Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kocis
    Początki nałogu
    • 2005
    • 472

Zamieszczone przez MarekC
    Diodak,

Nie będzie plakietek - nikt z tego powodu nie umrze, ale nie dotrzymasz słowa - jesteś winny. Takie jest k****wa życie dorosłego człowieka.
    Małe sprostowanie. W świecie dorosłego człowieka jest ODPOWIEDZIALNOŚĆ!!!!!!!!
    Wina - to takie uproszczenie pozwalające na szybkie otrzymanie rozgrzeszenia.
    To tak obok tematu.
    300D; 17-40/4L; 24-105/4L; 70-200/4L; 430EX

Komentarz

• MarekC
      Uzależniony
      • 2005
      • 647

Zamieszczone przez kocis
      Małe sprostowanie. W świecie dorosłego człowieka jest ODPOWIEDZIALNOŚĆ!!!!!!!!
      Wina - to takie uproszczenie pozwalające na szybkie otrzymanie rozgrzeszenia.
      To tak obok tematu.
      dziękuję kocis... tego słowa powinienem użyć !!!
      Pozdrawiam
      Marek

Komentarz

• pn_
        Zablokowany
        • 2005
        • 857

Zamieszczone przez MarekC
        że wg mnie nie chciało mu się.
        Zaczął pieknie, a później
        Wg mnie chcialo mu sie, podjal sie, bo mial troche czasu, a pozniej rozne *******y, po zawodowce pewnie, usilowaly wypelnic druczek przelewu przez miesiac albo i dluzej, wiec sie sprawa rypla, poslizgnela, i Kolega najwyrazniej mial juz mniej czasu i mozliwosci. Wypada sie stuknac we wlasne, leniwe piersi, a nie tylko walic w Kolege Diodaka.

Komentarz

• adwent
          Coś już napisał
          • 2005
          • 60

Kurczak, bąbelek , kartofelek !! - jak mówi mój bratanek.

Nie odzywam się w tym wątku z nadzieją, że ta dyskusja o winie, odpowiedzialności i zarzutach ustanie- ale chyba nie ma widoków na to.
          Zwracam się więc z prośbą - szczególnie do kolegów: Marka C, pn_ , dfilipa, kocisa- nie ciągnijmy tematu czy Diodak winien czy nie winien, ewentualnie zróbmy to w oddzielnym wątku

Myślę , że większość forumowiczów zainteresowanych otrzymaniem ID chciałoby czytać tu merytoryczne wypowiedzi - głównie Diodaka ( na ile sprawa posuwa się do przodu) - a nie przekopywać się przez strony rozważań na tematy etyczno-moralne ( nie mówię , że one nie są potrzebne, bo jak widać mamy takie potrzeby- ale proszę zróbmy to gdzie indziej)

Marku C, pn_ , dflip , kocis - proszę, nie odbierajcie mojej wypowiedzi , jako zaczepki bo na prawdę nie mam takiej intencji :-) - też wpłaciłem pieniążki w terminie i cierpliwie czekam na ID ( przecież gdyby nie Diodak to wcale nie byłoby widoków na ID, bo nikt z nas się nie palił, do wzięcia sprawy w swoje ręce, nie mieliście - bo ja jestem tu dość nowy- ID przez tyle czasu to nic się chyba nie stanie, jeśli poczekamy jeszcze trochę). Natomiast nie chciałbym przegapić w tym wątku ważnych wypowiedzi tzn. kiedy ID będą i czy w ogóle będą.
          EOS 50 E +Grip, EOS 350d+BG-E3, EFS 18-55, EF 50 f/1.8 II , EF 75-300 f/4-5.6 USM IS , Flektogon 20 f/2.8, 550 EX, CF 1GB,
          Apacer cd 211, Kiev 88 TTL z obiektywami, Lowepro 400 AW, Photo Trekker Classic, Manfrotto 455 B, 479-4B

Komentarz

• Tomasz Golinski
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 8623

Słusznie, żeby nie doszło do rozlewu krwi, zamykam wątek.

Diodak, jak będziesz miał coś do dopisania, to daj znać któremuś z modów, to się otworzy.
            30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
            Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Diodak
              Uzależniony
              • 2005
              • 696

Identyfikatory już się drukują !

Dzwoniłem do kogoś z drukarni, okazało się, że identyfikatory już się robią (?), a jeśli nikt nie odpisał na mojego maila to znaczy że zawinił koleś który przyjmuje zlecenia. Grafik nie miał zastrzeżeń do projektu i poszło do druku. Osoba z którą rozmawiałem przez telefon mówiła, że wszystkie projekty ostatecznie przegląda i pamięta nasze identyfikatory. Zdaje mi się, że to był szef (dzwoniłem wieczorem na komórkę) i obiecał, że pogoni kogo trzeba, aby odpisał na mojego maila i potwierdził czy wszystko jest OK. Zaznaczył też (to co już wiemy), że termin realizacji to ok. 2 tygodnie w przypadku druku offsetowego. Więc dla pewności, żeby nie szukali za długo mojego adresu, wysłałem ponownie krótkiego maila z pytaniem czy przyjęli zamówienie i żeby podali termin jego realizacji. Dostałem maila z potwierdzeniem, ale bez podania terminu, na co odpisałem PONOWNIE, że czekam na konkretny termin - narazie nie odpisali. Ważne, że robią, a jak nie dostanę w poniedziałek maila z terminem to znowu zadzwonię... jeszcze kilka dni cierpliwości .

Całe pudło kopert już zaadresowałem, zostalo wlozyc ID i zanieść na pocztę. Jak tylko będę coś więcej wiedział to napiszę, a narazie wstrzymajcie się od nic nie wnoszących komentarzy i przede wszystkim od niemilych posądzeń i określeń typu "koleś" pod moim adresem bo sobie tego nie życzę.
              EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

Komentarz

• gr86
                Początki nałogu
                • 2005
                • 328

wielkie dzięki Diodak za info, napewno uspokoji troche niecierpliwych

Komentarz

• MarekC
                  Uzależniony
                  • 2005
                  • 647

Zamieszczone przez Diodak
                  Dzwoniłem do kogoś z drukarni, okazało się, że identyfikatory już się robią (?), a jeśli nikt nie odpisał na mojego maila to znaczy że zawinił koleś który przyjmuje zlecenia. Grafik nie miał zastrzeżeń do projektu i poszło do druku. Osoba z którą rozmawiałem przez telefon mówiła, że wszystkie projekty ostatecznie przegląda i pamięta nasze identyfikatory. Zdaje mi się, że to był szef (dzwoniłem wieczorem na komórkę) i obiecał, że pogoni kogo trzeba, aby odpisał na mojego maila i potwierdził czy wszystko jest OK. Zaznaczył też (to co już wiemy), że termin realizacji to ok. 2 tygodnie w przypadku druku offsetowego. Więc dla pewności, żeby nie szukali za długo mojego adresu, wysłałem ponownie krótkiego maila z pytaniem czy przyjęli zamówienie i żeby podali termin jego realizacji. Dostałem maila z potwierdzeniem, ale bez podania terminu, na co odpisałem PONOWNIE, że czekam na konkretny termin - narazie nie odpisali. Ważne, że robią, a jak nie dostanę w poniedziałek maila z terminem to znowu zadzwonię... jeszcze kilka dni cierpliwości .

Całe pudło kopert już zaadresowałem, zostalo wlozyc ID i zanieść na pocztę. Jak tylko będę coś więcej wiedział to napiszę, a narazie wstrzymajcie się od nic nie wnoszących komentarzy i przede wszystkim od niemilych posądzeń i określeń typu "koleś" pod moim adresem bo sobie tego nie życzę.
                  I tak trzymaj :-) ...
                  Pozdrawiam
                  Marek

Komentarz

• mxdanish
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 632

Diodak widzisz
                    I od razu lepiej jak się raz na jakiś czas odezwiesz
                    I nie ma komentarzy
                    BTW dobrze że sprawa brnie do przodu
                    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
                    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Komentarz

• Khazad
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 127

Cieszę się, że niedługo bedą

Komentarz

• Jac
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 4813

Zamieszczone przez Khazad
                        Cieszę się, że niedługo bedą
                        tego ze niedlugo to nikt nie napisal... czekamy na drukarnie... :-)
                        Od poczatku wiedzialem ze diodak jest cool
                        Instagram

Komentarz

• Follman
                          Bywalec
                          • 2005
                          • 188

Zamieszczone przez Jac
                          tego ze niedlugo to nikt nie napisal... czekamy na drukarnie... :-)
                          Od poczatku wiedzialem ze diodak jest cool

Ja tez mocno w niego wierze

:
                          KLIKNIJ

Komentarz

• Zielony
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 2928

Zamieszczone przez Diodak
                            ...a narazie wstrzymajcie się od nic nie wnoszących komentarzy...

nie czytaliście tej linijki ?
                            sigpic

Komentarz

• Venio
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 1084

czemu watek nie został ponownie zamknięty!!!!!!??????

Komentarz

• Tomasz Golinski
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 8623

Bo na razie nie ma powodu zamykania. Czysty optymizm z komentarzy promieniuje
                                30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                                Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

Pracuję...