X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • haze
    Bywalec
    • 2012
    • 203

Odp: Co na początek?

No właśnie bez ingerencji ostrych narzędzi nie da się podłączyć EF-S do FF
    Czasami jedynym wyjściem jest wyjście na piwo
    6D+40D jakieś szkła i jakieś lampy

Komentarz

• słowiczek
      Uzależniony
      • 2014
      • 759

Wiem że 350zł to niewiele za optykę,ale gdy to pisałem chodziło mi o to czy ten konkretny tele jest wart zakupu,cena dotyczy kompletu i zawiera swojego rodzaju upust. Obiektyw posiada funkcję makro,to na in plus. Ale tamron,ten stabilizowany jest lepszy optycznie,i mimo tego że jest droższy wolałbym dołożyć i cieszyć się udanymi zdjęciami. Seria L w canonie to ferrari w optyce na którą na razie mnie nie stać,dlatego szukam tzw.złotego środka. Jestem zwykłym robolem może kiedyś po latach ciułania coś sobie sprezentuję,jeżeli będę widział taką potrzebę. Kita będę musiał kupić na pewno,zresztą przeglądając galerie na forum widzę że 18-55IS daje niezgorszy obrazek. Na 90% tamron,a co dalej -zobaczę. Myślę,że w tym roku się zaopatrzę

Komentarz

• RobertON
        Pełne uzależnienie
        • 2012
        • 2190

Czytałem kilka ostatnich postów i kolegów zbytnio poniosła wyobraźnia, jak zaczęli porównywać obiektyw za kilkaset złotych EF-S 55-250 z obiektywami za kilka tysięcy z serii e-L. Dobrze, że chociaż haze ich "powstrzymał".
        Jak jest możliwość taniego zakupu "wiązanego" to Twój wybór, zawsze jest się na czym uczyć.

"Szklarnię" się kompletuje latami, tylko nie zapomnij robić zdjęć, które Tobie dadzą satysfakcję i Powodzenia.
        Ostatnio edytowany przez RobertON; 47552.
        https://500px.com/robowert26

Komentarz

• cobalt
          Pełne uzależnienie
          • 2012
          • 1513

Zamieszczone przez RobertON
          Czytałem kilka ostatnich postów i kolegów zbytnio poniosła wyobraźnia, jak zaczęli porównywać obiektyw za kilkaset złotych EF-S 55-250 z obiektywami za kilka tysięcy z serii e-L. Dobrze, że chociaż haze ich "powstrzymał".
          Jak jest możliwość taniego zakupu "wiązanego" to Twój wybór, zawsze jest się na czym uczyć.

"Szklarnię" się kompletuje latami, tylko nie zapomnij robić zdjęć, które Tobie dadzą satysfakcję i Powodzenia.
          Nie czytasz ze zrozumieniem, albo tylko piszesz i przytaczasz słabe testy.
          Zobacz jak wyglądają testy 70-200 i cienkiego EF-S 55-250 na podanej przez Ciebie stronie dla 200mm f/5,6 i body 60D.
          C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
          www.cobalt.fr.pl

Komentarz

• cobalt
            Pełne uzależnienie
            • 2012
            • 1513

Zamieszczone przez haze
            No właśnie bez ingerencji ostrych narzędzi nie da się podłączyć EF-S do FF
            Cenna wskazówka .
            Tylko wg Canona obiektywy EF-S w 6D blokowane są już programowo.
            Tak samo jak do 70D nie podłączymy każdego starego dandeliona.
            www.cobalt.fr.pl

Komentarz

• haze
              Bywalec
              • 2012
              • 203

Zamieszczone przez cobalt
              Tylko wg Canona obiektywy EF-S w 6D blokowane są już programowo.
              Totalnie bez sensu bo przecież fizycznie nie jesteś w stanie podpiąć szkła EF-S do FF więc po co blokować programowo? "Dupka" EF-S'a zawadza o lustro FF.
              Czasami jedynym wyjściem jest wyjście na piwo
              6D+40D jakieś szkła i jakieś lampy

Komentarz

• cobalt
                Pełne uzależnienie
                • 2012
                • 1513

Zamieszczone przez haze
                Totalnie bez sensu bo przecież fizycznie nie jesteś w stanie podpiąć szkła EF-S do FF więc po co blokować programowo? "Dupka" EF-S'a zawadza o lustro FF.
                Usunięcie "dupki" to żaden problem, czy podłączenie przez pierścienie z przeniesieniem automatyki.
                Jak ktoś chce zredukować EF-S to znajdzie link na tym forum.
                Rok temu zabierałem się do tej prostej operacji (bo nie grał z konwerterem), ale zmieniłem obiektyw, bo w sumie 55-250 to słabiak.
                Tak czy inaczej wg Canona EF-S są blokowane programowo w nowych body.
                www.cobalt.fr.pl

Komentarz

• RobertON
                  Pełne uzależnienie
                  • 2012
                  • 2190

Rok temu zabierałem się do tej prostej operacji (bo nie grał z konwerterem), ale zmieniłem obiektyw, bo w sumie 55-250 to słabiak.
                  A tak z ciekawości pytam, to z jakim konwerterem chciałeś połączyć obiektyw EF-S ?

Nie czytasz ze zrozumieniem, albo tylko piszesz i przytaczasz słabe testy.
                  Zobacz jak wyglądają testy 70-200 i cienkiego EF-S 55-250 na podanej przez Ciebie stronie dla 200mm f/5,6 i body 60D.
                  Przykro mi, że w dalszym ciągu nie rozumiesz prostej zależności.
                  Porównałem obiektyw EF-S z obiektywem EF-S.

Dowodzisz co i tak wszyscy wiedzą, że obiektywy e-L (za kilka tysiecy złotych) są znacznie lepsze od KIT-a za kilkaset złotych.
                  Proszę daruj już sobie to przekonywanie, prawie wszyscy o tym wiedzą.

To tak jakbyś porównywał śliwkę z jabłkiem, to owoc i to owoc.
                  Porównuj chociaż może Jonatan z Szarą Renetą.

Poza tym wątek jest o tym co na początek fotografowania. Ty jesteś doświadczonym specem z obiektywem e-L Klasse, ale nie każdego stać na początku drogi na taki sprzęt. Spróbuj zrozumieć innych, a nie "na siłę" przekonuj, że od razu tylko Luxury. Nie wiem czy sam od razu miałeś taki sprzęt jaki masz teraz.

P.S. Proponuję założyć wątek o wyższości e-L Klasse na wszystkimi innymi szkłami, a pewnie znajdziesz tam szerokie możliwości porównawcze z innymi kolegami.

I to by było na tyle.

Komentarz

• jaś
                    Pełne uzależnienie
                    • 2007
                    • 2601

Jest taka prosta zasada, obiektyw jest tyle warty ile kosztuje, lub mniej. Stosowanie powala zachować spokój i unikać rozczarowań.
                    Jestem szumofobem
                    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
                    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Komentarz

• cobalt
                      Pełne uzależnienie
                      • 2012
                      • 1513

A tak z ciekawości pytam, to z jakim konwerterem chciałeś połączyć obiektyw EF-S ?

Przykro mi, że w dalszym ciągu nie rozumiesz prostej zależności.
                      Porównałem obiektyw EF-S z obiektywem EF-S.

Dowodzisz co i tak wszyscy wiedzą, że obiektywy e-L (za kilka tysiecy złotych) są znacznie lepsze od KIT-a za kilkaset złotych.
                      Proszę daruj już sobie to przekonywanie, prawie wszyscy o tym wiedzą.

To tak jakbyś porównywał śliwkę z jabłkiem, to owoc i to owoc.
                      Porównuj chociaż może Jonatan z Szarą Renetą.

Poza tym wątek jest o tym co na początek fotografowania. Ty jesteś doświadczonym specem z obiektywem e-L Klasse, ale nie każdego stać na początku drogi na taki sprzęt. Spróbuj zrozumieć innych, a nie "na siłę" przekonuj, że od razu tylko Luxury. Nie wiem czy sam od razu miałeś taki sprzęt jaki masz teraz.

P.S. Proponuję założyć wątek o wyższości e-L Klasse na wszystkimi innymi szkłami, a pewnie znajdziesz tam szerokie możliwości porównawcze z innymi kolegami.

I to by było na tyle.
                      Canona 55-250 nie można podłączyć do konwertera Kenko 2x MC7.

Podajesz link do ch...wych testów z frajerskiej strony, którą prponujesz.
                      Zobacz jak wygląda to o czym piszę i który obiektyw wg frajerni daje lepszy obrazek w rogu: Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS II Lens Image Quality

Jesteś zaje.....tym teoretykiem i tak trzymaj, czytaj dalej oszołomów.
                      www.cobalt.fr.pl

Komentarz

• RobertON
                        Pełne uzależnienie
                        • 2012
                        • 2190

Uprzejmie Ci dziękuję za dobre słowo.
                        Doświadczenie życiowe nauczyło mnie pokory i tego, że nie ma co się kopać z...

A dla twojej informacji EF-S nie podłączysz do konwertera canona x1,4, a wszystkie strony sa frajerskie, za to Tobie jest już blisko do monopolu na wiedzę.

Dziękuję za pouczającą dyskusję i zachowanie elementarnego poziomu uprzejmości.

Komentarz

• cobalt
                          Pełne uzależnienie
                          • 2012
                          • 1513

Uprzejmie Ci dziękuję za dobre słowo.
                          Doświadczenie życiowe nauczyło mnie pokory i tego, że nie ma co się kopać z...

A dla twojej informacji EF-S nie podłączysz do konwertera canona x1,4, a wszystkie strony sa frajerskie, za to Tobie jest już blisko do monopolu na wiedzę.

Dziękuję za pouczającą dyskusję i zachowanie elementarnego poziomu uprzejmości.
                          Przerażasz mnie.
                          Nie pisze o podłączaniu 55-250 do Canona 1,4, tylko do Kenko 2x.
                          Tak można usunąć EF-S: http://www.canon-board.info/obiektyw...s-na-ef-68373/
                          i szczegółowa instrukcja: MetkuMods - Because you love your hardware!
                          niestety konkrety nie trafiają do forumowych trolli .
                          www.cobalt.fr.pl

Komentarz

• becekpl
                            Pełne uzależnienie
                            • 2009
                            • 4304

jaki jest sens przerabiać przeciętny obiektyw?? do FF?
                            w azji latają uliczni fotografowie ze zrobionymi stalkami z kita-caly obiektyw zaklejony taśmą ...tez można
                            tylko po co?
                            Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
                            Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

• cobalt
                              Pełne uzależnienie
                              • 2012
                              • 1513

Zamieszczone przez becekpl
                              jaki jest sens przerabiać przeciętny obiektyw?? do FF?
                              w azji latają uliczni fotografowie ze zrobionymi stalkami z kita-caly obiektyw zaklejony taśmą ...tez można
                              tylko po co?
                              Do FF może i nie ma sensu, ale do konwertera jest.
                              www.cobalt.fr.pl

Komentarz

• RobertON
                                Pełne uzależnienie
                                • 2012
                                • 2190

Przerażasz mnie.
                                Nie pisze o podłączaniu 55-250 do Canona 1,4, tylko do Kenko 2x.
                                Tak można usunąć EF-S: 55-250 IS przerobiony z EF-S na EF
                                i szczegółowa instrukcja: MetkuMods - Because you love your hardware!
                                niestety konkrety nie trafiają do forumowych trolli .
                                Nie chcę Cię przerażać i wyjść na nieprzejmego trolla, ale odpowiem dlaczego pytałem z ciekawości.
                                Conwerter canona również nie pasuje do EF-S.
                                Jak obetniesz "dupkę" obiektywu to i tak wystaje zbyt duża soczewka z konwertera o średnicy 33 mm, mam przed sobą i konwerter, i EF-S.

Tak to u mnie wygląda (ISO zapomniałem zmiejszyć i jest 12800/H2 ale zaszumione ):

Ale dyskusja odbiegła od zasadniczego tematu.

--- Kolejny post ---

Do FF może i nie ma sensu, ale do konwertera jest.
                                Tak więc dla konwertera jest to bez sensu.

Komentarz

Pracuję...