez lukasz5DmkI
                A ja myślę że ten produkt jest naprawdę bardzo fajny czarno-białe fotki dla mnie super sprawa, jak bym miał możliwości finansowe odłożenia na ten aparat w ciągu 1,5 roku to czemu nie .Nie każdy jest profi fotografem jeden zbiera na obiektyw za 15tys drugi na 5D mkIII a kolejny na Leice M .
                Na zwykłą M-kę - tak, na domyślnie czarno białą - nie. Dlaczego? Wszystkie cyfrowe programy do obróbki zdjęć czarno-białych, do poprawnego działania, potrzebują kolorów. Każdy film, które emulują miał określoną wrażliwość na jakieś barwy, i głównie tym się odróżniały. Obrazek z M-M jest po prostu nudny, bo poza ilością detalu, wygląda jakby ktoś po prostu otworzył zwykłą fotę z M9 i klepnął w photoshopie "desaturate". Masakra.
                5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Komentarz

• janmar
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 3468

Zamieszczone przez _igi
                  Na zwykłą M-kę - tak, na domyślnie czarno białą - nie. Dlaczego? Wszystkie cyfrowe programy do obróbki zdjęć czarno-białych, do poprawnego działania, potrzebują kolorów. Każdy film, które emulują miał określoną wrażliwość na jakieś barwy, i głównie tym się odróżniały. Obrazek z M-M jest po prostu nudny, bo poza ilością detalu, wygląda jakby ktoś po prostu otworzył zwykłą fotę z M9 i klepnął w photoshopie "desaturate". Masakra.

Czarnobiała ostatnio jakby mocniejsza.Mnóstwo czarnego tuszu na biały papier położono aby to wyjaśnić .Kto wie co będzie dalej.
                  Program zawsze może powstać.Nie wiem czy już wraz z aparatem nie ma czegoś nowego.Ta matryca jednak kusi.Obiektywy też.
                  W moim odczuciu problemem są nasze zarobki [nie cena].Gdyby sięgały ~~
                  powiedzmy 5 tys. euro .......pewnie byłoby więcej wątków i czarnobiałych fotek.

Komentarz

• jacek_73
                    Pełne uzależnienie
                    • 2010
                    • 2587

@janmar: chyba nie do końca masz rację. Negatywy cz-b kuszą nie tylko czarnobiałością, a cyfrowe cz-b to nie to samo jednak. Natomiast jeśli chodzi o zarobki to jak najbardziej ~5 tys. ojro może być.

P.S.
                    Nie zamierzasz kandydować na prezydenta? Mój głos już masz w kieszeni.
                    Jestę fotografę
                    miszcz martwi się o podpis

Komentarz

• janmar
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 3468

Nie zamierzasz kandydować na prezydenta?
                      Nieeeeeeee.!!!!!!!

No, nie to samo.Ale czy węgiel na kartonie czy mięciutki ołówek w zeszycie
                      to ten sam środek wyrazu.
                      Tak naprawdę to taki zakup jest realny
                      A czy jak zapewne ktoś spyta "czy się opłaca ? ".
                      Nie ,podobnie jak wszystko inne na tym najlepszym ze światów.
                      Wszystko jest zludzeniem.a tylko fotografia c.b realem .
                      Ostatnio edytowany przez janmar; 7379.

Komentarz

• jacek_73
                        Pełne uzależnienie
                        • 2010
                        • 2587

Zamieszczone przez janmar
                        ..A czy jak zapewne ktoś spyta "czy się opłaca ? ".
                        Nie ,podobnie jak wszystko inne na tym najlepszym ze światów...
                        :grin:

Na szczęście homo sapiens sapiens nie zawsze myśli racjonalnie.

przykładowy dialog gdzieś daleko stąd:
                        -Cześć Edek, kupiłem sobie cz-b lajkę za 55 tysi.
                        -Opłacało ci się?
                        -Jasssne. Zrobiłem interes życia. Przecież to leica.

Jestę fotografę

Komentarz

• Bahrd
                          Pełne uzależnienie
                          • 2007
                          • 3053

Wszystko jest zludzeniem.a tylko fotografia c.b realem .
                          Słuszne spostrzeżenie - to się nawet nazywa widzenie skotopowe - być może dlatego akceptujemy cz-b?
                          EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

• janmar
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 3468

Z kilku przemian w moim świecie foto ,najciężej mi przyszło przejść na kolor.
                            Może to cecha osobnicza ale to c,b. siedzi we mnie ciągle, i taki aparat jak ta Leica kusi.

pozdrówka Przemku.

Komentarz

• jacek_73
                              Pełne uzależnienie
                              • 2010
                              • 2587

Z kilku przemian w moim świecie foto ,najciężej mi przyszło przejść na kolor...
                              Pamiętasz który to był rok?
                              Jestę fotografę

Komentarz

• mario
                                Bywalec
                                • 2004
                                • 141

Zobaczcie n zdjecia ze strony laiki
                                Jak dla mnie to masakra, nieprawdopodobny obrazek

Pisanie ze leika to bizuteria - nie ma sensu po raz nty na to odpowiadac
                                mariuszjaniszewski.pl ; packshotstudio.pl

Komentarz

Pracuję...