X
-
-
Odp: Adobe Lightroom 5
Owszem, nie zwrocilem uwagi na wszystkie aukcje. To nie budzi mojego zaufania: Adobe Photoshop Lightroom 5 Win/Mac CD+KEY 24/7 (4524486451) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Natomiast tu: Adobe Lightroom 5 ENG WIN/MAC BOX Student Edition (4509510738) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. jest wyraznie napisane ze to wersja student i pudelkowa, w dodatku sklep stacjonarny 'znam z widzenia' z mojego miasta.Komentarz
-
Właśnie tę miałem na myśli, podejrzanie niska cena, myślę że nie warto ryzykować i lepiej kupić normalne pudełko, w normalnym sklepie. Dziękuję za opinię.Owszem, nie zwrocilem uwagi na wszystkie aukcje. To nie budzi mojego zaufania: Adobe Photoshop Lightroom 5 Win/Mac CD+KEY 24/7 (4524486451) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Natomiast tu: Adobe Lightroom 5 ENG WIN/MAC BOX Student Edition (4509510738) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. jest wyraznie napisane ze to wersja student i pudelkowa, w dodatku sklep stacjonarny 'znam z widzenia' z mojego miasta.Komentarz
-
Dzięki za wszystkie odpowiedzi - wstrzymam się chwilę, odłożę pieniądze i kupię wersję pudełkową za 'normalną' cenę
Komentarz
-
Witam, za kilka dni planuję wymianę dysku na SDD co wiąże się z postawieniem systemu od nowa i mam kilka pytać.
1.Jak najłatwiej przenieść zdjęcia z wszystkimi ustawieniami obróbki? Zdjęcia mam zapisane w RAW + plik XMP
2. Czy przy wymianie dysku potrzebna jest jakaś dezaktywacja LR ,chodzi mi o to aby później nie mieć jakiś problemow z aktywacją klucza.
Z góry dziękuję za pomoc.Ostatnio edytowany przez rapala; 51292.Komentarz
-
1. Zrób kopię catalogu. Potem go wczytasz wskażesz gdzie ą pliki raw wraz z ich xmp i wszystko ładnie wróci do stanu wyjściowego.
2. Niczego nie musisz dezaktywować.
Dodatkowo możesz sobie hurtowo skopiować pędzle,p resety i inne takie. W Win7 są w następujących lokalizacjach:
1. Presety - C:\Users\Nazwa_konta\AppData\Roaming\Adobe\Lightro om\Develop Presets
2. Pędzle - C:\Users\Nazwa_konta\AppData\Roaming\Adobe\Lightro om\Local Adjustment Presets
3. Znaki wodne - C:\Users\Nazwa_konta\AppData\Roaming\Adobe\Lightro om\Watermarks
4. Szablony www - C:\Users\Nazwa_konta\AppData\Roaming\Adobe\Lightro om\Web Templates
5. Znaczniki meta - C:\Users\Nazwa_konta\AppData\Roaming\Adobe\Lightro om\Metadata Presets
6. Profile - C:\Users\Nazwa_konta\AppData\Roaming\Adobe\CameraR aw\CameraProfilesMarki trzy.Komentarz
-
Dzięki za odpowiedź ,jutro biorę się za zmianę dysku choć nie lubię takich zmian bo jak znam życie to coś zdechnie...Ale jak już się zakupiło to mus.Komentarz
-
Mam pytanko odnośnie pakietu LR5+premiere elements dodawanego do canona 6d. Nie potrzebuję LR i chciałbym go sprzedać/dać komuś zostawiając sobie tylko program do obróbki filmów. Czy te programy mają oddzielne licencje, czy jest 1 klucz do obu? Wiem, że pytanie trochę dziwnie-smieszne
, ale jeśli będę chciał jednak sprzedać to nie chciałem tego rozpakowywać.
Miłego dniamoja wwwKomentarz
-
W takich przypadkach to sa dwie osobne licencje. Dwa rozne programy.
Tak bylo np. w bandlu Elements + Premiere.5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux UserKomentarz
-
Niekoniecznie musisz stawiać wszystko od zera. Ja taką przesiadkę zrobiłem bez reinstalacji czegokolwiek. Jest masa softu który zrobi obraz dysku systemowego na innym dysku, chociażby darmowy clonezilla.Komentarz
-
Witam serdecznie. Jestem tu nowy a generalnie piszę w imieniu mojej żony :-). Ma problem z LR dosyć nietypowy. Nie wiem dlaczego ale od czasu do czasu po zamknięciu LR i ponownym otwieraniu program wymaga wpisania ponownie klucza ilcencyjnego. Mało tego wszystkie poprzednie ustawienia giną :-(. Będę wdzięczny za jakieś podpowiedzi. Pozdrawiam. Marcins723Komentarz
-
Komentarz
-
Przychodzę z prośbą o pomoc.
W LR wyskoczył mi taki komunikat i program nie chce się otworzyć: "nie można otworzyć pliku w bibliotece LR, dlatego, że jest już otwarty w innej wersji LR" pod komunikatem mogę swybrać inną lub nową bibliotekę, tylko jak stworzyć nową - po kliknięciu program karze wybrać plik z dysków.Komentarz
-
Panowie dzisiaj zaktualizowałem LR do wersji 5.7 czy ktoś posiada spolszczenie działające z tą wersją?Komentarz
-
Komentarz