To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pawelxx
    Coś już napisał
    • 2007
    • 96

Mi w Canonie 40D ten blad zawsze sie pojawia jak przeladuje akumulator
    Wtedy jak robie zdjecia to kilka razy wyskoczy ten blad - po restarcie aparatu jakis czas jest ok.
    Jak juz akumulator troche sie wyladuje (mysle ze po ookolo 40-50 zdjeciach) to blad juz nie wyskakuje.

Komentarz

• bazyl3
      • 2008
      • 7

Zamieszczone przez trothlik
      właśnie tak samo było w mojej sigmie. ciemny obraz i kaplica. AF zwariował. Byłem w jednym "serwisie" to mi powiedzieli ze to wina paska napędu przysłony, ze spadł czy coś takiego i ze tylko w warszawie mogą pomóc...
      Całe szczęście szkło na gwarancji. Tym razem zostaje na Żytniej

Komentarz

• Jerzy M
        Bywalec
        • 2007
        • 131

W sobote bawilem sie 50D z przypietym do niego 24-70 2.8 L USM w jednym ze sklepow foto w Chicago,w obecnosci czlowieka od marketingu Canon U.S.A. W momencie zmiany nastawy ekspozycji, aparat odmowil posluszenstwa i wyswietlil sie slynny err 99. Spec od marketingu nie byl specjalnie tym zdziwiony, pozbawil body zasilania - czyli wyciagnal na chwile "paluszki" po czym lozyl i oddal mi aparat abym dalej sie bail, a sam wyslal maila do Canona - czyli krotko mowiac zaraportowal te usterke. Wylada na to, ze to bardzo uniwersalny numer, bo u mnie wyswietlil sie w momencie zmiany nastawy parametrow ekspozycji:sad:

Komentarz

• januszP.
          Uzależniony
          • 2006
          • 634

Zamieszczone przez Jerzy M
          W sobote bawilem sie 50D z przypietym do niego 24-70 2.8 L USM w jednym ze sklepow foto w Chicago,w obecnosci czlowieka od marketingu Canon U.S.A. W momencie zmiany nastawy ekspozycji, aparat odmowil posluszenstwa i wyswietlil sie slynny err 99. Spec od marketingu nie byl specjalnie tym zdziwiony, pozbawil body zasilania - czyli wyciagnal na chwile "paluszki" po czym lozyl i oddal mi aparat abym dalej sie bail, a sam wyslal maila do Canona - czyli krotko mowiac zaraportowal te usterke. Wylada na to, ze to bardzo uniwersalny numer, bo u mnie wyswietlil sie w momencie zmiany nastawy parametrow ekspozycji:sad:
          mnie się to również zdarzyło w new 50D. ale po wyjęciu i włożeniu akumulatora przeszedłem nad tym do porządku dziennego. Ale wkurza a nie mam specjalnego numeru do canona żeby zaraportiować

Komentarz

• carlo
            Dopiero zaczyna
            • 2008
            • 27

Kurde, kilkaset postów w temacie i wszyscy mają errory!! Co to ma znaczyć?! Już chyba zaczynam rozumieć różnicę w cenie pomiędzy 40d a d300, możliwośći praktycznie te same, ale niezawodność... Czy canon nie zdaje sobie sprawy, że te aparaty (XXD) mogą również być wykorzystywane zawodowo? Mi też już kilka razy wyskoczył error 99, a dzisiaj jakiś error 01 i informacja, żeby styki przeczyścić. Co ja tam mam czyścić? Obiektyw nowy, kupiony niedawno u towersa 17-55 2.8.
            Postów na temat migawki padniętej po 1000 czy 10 000 strzałów już żal czytać, a też ich na forum nie brakuje...

Komentarz

• coob
              Dopiero zaczyna
              • 2007
              • 25

właśnie w nówce 50d (5 dni) wyskoczył mi ten błąd.. Po restarcie (wyciąganie/wkładanie akumulatorka) wszystko gra ale coś tu to samo szkło ze starym korpusem (400d) w życiu mi nie strajkowało..

Komentarz

• arturs
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 4196

Zamieszczone przez coob
                właśnie w nówce 50d (5 dni) wyskoczył mi ten błąd.. Po restarcie (wyciąganie/wkładanie akumulatorka) wszystko gra ale coś tu to samo szkło ze starym korpusem (400d) w życiu mi nie strajkowało..
                a jakie szkło?? czyżby sigma?
                5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• Andrus
                  Początki nałogu
                  • 2005
                  • 269

mi juz jakos przestal sie pojawiac, pojawil sie 2 razy na meczu pilki noznej (mgla byla, zimno), w ten weekend bylem na 3 meczach recznej (3h) i nie bylo zadnych problemow, moze aparat musial sie "dotrzec"
                  | galeria | portfolio |

Komentarz

• coob
                    Dopiero zaczyna
                    • 2007
                    • 25

Dokładnie. Sigma 17-70. Na pozostałych 2 póki co mi nic nie szwankowało..

Komentarz

• arturs
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 4196

Zamieszczone przez coob
                      Dokładnie. Sigma 17-70. Na pozostałych 2 póki co mi nic nie szwankowało..
                      taaa.. spróbuj się z serwisem sigmy skontaktować jak często będzie się powtarzać - powinni mieć nową wersję programu do "czipa" to może wgrają.. mi.in. dlatego właśnie nigdy nie kupię sigmy mimo że jedno czy dwa porządne szkła zrobiła..
                      5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• coob
                        Dopiero zaczyna
                        • 2007
                        • 25

Dzięki za radę. Jeśli się będzie powtarzać nie omieszkam. Póki co szkło pracuje na 2 korpusie (400d) bez problemu. Gorzej, że miałem 30 Sigmy kupować ale teraz to już nie wiem.. :/

Komentarz

• Andrus
                          Początki nałogu
                          • 2005
                          • 269

Znowu mi 2 razy w 50d wyskoczyl err 99 wczoraj.... na szczescie podczas wybiegania zawodnikow na parkiet, a nie podczas meczu, mi ten blad wyskakuje z kazdym szklem jakie mam...
                          | galeria | portfolio |

Komentarz

• HenrykG
                            Początki nałogu
                            • 2007
                            • 276

Pięćdziesiątka jest pierwszym Canonem, przy którym zetknąłem się z tym błędem. W trakcie pierwszego wyjścia. Potem podczas każdego dłuższego wyniesienia w teren. Dziś dwa razy w przeciągu kwadransa. Może "ten typ tak ma"?
                            Zwolennik ekumenizmu sprzętowego

Komentarz

• Andrus
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 269

Zamieszczone przez HenrykG
                              Pięćdziesiątka jest pierwszym Canonem, przy którym zetknąłem się z tym błędem. W trakcie pierwszego wyjścia. Potem podczas każdego dłuższego wyniesienia w teren. Dziś dwa razy w przeciągu kwadransa. Może "ten typ tak ma"?
                              Nie wiem, ale dzisiaj 1 raz mi wyskoczyl ten blad w waznym momencie, jutro sobie z Zytnia porozmawiam, akurat mam 30min wolnego i sie zastanawialem co wtedy zrobic
                              | galeria | portfolio |

Komentarz

• Kolekcjoner
                                Obertroll
                                • 2006
                                • 18766

Mnie najbardziej postraszyła swego czasu 30-tka - później się jednak okazało, że to wina szkła. A to co piszecie o 50-tce jest mocno niepokojące .
                                "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                                Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...