To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • adamek
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 2265

Migawka.
    Miałem to samo.
    630 złotych na żytniej.

(w opisie uszkodzenia na żytniej technik wpisał: "Migawka lata jak szalona" )
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Komentarz

• ukasus
      Bywalec
      • 2007
      • 165

ale to normalne że nawet przy wyłączonym .. po włożeniu baterii też klepnie ..?
      czyli co migawkę wymienią na nową ..?
      Eos system

Komentarz

• adamek
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 2265

Ja tam nei wiem czy normalne.
        Wiem, że miałem identyczne objawy. I zakończyło się wymianą migawki (na szczęście miałem jeszcze na gwarancji )
        Miłego dnia
        adam jastrzębowski
        cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
        tu tu

Komentarz

• Agness

Witam,

po 3 miesiącach właściwie sporadycznego użytkowania mój nowiusi Canon 40D pokazał mi error 99. Zmiany obiektywów nie pomagały, bez obiektywu też nie działał. Skończyło się wymianą migawki na Żytniej...
          To przykre, że wydaje się sporą kasę na sprzęt, a on całkiem szybko jedzie do serwisu. Chyba, że to ja mam pecha.

Pozdr.

Komentarz

• Michał Dobrowolski
            Bywalec
            • 2007
            • 105

Error 99 w D40

Witam!!!

Orientuje sie ktoś co znaczy taki komunikat, po wyłączeniu i ponownym uruchomieniu znowu to samo.
            www.e-fotograf.szczecin.pl

Komentarz

• mamiski
              Bywalec
              • 2007
              • 130

Skorzystaj z wyszukiwarki; bogactwu wątków poświęconych temu błędowi odpowiada bogactwo przyczyn powodujących wyświetlenie się tego komunikatu.

Komentarz

• Michał Dobrowolski
                Bywalec
                • 2007
                • 105

ale lipa, body ma przejechane ze 2 tysiaki fotek i juz błędy? nie robie przeciez fotek w jakis ekstremalnych warunkach (nie mialem okazji robic zdjec na mrozie, ani go nie zalałem) Słabo coś jak na sprzet za taką kase. Canonie wstydz sie Zdjecia robione tym co w stopce i najczesciej błąd wyskakuje przy manualu w rawach. Przy innych ustawieniach go nie było. Jeśli ktoś ma jakis pomysł prosze pisać.

Komentarz

• popmart
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1721

jak w D40 to nie to forum.....

a wogóle Error99 może bez problemu pojawwić się z winy usera aparatu , np jak się nie dopnnie szkła lub gdzieś jest brudno etc i milion róznych przyczyn ...

btw wyskoczył ci ile razy ?
                  Ostatnio edytowany przez popmart; 3267.

Komentarz

• Vitez
                    zło konieczne
                    • 2004
                    • 19804

Zamieszczone przez Michał Dobrowolski
                    Zdjecia robione tym co w stopce
                    Ale ty w stopce masz 40D a nie D40 ?

Komentarz

• andres
                      Początki nałogu
                      • 2006
                      • 257

Zamieszczone przez Michał Dobrowolski
                      Słabo coś jak na sprzet za taką kase. Canonie wstydz sie
                      ależ z pretensjami to do Nikona bo z tego co mi wiadomo to oni produkują D40
                      kompakcik i stara smiena
                      www.sport.3ct-phototeam.pl
                      http://whitedreamsphoto.blogspot.com/

Komentarz

• Michał Dobrowolski
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 105

hehe ok 40d, niewybaczalny błąd z mojej strony.
                        !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                        Zamieszczone przez popmart
                        jak w D40 to nie to forum.....

a wogóle Error99 może bez problemu pojawwić się z winy usera aparatu , np jak się nie dopnnie szkła lub gdzieś jest brudno etc i milion róznych przyczyn ...

btw wyskoczył ci ile razy ?
                        Error wyskakiwał średnio raz na pięć zdjeć przy manualnych ustawieniach. Przy seriach od razu. Nie ma mowy aby było gdzieś przybrudzenie, sprzęt jest praktycznie nowy. Zastanawiam sie czy karta pamięci ma wpływ na powstawanie tego błędu
                        Ostatnio edytowany przez Michał Dobrowolski; 13197. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Gringo997
                          Uzależniony
                          • 2007
                          • 516

reset ustawień, spróbój na innej karcie, wyjmij baterię podtrzyującą, zobacz czy z każdym obiektywem, przeczyść styki od obiektywu. jak to nie pomoże bedziesz musiał wysłać na żytnią...
                          Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Komentarz

• Scream
                            Początki nałogu
                            • 2005
                            • 295

Zamieszczone przez Agness

po 3 miesiącach właściwie sporadycznego użytkowania mój nowiusi Canon 40D pokazał mi error 99. Zmiany obiektywów nie pomagały, bez obiektywu też nie działał. Skończyło się wymianą migawki na Żytniej...
                            To przykre, że wydaje się sporą kasę na sprzęt, a on całkiem szybko jedzie do serwisu. Chyba, że to ja mam pecha.
                            Mam identyczne objawy.... Przeczyściłem styki,wyciągnałem aku, baterie podtrzymująca, zmienilem karte,posprawdzalem z innymi obiektywami i ****. Error99 i nic do przodu.

Agness czy w twoim przypadku gwarancja objęła naprawę czy musiałaś płacić? Ile im to zajęło na zyniej?

Aparat nie ma nawet miesiąca....Stare 350D dla przykladu, przez ponad dwa lata nie pokazalo ani razu zadnego bledu.

Komentarz

• ismene191

A może to jest przyczyna oprogramowania? Mnie err99 pojawia się kiedy próbuję podłączyć do mojego 400D Sigmę 70-300mm 1:4-5.6 DL Macro i 28-300mm Aspherical IF, które z powodzeniem działały w 500n. Strasznie mnie to wnerwia, bo w moim przypadku nic nie działa, ani wyjęcie baterii, ani kilkakrotne włączanie i wyłączanie. Zastanawiam się czy w ogóle coś da się z tym zrobić. Ma ktoś jakieś konkretne pomysły? Czy wizyta w Sigmie mnie czeka?

Komentarz

• Scream
                                Początki nałogu
                                • 2005
                                • 295

Zamieszczone przez ismene191
                                A może to jest przyczyna oprogramowania? Mnie err99 pojawia się kiedy próbuję podłączyć do mojego 400D Sigmę 70-300mm 1:4-5.6 DL Macro i 28-300mm Aspherical IF, które z powodzeniem działały w 500n. Strasznie mnie to wnerwia, bo w moim przypadku nic nie działa, ani wyjęcie baterii, ani kilkakrotne włączanie i wyłączanie. Zastanawiam się czy w ogóle coś da się z tym zrobić. Ma ktoś jakieś konkretne pomysły? Czy wizyta w Sigmie mnie czeka?
                                Nie wiem jak u Ciebie. U mnie padła migawka, tak zdiagnozowali na zytniej. Aparat miałem od 2 tygodni...szybko sie "wyrobił"

Komentarz

Pracuję...