X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Zielony
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 2928

Zamieszczone przez basala
    ...do, eufemistycznie to nazywając, amatorów cudzej własności, że jestem za tak radykalnymi rozwiązaniami jak obcinanie łapki za kradzież.
    No! Np. ten 'pan' już nic nie ukradnie. Przydało by się parę takich przykładów w mediach i może by się kradzieże już tak nie 'opłacały'.
    sigpic

Komentarz

• dzik
      Uzależniony
      • 2008
      • 884

Zamieszczone przez MARANTZ
      Nie róbcie ludzie z Polski "dzikiego wschodu", jest tutaj całkiem bezpiecznie. A o tej dziedzinie akurat wiem sporo
      Prawda. Wyjezdzam za dwa tygodnie do Dublina na wakacje, wg tubylca jest tam duzo gorzej niz w wawie. Gosc powiedzial ze woli 10x bardziej chodzic w nocy po wawie niz w Dublinie, zakochal sie w naszej komunikacji miejskiej

Komentarz

• Allensteiner
        Bywalec
        • 2006
        • 177

hehe, noż i słusznie, ZTM rulez bejbi
        lepsze jutro było wczoraj

Komentarz

• toras
          Coś już napisał
          • 2007
          • 60

Witam

Tak a propos kradzieży, to wczoraj przekonałem się dlaczego lepiej mieć aparat zawieszony na szyi, niż tylko trzymać go w rączkach, co zwykle robiłem.. Ręce są przecież potrzebne do obrony.
          Wczoraj w Lublinie parę metrów od głównego deptaka w centrum, w bocznej uliczce napadło mnie dwóch kolesiów i chcieli mi wyrwać aparat. Na całe szczęście w porę dostrzegłem ich zamiar i nie zostałem zaskoczony, no i zbytnio kocham swój sprzęt, aby poddać się bez walki;-)
          Tutaj cała przygoda: http://torski.pl/index.php?&level=pnews&&id=53
          Arek 'Toras' Torski
          www.torski.pl
          gg: 618250, 30d + 300v + 600d + 24-105 L f4.0

Komentarz

• tom517
            Uzależniony
            • 2007
            • 495

jakby jeszcze udalo sie im zrobic zdjecie, tak mi przyszlo do glowy ze w razie zagrozenia uwiecznic bandziorow i jakos szybko wyjac karte (w razie utraty sprzetu), tylko kto na to znajdzie czas. W sumie fajnie ze w takich sytuacjach jestes w stanie "walczyc o swoje"

Komentarz

• toras
              Coś już napisał
              • 2007
              • 60

Zamieszczone przez tom517
              jakby jeszcze udalo sie im zrobic zdjecie, tak mi przyszlo do glowy ze w razie zagrozenia uwiecznic bandziorow i jakos szybko wyjac karte (w razie utraty sprzetu), tylko kto na to znajdzie czas. W sumie fajnie ze w takich sytuacjach jestes w stanie "walczyc o swoje"
              Zaręczam cię, że w takich sytuacjach to już działają instynkty i wszystko dzieje się zbyt szybko.. Co do zdjęcia to dobry pomysł, ale akurat miałem zapięty szeroki kąt plus manual ustawiony na jaśniejsze światło (robiłem coś "do góry"). No ale trochę żałują że nie przełączyłem się na "zielone" i nie waliłem w ciemno ile popadnie;-)

A właśnie tak a propos to chyba sprzęt poleci do serwisu, bo coś stało się ze spustem. Ostrzy od razu, ale drugie dociśniecie różnie reaguje. Czasem trzeba poczekać z 4 sekundy aż nastąpi klapnięcie, chyba że się porusza palcem... A spust na gripie działa bez zarzutu.
              Arek 'Toras' Torski
              www.torski.pl
              gg: 618250, 30d + 300v + 600d + 24-105 L f4.0

Komentarz

• fmagik
                Początki nałogu
                • 2006
                • 334

kiedys kumplowi ukradli "rower" przyjechal na mecz tym czyms i przypiol go do barierki grubym lancuchem gospodarskim a po meczu "rower" zniknol, pisze "rower" gdyz to cos nie spelnialo do konca kryteriow rowera, kierownica krecaca sie we wszystkie strony kola bez kilku szprych tz 8, siodelko przekrzywione ze sie siedziec nie dalo, lancuch przeskakiwal co 3 zeby i do tego byl pordzewialy, i tylko ten jeden raz kumplowi zalezalo zeby szybko wrocic i zeby mu nie ukradli - i wlasnie wtedy zniknol?????????
                pozniej jezdzil goralem i nie zamykal go i nik go nie ruszal, co za przewrotnosc
                Canon EOS, Tokina, Tamron, SpeedLite, Quantuum, Yongnuo

Komentarz

• Zielony
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 2928

Zamieszczone przez fmagik
                  kiedys kumplowi ukradli "rower" przyjechal na mecz tym czyms i przypiol go do barierki grubym lancuchem gospodarskim a po meczu "rower" zniknol, pisze "rower" gdyz to cos nie spelnialo do konca kryteriow rowera, kierownica krecaca sie we wszystkie strony kola bez kilku szprych tz 8, siodelko przekrzywione ze sie siedziec nie dalo, lancuch przeskakiwal co 3 zeby i do tego byl pordzewialy, i tylko ten jeden raz kumplowi zalezalo zeby szybko wrocic i zeby mu nie ukradli - i wlasnie wtedy zniknol?????????
                  pozniej jezdzil goralem i nie zamykal go i nik go nie ruszal, co za przewrotnosc
                  Może służy porządkowe miasta go zezłomowały, bo pomyślały że taki okaz to już pewnie ze 2 lata leży tam przypięty
                  sigpic

Komentarz

• Vitez
                    zło konieczne
                    • 2004
                    • 19804

Jeśli przyjechał tym czymś na mecz to pewnie rozebrali go i przerobili na różne pałki, łańcuchy itp .

Komentarz

• _igi
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 2035

Zamieszczone przez Vitez
                      Jeśli przyjechał tym czymś na mecz to pewnie rozebrali go i przerobili na różne pałki, łańcuchy itp .
                      Kto wie, moze wlasnie po to lyski kradna aparaty z bialymi lufami, zeby przemykac przez miasto incognito a w razie czego uzyc tego jak kija bejsbolowego :P

Ps. Widze ze nie tylko w polsce to jest, wujaszkowi z USY buchneli Hasselblada z domu, samochod razem z Airstreamem i pare innych rzeczy...
                      5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Komentarz

• MalFunkTion
                        Coś już napisał
                        • 2007
                        • 72

Zamieszczone przez _igi

Ps. Widze ze nie tylko w polsce to jest, wujaszkowi z USY buchneli Hasselblada z domu, samochod razem z Airstreamem i pare innych rzeczy...
                        nie ma sie co dziwic w kraju domow z kartongipsu

www.djmal.pl

Komentarz

• _igi
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 2035

Zamieszczone przez MalFunkTion
                          nie ma sie co dziwic w kraju domow z kartongipsu
                          Uprzedze pytanie, zlodzieje uzyli drzwi w tym celu
                          5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Komentarz

• fredi
                            Bywalec
                            • 2005
                            • 153

Dokładnie, co ma kartongips, jak można wejść przez drzwi, okno itd. Ilu z was ma w domach np. antywłamaniowe szyby?

Komentarz

• Vitez
                              zło konieczne
                              • 2004
                              • 19804

Zamieszczone przez fredi
                              Ilu z was ma w domach np. antywłamaniowe szyby?
                              Ja mam roletę antywłamaniową, liczy się ?

Komentarz

• _igi
                                Pełne uzależnienie
                                • 2008
                                • 2035

Zamieszczone przez fredi
                                Dokładnie, co ma kartongips, jak można wejść przez drzwi, okno itd. Ilu z was ma w domach np. antywłamaniowe szyby?
                                Ja mam drzwi antywłamaniowe i tak dla kontrastu, szklaną ścianę na jakieś 30m kw, bynajmniej nie antywłamaniową

Komentarz

Pracuję...