X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • allxages
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 2549

Zamieszczone przez Sergiusz
    Dla mnie Leica M to nieporozumienie jakości konstrukcji w stosunku do ceny:

Posiada paralaksę nie mylić z Pola Raksą.

Nie posiada obiektywów zoom nie dlatego bo są gorsze ale dlatego, że nie są w stanie zrobić celownika, który by się zmieniał razem z zakresem ogniskowych. Stąd na przykład obiektywy trzy ogniskowe.

Wprowadzający chaos ramki w celowniku zmieniające się w zależności od wkładanego obiektywu.

Od czasu kiedy połączono dwa celowniki w jeden niewygodę korzystania z dwóch celowników zamieniono na niewygodę korzystania z jednego, w którym część to klin od dalmierza.

Całość i owszem może uchodzić za przykład mistrzostwa obróbki skrawaniem ale do biżuterii to chyba daleko.
    Nie będę komentował szczegółowo. Twoje argumenty brzmią jak amatora z tygodniowym doświadczeniem. Po części sa nieprawdziwe, po drugiej wymieniles zalety (!!) a nie wady. Widać, potrzebujesz kompaktów z x200 zoom - znajdziesz w Media Markt za rogiem
    Ostatnio edytowany przez allxages; 5614.

Komentarz

• Bahrd
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 3053

Zamieszczone przez Kolekcjoner
      Tyle że to jest dość złożona zależność, bo tu się kryje niebezpieczeństwo takie, że tańsze oznaczać będzie odpływ tej niechcianej klienteli ale nie będzie oznaczać napływu nowej w stopniu umożliwiającym egzystencję firmy. W przypadku towarów niemasowych ta ewentualność jest bardzo groźna - kilka firm się w ten sposób położyło.
      Zamieszczone przez allxages
      No to jest rzecz która chciałem dopisać ale wyszedłem z domu. Dzięki tym wszystkim snobom, firma ma dukaty na research, a i nie musi oszczędzać na produkcji. Inne firmy na 100% mogą tylko tego im zazdrościć.
      No i teraz zrozumiałem. Dziękuję.
      EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

• dinderi
        Pełne uzależnienie
        • 2009
        • 3028

Poza tym, Skoda nie ma A5.
        Ani R8 Jak już w temacie Leicy jesteśmy
        Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
        09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• Kolekcjoner
          Obertroll
          • 2006
          • 18766

Zamieszczone przez Bahrd
          No i teraz zrozumiałem. Dziękuję.
          No bo widzisz Przemku to chodzi o ten "giętki język" co to powie co głowa pomyśli - czy jakoś tak .
          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
          Kapitan Wagner

Komentarz

• jacek_73
            Pełne uzależnienie
            • 2010
            • 2587

...czy jakoś tak .
            Może tak:

Żeby język na tyle giętki
            wertując mózgu najskrytsze zakamarki
            pustego niczym trzewia rowerowej dętki
            nie szkalował dobrego imienia ...jedynie słusznej marki.

Jestę fotografę
            miszcz martwi się o podpis

Komentarz

• qbic2
              Bywalec
              • 2010
              • 141

Zamieszczone przez Sergiusz
              Dla mnie Leica M to nieporozumienie jakości konstrukcji w stosunku do ceny
              Dla ludzi z twoim podejściem istnieje ranking Chip-Top-Power-Econo sanszajn star of czajna.
              Ostatnio edytowany przez qbic2; 35319.
              Blog | DeviantArt
              A900,5Dmk2

Komentarz

• mc_iek
                Uzależniony
                • 2008
                • 790

chodzi o ten "giętki język" co to powie co głowa pomyśli - czy jakoś tak .
                E tam. Do tego wystarczy 5 słów. Któregoś dnia nieopatrznie zrobiłem zdjęcie (nie lejką) na dworcu w Warce. Potem w pociągu, całą drogę do Warszawy wysłuchiwałem, jaki to mam profesjonalny aparat fotograficzny i naprawdę autochtoni potrzebowali pięciu słów do wyrażenia wszystkich achów i ochów...
                Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Komentarz

• allxages
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 2549

Zamieszczone przez dinderi
                  Ani R8 Jak już w temacie Leicy jesteśmy
                  Ale ja A5 planuje kupić, a nie R8 ;-)

No, a teraz odkryję temat tabu, jako prawdziwy snob Leicowy.

CO MNIE WKURZA W LEICA (a o czym nie można mówić):

- wkurza mnie to, ze thump-up kosztuje dużo i jest cholernie poręczny. chciałbym, żeby nie był poręczny, bo zajmuje mało miejsca, a lubie jak moj aparat zajmuje jeszcze mniej miejsca:

- wkurza mnie to, ze mam wadę wzroku i musiałem dokupić soczewkę korygującą (która znowu kosztuje za dużo). tzn. w soczewce wkurza mnie to, ze powieksza moj aparat o jakiś 1mm na powierzchu 1cm.

- wkurza mnie to, ze nie moge znalezc dobrej tasmy czarnej zeby zakleic czerwoną kropkę, a każda pod wplywem słońca i mocnego eksploatowania zaczyna odpadać !!

- wkurza mnie to, ze oryginalny pasek ma na odcinku szyjnym taką gumę, mogłaby być wygodniejsza, a najlepiej zeby dawali do wyboru różne paski, np. artisan

- wkurza mnie wielkość i ciężar szkieł!! są za cięzkie! jak biore samo body do ręki to ma idealną wagę, szkła nie powinny być cięższe niz 150-200g, a niestety zdarzają się takie i po 350g Wielkość też mnie wkurza, bo 50/1.0 nie zmieścił mi się do kieszeni spodni ostatnio.
                  Na szczęście w Leica o tym wiedzą, i nawet CEO się wypowiedział w tej sprawie:
                  Zamieszczone przez Alfred Schopf
                  "We already have the best compact camera system here, with the M9. Now, we have to look at the size of the lenses. Do we like having a Coca-Cola can in front of a small camera body. The combination between the camera body and the lens has to fit."

I to są rzeczy, które mnie wkurzają, a o których się nie mówi głośno!
                  Tak więc co tam Canonowe problemy, problemy z AF puszek, selekcją szkieł czy wielkością jedynek i elek. Jak ja muszę się z takimi problemami borykać każdego dnia!

Jak tu żyć Premierze?

Pozdrawiam,
                  Snob Bartek z przemrużeniem ocznym ;-)

Komentarz

• Bahrd
                    Pełne uzależnienie
                    • 2007
                    • 3053

powieksza moj aparat o jakiś 1mm na powierzchu 1cm.
                    Jakże giętki język musi mieć ten, który potrafi wyrazić współczucie mieszczące się w 1mm x 1cm x 1cm!?
                    Jacek_73 - spróbujesz?
                    EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

• szwayko
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 2076

A
                      CO MNIE WKURZA W LEICA (a o czym nie można mówić):

- wkurza mnie to, ze nie moge znalezc dobrej tasmy czarnej zeby zakleic czerwoną kropkę, a każda pod wplywem słońca i mocnego eksploatowania zaczyna odpadać !!

- wkurza mnie to, ze oryginalny pasek ma na odcinku szyjnym taką gumę, mogłaby być wygodniejsza, a najlepiej zeby dawali do wyboru różne paski, np. artisan
                      Myślę że mogę pomóc. Taśma do zaklejania czerwonych pasków, aparatów, kóra pod wpływem czasu i ciepła nie puszcza kleju i nie paskudzi to Gaf-Fire BS 5867 Part 2 1980 type B od Gaffy. Spróbuj

Co do paska - zgrabnym, miłym już nie robionym paskiem jest Nikon plecionka AN-4B. Z wąskiej części w szeroką przechodzi płynnie poprzez splot, żadnych szwów, części, sprzączek, prosty pewny i miły i dobrze się zwija, zgniata zajmuje mało miejsca. Jak w miejscu szyi podszyta część skórki jest za sucha to można ją odpruć. MI z X100 super leży.
                      Tutaj
                      My camera strap of choice, the Nikon AN-4B. Thick and plush; strong, and 'stealthy'... ...and very 'Old School', like me!
                      frickr FB
                      www.szwajkowski.pl

Komentarz

• allxages
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 2549

Zamieszczone przez szwayko
                        Myślę że mogę pomóc. Taśma do zaklejania czerwonych pasków, aparatów, kóra pod wpływem czasu i ciepła nie puszcza kleju i nie paskudzi to Gaf-Fire BS 5867 Part 2 1980 type B od Gaffy. Spróbuj
                        http://sklep.pateam.pl/91,gaffa-le-m...fire-matt.html
                        O! I cena sensowna, w sam raz dla snoba za taśmę wartości 3 zł Dzięki!
                        Kupię i poużywam z Leicą. Do Canona i Mamiyi dalej będę używał tej za 3 zł, bo nie wiem czy sprzęt godzien tej droższej...

Zamieszczone przez szwayko
                        o do paska - zgrabnym, miłym już nie robionym paskiem jest Nikon plecionka AN-4B. Z wąskiej części w szeroką przechodzi płynnie poprzez splot, żadnych szwów, części, sprzączek, prosty pewny i miły i dobrze się zwija, zgniata zajmuje mało miejsca. Jak w miejscu szyi podszyta część skórki jest za sucha to można ją odpruć. MI z X100 super leży.
                        Tutaj
                        http://www.flickr.com/photos/sunjammer/3680081866/
                        Trochę za tani
                        Ja o tym myślę: http://www.leicastore.pl/ArtisanArti...haki-1435.html

Swoją drogą, zapomniałem dodać że ten oryginalny czasami przykleja mi się do rzepy od kurtki i się mechaci przez to. Ten Nikonowski byłby lepszy w tym temacie?

Komentarz

• Tornvald
                          Bywalec
                          • 2012
                          • 209

Ciekawe czemu Leica nie wypuscila oficjalnej tasmy do zaklejania kropek?
                          Przeciez zrobiliby na tym biznes;] Tasma za 10zl sprzedawana z logo po 300zl A moze jeszcze srebrna w wersji limitowanej Hermes?

A propos paska ja przy okazji zakupu Pentaxa ME Super stalem sie posiadaczem o takiego http://image-banque.com/IAG/images/pce111340.jpg paska Canona i musze przyznac,ze nie przywyklem do zawieszania aparatu na szyji ale ten jest bardzo fajny. Wydaje mi sie,ze jest zrobiony z bawelny i bardzo miekki. Tylko,ze to chyba stara sztuka bo nawet nie z made in china

Komentarz

• Merde
                            Grzeczny i układny podpis
                            • 2008
                            • 7756

Zamieszczone przez Tornvald
                            Przeciez zrobiliby na tym biznes;] Tasma za 10zl sprzedawana z logo po 300zl
                            Przecież było w tym wątku, że mają aparat w wersji bez kropki za 1k zł więcej.
                            I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• janmar
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 3468

Przeciez zrobiliby na tym biznes;] Tasma za 10zl sprzedawana z logo po 300zl A moze jeszcze srebrna w wersji limitowanej Hermes?
                              Jest czarna taśma Leici w czerwone kropki ,do zaklejania czerwonych kropek na aparacie ale droga.Taka biżuteria wśród taśm...

Komentarz

• allxages
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 2549

Zamieszczone przez Tornvald
                                A propos paska ja przy okazji zakupu Pentaxa ME Super stalem sie posiadaczem o takiego http://image-banque.com/IAG/images/pce111340.jpg paska Canona i musze przyznac,ze nie przywyklem do zawieszania aparatu na szyji ale ten jest bardzo fajny. Wydaje mi sie,ze jest zrobiony z bawelny i bardzo miekki. Tylko,ze to chyba stara sztuka bo nawet nie z made in china
                                Miałem ten pasek z jakimś canonem, albo i z dwoma. Dla mnie za duży i zbyt inwazyjny.

Zamieszczone przez Merde
                                Przecież było w tym wątku, że mają aparat w wersji bez kropki za 1k zł więcej.
                                Gwoli ścisłości to nie 1k a 3000 zł. Poza brakiem kropki jest lepszy LCD (w sensie mechanicznym) i coś tam jeszcze.

Komentarz

Pracuję...