X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • enter
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1201

może pracować z jednym akku

Komentarz

• Soundman
      Początki nałogu
      • 2008
      • 371

Zamieszczone przez enter
      może pracować z jednym akku
      Ale w konkretnym miejscu na baterie nie byle gdzie ją włożysz i bedzie działać

Komentarz

• Bart3k
        Początki nałogu
        • 2008
        • 316

Zamieszczone przez Soundman
        Ale w konkretnym miejscu na baterie nie byle gdzie ją włożysz i bedzie działać
        byle gdzie działa... sprawdzone na Aplha i oryginale
        Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Komentarz

• Soundman
          Początki nałogu
          • 2008
          • 371

Zamieszczone przez Bart3k
          byle gdzie działa... sprawdzone na Aplha i oryginale
          u mnie nie byle gdzie

Komentarz

• GoomeX
            Początki nałogu
            • 2007
            • 338

Witam, dorzucę swoje przysłowiowe "3 grosze" do tematu. Po bardzo długich wahaniach kupiłem grip Alpha BG-E2. Wcześniej uważałem, że battery grip nie jest potrzebny, że korpus 30D wielkościowo ma dobre proporcje, etc. Po zapięciu Alphy - zmieniłem od razu zdanie, żałując, że wcześniej nie kupiłem gripa. Zdecydowanie większy komfort pracy + funkcjonalność. Lepszy uchwyt, mały paluch nie spada pod body, zwłaszcza z zapiętą lampą na stopce wraz z ciężkim obiektywem. Chwyt jest zdecydowanie pewniejszy. Zakup mogę polecić, a co do samego gripu Bg-e2 Alphy do Canonów 20D,30D, 40D i 50D - wykonany imo bardzo dobrze, pewnie leży w łapce. Na serio wysokiej jakości zamiennik. Polecam i prawdę pisząc nie wyobrażam sobie pstrykania już bez niego

Komentarz

• kaqkaba
              Bywalec
              • 2009
              • 115

Czy jest techniczna możliwość aby do 500d pojawił się grip z ekranikiem LCD z podstawowymi nastawami aparatu. (taki mały monochromatyczny jak był w 350d).
              Kolorowy LCD jest jakoś mało wygodny a poza tym szybko zjada baterie.
              C500d; C15-85; C50/1,4; T70-300VC; C10-22, KIT z IS (poszedł do dobrego człowieka)

Komentarz

• ostrowin
                Bywalec
                • 2008
                • 103

Zamieszczone przez GoomeX
                Witam, dorzucę swoje przysłowiowe "3 grosze" do tematu. Po bardzo długich wahaniach kupiłem grip Alpha BG-E2. Wcześniej uważałem, że battery grip nie jest potrzebny, że korpus 30D wielkościowo ma dobre proporcje, etc. Po zapięciu Alphy - zmieniłem od razu zdanie, żałując, że wcześniej nie kupiłem gripa. Zdecydowanie większy komfort pracy + funkcjonalność. Lepszy uchwyt, mały paluch nie spada pod body, zwłaszcza z zapiętą lampą na stopce wraz z ciężkim obiektywem. Chwyt jest zdecydowanie pewniejszy. Zakup mogę polecić, a co do samego gripu Bg-e2 Alphy do Canonów 20D,30D, 40D i 50D - wykonany imo bardzo dobrze, pewnie leży w łapce. Na serio wysokiej jakości zamiennik. Polecam i prawdę pisząc nie wyobrażam sobie pstrykania już bez niego

Napisz jeszcze za jakiś czas czy ci rozładowuje akumulatory,sam miałem zamiar kupić oryginał ale widzę że się trochę poprawili z zamiennikami i zaczynają mnie kusić.
                30D + 17-40+ Plástico Fantástico

Komentarz

• stehanijo
                  • 2009
                  • 3

Grip Nevell C450N

Witam.
                  Użytkuję grip Nevell C450N - dostępny np. w Euro rtv.
                  Jest to mój drugi egzemplarz - pierwszy niestety rozładowywał akumulatory podczas nieużywania (aparat wyłączony i grip wyłączony).
                  Po wymianie na inny egzemplarz jest OK.
                  Jakość wykonania - jak za 169zł - przyzwoita - nic się nie odkleja nic nie lata, przyciski działają OK, kółko obraca się pewnie ale trochę luźniej niż w aparacie (1000d, 450d).

Generalnie polecam

PS: ostatnio zauważyłem pewne ciekawe zachowanie: pomimo wyłączonego gripa działa przycisk spustu migawki ale tylko wtedy gdy w aparacie przycisk spustu jest wciśnięty do połowy - ciekawe...

Komentarz

• Sleyck
                    Dopiero zaczyna
                    • 2009
                    • 37

mi osobiscie sie lepie fotografuje z gripem zdjecia pionowe + pojemnik na "paluszki"

Komentarz

• szandor
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 624

Zawsze byłem przeciwnikiem gripa, nawet gdy miałem 350D. Jednak niedawno do 5d go kupiłem, wybrałem oryginał -używany w stanie idealnym za 450. Moje odczucia są następujące: biorąc aparat do ręki mam wrażenie że trzymam uchwyt ckm-u, kto był wojsku to wie o co chodzi, jest to wrażenie pozytywne. Natomiast moje mieszane odczucia budzi wzrost ciężaru, na wypady napewno się nie nadaje.
                      I ostatnie spostrzeżenie, mam teraz stały dylemat jak położyć puszkę na stole i nie mam wyboru muszę kłaść ją na plecach( na wyświetlaczu). O tym, że są kłopoty z włożeniem tego monstrum do plecaka czy do torby to już nie wspomnę.
                      Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
                      R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

Komentarz

• krisv740
                        Bywalec
                        • 2008
                        • 195

szandor
                        puszkę z gripem, czy też bez, warto kłaść na lewym "boku"
                        w canonie o tyle dobrze, że masz gumowe gniazda zaślepek, jak kupisz (może) sobie 'L" RRS do mocowania na statywie to zobaczysz (dodatkowo), że to jedyne rozsądne wyjście...
                        canon/yashica/nikon/minolta - i co z tego jak zdjęć nie umiem robić?

Komentarz

• edox

a miał ktoś już doświadczenia z zamiennikiem delty: http://www.allegro.pl/item858476856_...00d_1000d.html

Komentarz

• iso
                            Uzależniony
                            • 2009
                            • 547

Zamieszczone przez edox
                            a miał ktoś już doświadczenia z zamiennikiem delty: http://www.allegro.pl/item858476856_...00d_1000d.html
                            nie miałem, ale zwróć uwagę że Delta BG-E5 basic ma tylko spust migawki, bez pokrętła i guzików. Porównaj z Delta BG-E5 albo Delta BG-E5 Pro.

Komentarz

• BeatX
                              PLUS member
                              PLUS member
                              • 2007
                              • 1733

akurat co do gripa - czyli elementu, na ktory dzialaja spore obciazenia - nie zastanawialbym sie ani chwile przed zakupem oryginalu.
                              kto mial w rece oryginal i zamiennik to wie o czym mowie
                              Moje zdjęcia: https://www.flickr.com/photos/193816559@N05/

Komentarz

• Bart3k
                                Początki nałogu
                                • 2008
                                • 316

Zamieszczone przez BeatX
                                akurat co do gripa - czyli elementu, na ktory dzialaja spore obciazenia - nie zastanawialbym sie ani chwile przed zakupem oryginalu.
                                kto mial w rece oryginal i zamiennik to wie o czym mowie
                                no jak się ma kasę to warto... 270 zamiennik 600+ oryginał... a jakość wykonania podobna
                                Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Komentarz

Pracuję...