X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • TheMan
    Dopiero zaczyna
    • 2014
    • 27

Odp: Adobe Lightroom 5

Zamieszczone przez misiek_lublin
    Te tansze to licencja dla uczniow / studentow.
    Tylko właśnie autor aukcji zaznacza, że jest to wersja pełna, komercyjna i nie jest edukacyjna. Za to wersja OEM.

Komentarz

• misiek_lublin
      Coś już napisał
      • 2014
      • 53

Owszem, nie zwrocilem uwagi na wszystkie aukcje. To nie budzi mojego zaufania: Adobe Photoshop Lightroom 5 Win/Mac CD+KEY 24/7 (4524486451) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
      Natomiast tu: Adobe Lightroom 5 ENG WIN/MAC BOX Student Edition (4509510738) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. jest wyraznie napisane ze to wersja student i pudelkowa, w dodatku sklep stacjonarny 'znam z widzenia' z mojego miasta.

Komentarz

• TheMan
        Dopiero zaczyna
        • 2014
        • 27

Zamieszczone przez misiek_lublin
        Owszem, nie zwrocilem uwagi na wszystkie aukcje. To nie budzi mojego zaufania: Adobe Photoshop Lightroom 5 Win/Mac CD+KEY 24/7 (4524486451) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
        Natomiast tu: Adobe Lightroom 5 ENG WIN/MAC BOX Student Edition (4509510738) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. jest wyraznie napisane ze to wersja student i pudelkowa, w dodatku sklep stacjonarny 'znam z widzenia' z mojego miasta.
        Właśnie tę miałem na myśli, podejrzanie niska cena, myślę że nie warto ryzykować i lepiej kupić normalne pudełko, w normalnym sklepie. Dziękuję za opinię.

Komentarz

• Soowa
          • 2014
          • 2

Dzięki za wszystkie odpowiedzi - wstrzymam się chwilę, odłożę pieniądze i kupię wersję pudełkową za 'normalną' cenę

Komentarz

• rapala
            • 2014
            • 9

Witam, za kilka dni planuję wymianę dysku na SDD co wiąże się z postawieniem systemu od nowa i mam kilka pytać.
            1.Jak najłatwiej przenieść zdjęcia z wszystkimi ustawieniami obróbki? Zdjęcia mam zapisane w RAW + plik XMP
            2. Czy przy wymianie dysku potrzebna jest jakaś dezaktywacja LR ,chodzi mi o to aby później nie mieć jakiś problemow z aktywacją klucza.
            Z góry dziękuję za pomoc.
            Ostatnio edytowany przez rapala; 51292.

Komentarz

• blackninja
              Początki nałogu
              • 2007
              • 378

1. Zrób kopię catalogu. Potem go wczytasz wskażesz gdzie ą pliki raw wraz z ich xmp i wszystko ładnie wróci do stanu wyjściowego.
              2. Niczego nie musisz dezaktywować.

Dodatkowo możesz sobie hurtowo skopiować pędzle,p resety i inne takie. W Win7 są w następujących lokalizacjach:

1. Presety - C:\Users\Nazwa_konta\AppData\Roaming\Adobe\Lightro om\Develop Presets
              2. Pędzle - C:\Users\Nazwa_konta\AppData\Roaming\Adobe\Lightro om\Local Adjustment Presets
              3. Znaki wodne - C:\Users\Nazwa_konta\AppData\Roaming\Adobe\Lightro om\Watermarks
              4. Szablony www - C:\Users\Nazwa_konta\AppData\Roaming\Adobe\Lightro om\Web Templates
              5. Znaczniki meta - C:\Users\Nazwa_konta\AppData\Roaming\Adobe\Lightro om\Metadata Presets
              6. Profile - C:\Users\Nazwa_konta\AppData\Roaming\Adobe\CameraR aw\CameraProfiles
              Marki trzy.

Komentarz

• rapala
                • 2014
                • 9

Dzięki za odpowiedź ,jutro biorę się za zmianę dysku choć nie lubię takich zmian bo jak znam życie to coś zdechnie...Ale jak już się zakupiło to mus.

Komentarz

• jinks
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 2178

Mam pytanko odnośnie pakietu LR5+premiere elements dodawanego do canona 6d. Nie potrzebuję LR i chciałbym go sprzedać/dać komuś zostawiając sobie tylko program do obróbki filmów. Czy te programy mają oddzielne licencje, czy jest 1 klucz do obu? Wiem, że pytanie trochę dziwnie-smieszne , ale jeśli będę chciał jednak sprzedać to nie chciałem tego rozpakowywać.
                  Miłego dnia
                  moja www

Komentarz

• banan82
                    Pełne uzależnienie
                    • 2007
                    • 1165

W takich przypadkach to sa dwie osobne licencje. Dwa rozne programy.
                    Tak bylo np. w bandlu Elements + Premiere.
                    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
                    Crazy Apple Fanboy
                    Ex Linux User

Komentarz

• quail
                      Początki nałogu
                      • 2008
                      • 400

Zamieszczone przez rapala
                      Witam, za kilka dni planuję wymianę dysku na SDD co wiąże się z postawieniem systemu od nowa i mam kilka pytać.
                      Niekoniecznie musisz stawiać wszystko od zera. Ja taką przesiadkę zrobiłem bez reinstalacji czegokolwiek. Jest masa softu który zrobi obraz dysku systemowego na innym dysku, chociażby darmowy clonezilla.

Komentarz

• Marcins723
                        • 2014
                        • 1

Witam serdecznie. Jestem tu nowy a generalnie piszę w imieniu mojej żony :-). Ma problem z LR dosyć nietypowy. Nie wiem dlaczego ale od czasu do czasu po zamknięciu LR i ponownym otwieraniu program wymaga wpisania ponownie klucza ilcencyjnego. Mało tego wszystkie poprzednie ustawienia giną :-(. Będę wdzięczny za jakieś podpowiedzi. Pozdrawiam. Marcins723

Komentarz

• McMelassa
                          Bywalec
                          • 2010
                          • 201

Jaki system operacyjny?
                          Rozwijam się... jeszcze tylko nie wiem w co.

Komentarz

• dusiowa
                            • 2010
                            • 12

Przychodzę z prośbą o pomoc.
                            W LR wyskoczył mi taki komunikat i program nie chce się otworzyć: "nie można otworzyć pliku w bibliotece LR, dlatego, że jest już otwarty w innej wersji LR" pod komunikatem mogę swybrać inną lub nową bibliotekę, tylko jak stworzyć nową - po kliknięciu program karze wybrać plik z dysków.
                            https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
                            www.dusiowa-kuchnia.blogspot.com

Komentarz

• offca86
                              Dopiero zaczyna
                              • 2013
                              • 27

Panowie dzisiaj zaktualizowałem LR do wersji 5.7 czy ktoś posiada spolszczenie działające z tą wersją?

Komentarz

• iza73
                                Bywalec
                                • 2010
                                • 222

Znając życie, to spolszczenie dla wersji 5 będzie działać.

Komentarz

Pracuję...