Wszyscy tylko ze ble itp. A ja w tym widze prawdziwy artyzm, lekka psychodela, glebokie uczucia autora wlozone w to zdjecie, lekkie rozdarcie wewnetrzne duszy - realizm czy fantazja ? Zdjecie czy cyfrowa sztuka ? Potrzeba znalezienia swojego centrum, rownowagi. Dazenie do feng shui, do zjednoczenia siebie, otoczenia - czegos realnego z czym nierealnym, innym, cyfrowym.
X
-
-
Psychodelka, artyzm, feng shuiWszyscy tylko ze ble itp. A ja w tym widze prawdziwy artyzm, lekka psychodela, glebokie uczucia autora wlozone w to zdjecie, lekkie rozdarcie wewnetrzne duszy - realizm czy fantazja ? Zdjecie czy cyfrowa sztuka ? Potrzeba znalezienia swojego centrum, rownowagi. Dazenie do feng shui, do zjednoczenia siebie, otoczenia - czegos realnego z czym nierealnym, innym, cyfrowym.

Nie wiem jak dla innych ale dla mnie to za trudne
Komentarz
-
-
Nie chodzi o zadowolenie z efektów tylko pościągałem chyba wszystkie skrypty do HDR i Tone Maping do GIMPA. Siedziałem cały dzien i sprawdzałem jak sie sprawują. PS sobie nie kupię, a pirata napewno nie ściagne. A to czy sie komuś to podoba czy nie (mi nie) to jakoś mnie grzeje.EOS 400D 17-55 f2,8 IS USM 70-200 f2,8Komentarz
-
Komentarz
-
A jednak...jak parę godzin temu zobaczyłem...ech. Nie rozumiem wielu ludzi
pozostaje robić swoje i przestać się dziwić.
C-F-K - foreverKomentarz
-
Komentarz
-
-
chatka była fajna...przed obróbką... koszmarek, ale jak komuś się podoba- to czemu nie40D + 17-85 IS USM + 70-300 IS + Metz 58 AF-1 + lowepro fastpack 350 + Velbon Sherpa 600R + monopod Manfrotto i stalki na M42Komentarz
-
Da się zrobić ładne HDRy w GIMPie. Uwierz mi. Robiłem skryptem exposure-blend. Trzeba się tylko pobawic trochę maskami warstwy.Nie chodzi o zadowolenie z efektów tylko pościągałem chyba wszystkie skrypty do HDR i Tone Maping do GIMPA. Siedziałem cały dzien i sprawdzałem jak sie sprawują. PS sobie nie kupię, a pirata napewno nie ściagne. A to czy sie komuś to podoba czy nie (mi nie) to jakoś mnie grzeje.
Zrobione na szybko:
Komentarz
-
No ten przykład jest akurat zaprzeczeniem pierwszej tezy.
Ale potwierdza też ostatnią
Co nagle to po diable.
HDR jest ciekawą, ale i dość trudną do kontrolowania metodą. Swego czasu miałem swój udział w pracach dla HDR Soft (producenci Photomatixa) i wiem trochę jak to działa od środka.
W osiągnięciu bardziej naturalnych efektów pomaga połaczenie tej metody z klasycznym DRI.Komentarz
-
WitamMówienie o technice bez przykładów jest jak opowiadanie o smaku lizaka, bez jego próbowania.
Nie będę przytaczał innych przykładów bo nie wypada 
Teraz próba DRi z jednego pliku RAW.
Jeden plik do pobrania w RAW
Tak wygląda po wywołaniu w DPP.

Tu wersja poprawiona Photomatix i PS (nie pamiętam jak dokładnie obrabiałem, bo to było już jakiś czas temu)

Czekam na wasze propozycje. Na pewno da się zrobić dużo lepiej niż u mnie.
Spróbowałam obrobić to zdjęcie, dopiero zaczynam.
Co powiecie na to? [obróbka w PSuju]:
Komentarz

Komentarz